Середа, 18 лютого 2015 14:26

Про затвердження Порядку надання одноразової адресної матеріальної допомоги окремим громадянам м. Умань з нагоди ювілейних і знаменних дат, днів народжень та пам’ятних подій Великої Вітчизняної війни, фінансову підтримку членам громадських організац

a-rishennia
___________________   № ____________
         

Про затвердження Положення про порядок
надання одноразової адресної матеріальної допомоги
окремим громадянам  м. Умань з нагоди ювілейних і
знаменних дат, днів народжень та  пам’ятних подій
Великої Вітчизняної війни, фінансову підтримку
членам громадських організацій ветеранів та інвалідів 
за рахунок коштів міського бюджету відповідно до
 міської програми соціальної допомоги
«Турбота» на 2014-2020 роки


         Відповідно до статей 34,40 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міської програми соціальної допомоги „Турбота” на 2014-2020 роки, затвердженої рішенням міської ради від 31.01.2014 року № 3.5-48/6, зі змінами, з метою надання одноразової адресної матеріальної допомоги особам, яким виповнилось 90, 95 і більше років, визволителям міста, жінкам-інвалідам Великої Вітчизняної війни, малолітнім в’язням фашистських концтаборів, учасникам підпільно-партизанського руху, інвалідам-афганцям, сім’ям, загиблих в Афганістані, інвалідам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС, жертвам політичних репресій з нагоди ювілейних і знаменних дат, днів народжень та  пам’ятних подій Великої Вітчизняної війни,  членам   громадських організацій ветеранів і інвалідів, в межах виділених коштів на фінансову підтримку організації за клопотанням голів громадських організацій, управління праці та соціального захисту населення та окремим категоріям громадян, які звернулись на особистий прийом до міського голови та  його першого заступника,

 
виконавчий комітет Уманської міської ради ВИРІШИВ:

 
1.       Затвердити Положення про порядок надання одноразової адресної матеріальної допомоги окремим громадянам  м. Умань з нагоди ювілейних і знаменних дат, днів народжень та  пам’ятних подій Великої Вітчизняної війни, фінансову підтримку членам громадських організацій ветеранів та інвалідів  за рахунок коштів міського бюджету відповідно до міської програми соціальної допомоги «Турбота» на 2014-2020 роки згідно з додатком(далі- одноразова адресна матеріальна допомога).

2.       Фінансовому управлінню (Петриченко А.В.) фінансування одноразової адресної матеріальної допомоги окремим громадянам м. Умань проводити за рахунок коштів міського бюджету, передбачених за кодом тимчасової класифікації видатків 090412 “Інші видатки на соціальний захист населення”, кодом економічної класифікації видатків 2730 “Інші виплати населенню”. 

 

 

3.       Контроль за виконанням  рішення  покласти на секретаря виконавчого комітету Уманської міської ради Плотнікову Л.П. та начальника управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Кучер Г.М.

 

В. о. міського голови,
секретар міської ради                                                                   О. В. Цебрій

 

Cекретар виконавчого комітету
Уманської міської ради                                                        Л. П. Плотнікова

 
 

ПОГОДЖЕНО

 
Cекретар виконавчого комітету
Уманської міської ради                                                        Л. П. Плотнікова

 
Начальник управління праці та
соціального захисту населення                                           Г. М. Кучер
 

Начальник
фінансового управління                                                      А.В. Петриченко
 

Начальник юридичного відділу                                          А. М. Гришак

 
Начальник загального відділу                                           Т. В. Лапіна
 

ЧЛЕНИ ВИКОНАВЧОГО                                                  
КОМІТЕТУ УМАНСЬКОЇ
МІСЬКОЇ РАДИ                                                                   Ю.М. Бурлака

                                                                                             

                                                                                              Л. В. Вихватнюк

 

                                                                                              Г. В. Грищенко

 

                                                                                              В. П. Зозуля

                                                                                             

                                                                                              С. Л. Клочко

 

                                                                                              Н. Р. Лазебник 

                                                                                                                                                                                                                               Р. А. Скрипник

 

                                                                                              А. О. Швець

        

 

 

ПІДГОТОВЛЕНО
 

Начальник управління праці та
соціального захисту населення                                          
Уманської міської ради                                                                 Г. М. Кучер

 
 

ЗАТВЕРДЖЕНО  
Додаток
до рішенням виконавчого комітету Уманської міської ради

_______________№ ________
 

Положення про порядок
 надання одноразової адресної матеріальної допомоги
 окремим громадянам  м. Умань з нагоди ювілейних і знаменних дат, днів народжень та  пам’ятних подій Великої Вітчизняної війни, фінансову підтримку членам громадських організацій ветеранів та інвалідів  за рахунок коштів міського бюджету відповідно до міської програми соціальної допомоги

«Турбота» на 2014-2020 роки

 

І. Загальна частина

 

              1. Це Положення визначає механізм надання одноразової адресної матеріальної допомоги окремим громадянам міста Умань відповідно до підпунктів 5,10,20 пункту 1 розділу УІ міської програми соціальної допомоги «Турбота » на 2014-2020 роки.

         2. Одноразова адресна матеріальна допомога окремим громадянам за рахунок коштів Уманського міського бюджету надається в межах асигнувань, передбачених в міському бюджеті на виконання міської програми соціальної допомоги «Турбота» Уманської міської ради на відповідний рік.

3. Одноразова адресна матеріальна допомога надається особам, яким виповнилось 90,95 і більше років, визволителям міста, жінкам-інвалідам Великої Вітчизняної війни, малолітнім в’язням фашистських концтаборів, учасникам підпільно-партизанського руху, інвалідам-афганцям, сім’ям, загиблих в Афганістані, інвалідам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС, жертвам політичних репресій з нагоди  відзначення ювілейних і знаменних дат, днів народжень та  пам’ятних подій Великої Вітчизняної війни, членам громадських організацій ветеранів і інвалідів, в межах виділених бюджетних коштів на фінансову підтримку організації за клопотанням голів громадських організацій, управління праці та соціального захисту населення та окремим категоріям громадян, які звернулись на особистий прийом до міського голови та його першого заступника.  

 4. Підставою для розгляду питання щодо надання одноразової адресної матеріальної допомоги зазначеним у пункті 3 розділу І  цього Положення особам є:

·          клопотання голови громадської організації, начальника управління праці та соціального захисту населення про надання таким особам одноразової адресної матеріальної допомоги у зв'язку з відзначенням ювілейних і знаменних дат, днів народжень та  пам’ятних подій Великої Вітчизняної війни, подане на ім’я  міського голови;

·          заяви громадян, які звернулись на особистий прийом до міського голови та  його першого заступника.

         5. Клопотання та заяви щодо надання одноразової адресної матеріальної допомоги особам, зазначеним у пункті 3 розділу І цього Положення розглядаються на засіданні комісії з питань надання одноразової адресної матеріальної допомоги окремим громадянам за рахунок коштів міського бюджету, утвореної рішенням виконавчого комітету Уманської міської ради від 28.08.2014 р. №202. 

         6.Комісія, у разі необхідності, може залучати до роботи голів громадських організацій, від яких надійшли клопотання щодо надання матеріальної допомоги членам їх організації.

 

ІІ. Порядок прийому документів

щодо надання одноразової адресної матеріальної допомоги

 

1. Одноразова адресна матеріальна допомога надається відповідно до клопотання голів громадських організацій, управління праці та соціального захисту населення у зв'язку з відзначенням ювілейних і знаменних дат, днів народжень та  пам’ятних подій Великої Вітчизняної війни та за заявами громадян про надання одноразової адресної матеріальної допомоги, які звернулись на особистий прийом до міського голови та його першого заступника.  

2. Письмові клопотання від голів громадських організацій, управління праці та соціального захисту населення, звернення громадян на особистий прийом до міського голови та його першого заступника з питань надання одноразової адресної матеріальної допомоги, з резолюцією міського голови направляються до управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради для розгляду та підготовки необхідних документів. 

          3. Для отримання одноразової адресної матеріальної допомоги в клопотанні або заяві зазначаються  такі відомості :

·        дані паспорта (серія, номер, ким виданий, дату видачі, місце проживання або перебування);

·        реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційного номера).

4. За заявами громадян про надання одноразової адресної матеріальної допомоги, які звернулись на особистий прийом до міського голови, його першого заступника проводиться обстеження матеріально-побутових умов проживання особи комісією, у складі не менше 3-ох осіб, до якої можуть входити і представники міських громадських організацій соціального спрямування чи представники відповідних служб, де зазначається інформація щодо матеріального стану заявника та членів його сім’ї, які зареєстровані та фактично проживають разом з ним.

5. Комісією під час обстеження матеріально-побутових умов проживання особи отримується письмова згода на використання персональних даних.

6. За клопотаннями громадських організацій, управління праці та соціального захисту населення та за заявами громадян, які звернулись на особистий прийом до міського голови, його першого заступника, особа може отримати одноразову адресну матеріальну допомогу відповідно до цього Положення один раз протягом бюджетного періоду.

Одержувачі матеріальної допомоги мають бути зареєстровані та  проживати у місті  Умані.

7. Право подати заяву та отримати одноразову адресну матеріальну  допомогу для недієздатної особи має опікун, призначений у встановленому порядку .

8.Заяви громадян з питання надання одноразової адресної матеріальної допомоги окремим громадянам перебувають на контролі в управлінні праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, знімаються з контролю лише після вирішення питання згідно з чинним законодавством.

 

ІІІ. Порядок розгляду заяв громадян м. Умань

про надання одноразової адресної матеріальної допомоги

        

         1. Комісія обстежує матеріально-побутові умови проживання заявників, які звернулись на особистий прийом до міського голови  або його першого заступника,  за результатами чого складається  акт встановленої форми.

         2. Обстеження матеріально-побутових умов не проводиться за клопотаннями  голів громадських організацій, управління праці та соціального захисту населення щодо надання одноразової адресної матеріальної допомоги особам, яким виповнилось 90, 95 і більше років, визволителям міста, жінкам-інвалідам Великої Вітчизняної війни, малолітнім в’язням фашистських концтаборів, учасникам підпільно-партизанського руху, інвалідам-афганцям, сім’ям, загиблим в Афганістані, інвалідам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС, жертвам політичних репресій з нагоди ювілейних і знаменних дат, днів народжень та  пам’ятних подій Великої Вітчизняної війни, членам громадських організацій ветеранів та інвалідів.

Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради розглядає акт обстеження матеріально-побутових умов проживання заявників, передбачених пунктом 1 розділу ІІІ цього  Положення та:

·          перевіряє правильність оформлення заяви, достовірність викладених у ній відомостей про заявника;

·          перевіряє, чи не одержував заявник допомогу з міського бюджету в поточному році;

·          використовує інформацію про розмір пенсії та державної соціальної допомоги, що виплачується інвалідам, дітям-інвалідам і непрацюючим малозабезпеченим особам з діючої автоматизованої системи обробки пенсійної документації (АСОПД) - СОМТЕХ, Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, Централізованого банку даних з проблем інвалідів, банку сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, банку даних отримувачів допомог  або даних, які знаходяться в особових справах одержувачів  державних соціальних допомог, субсидій, пільг та пенсійних справах.

         3. Клопотання громадських організацій, управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, заяви та акти обстеження матеріально-побутових умов проживання на осіб, зазначених в пункті 1 розділу ІІІ цього Порядку, з зазначеними відомостями про заявника на підставі документів, передбачених у пункті 3 розділу ІІ цього Положення, подаються управлінням праці та соціального захисту населення Уманської міської ради на розгляд Комісії з питань надання одноразової адресної матеріальної допомоги окремим громадянам за рахунок коштів міського бюджету, утвореної рішенням виконавчого комітету від 28.08.2014 р. №202  (далі - Комісія).

         4. Одноразова адресна матеріальна допомога окремим громадянам м. Умань за клопотанням громадських організацій ветеранів і інвалідів надається в межах коштів, передбачених на зазначені видатки в міському бюджеті на відповідний рік у встановлених розмірах:

·      визволителям м. Умань, учасникам підпільно-партизанського руху, жінкам-інвалідам Великої Вітчизняної війни, жертвам політичних репресій на клопотання управління праці та соціального захисту населення - до 500,0 грн.

·      довгожителям міста, яким виповнилось:  90, 95 і більше – до 300,0 грн., 100 і більше років на клопотання управління праці та соціального захисту населення  - до 500 грн. ;

·      учасникам бойових дій-воїнам інтернаціоналістам та членам загиблих в Афганістані за клопотанням Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану – до 300, 0 грн.;

·       постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, їх вдовам за клопотання міської організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» -до 300 грн.;

·      членам товариства УТОГ та УТОС за клопотанням їх організацій -до 300 грн.;

·      членам міської громадської організації інвалідів «Довіра» за клопотанням голови організації – до 300 грн.;

·      окремим громадянам, які звернулись на особистий прийом до міського голови або його першого заступника  – до 500 грн.

5. У наданні одноразової адресної матеріальної допомоги може бути відмовлено: у разі смерті, переїзду на постійне місце проживання в інший населений пункт, отримання такої одноразової грошової допомоги з міського бюджету в поточному році .

6. Комісія вносить пропозиції про розмір надання одноразової адресної матеріальної допомоги за кожним зверненням або її відмову, про що  оформляє протокол, який підписують голова Комісії та її секретар.

7. Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради на підставі протоколу Комісії та документів, доданих до заяви, готує проект рішення виконавчого комітету Уманської міської ради.

8. Рішення про надання одноразової адресної матеріальної допомоги та її розмір окремим громадянам з міського бюджету приймається виконавчим комітетом Уманської міської ради.

 

IV. Порядок виплати одноразової адресної матеріальної допомоги

 

1. Виплата допомоги проводиться через головного розпорядника коштів галузі соціального захисту - управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради згідно з рішенням виконавчого комітету Уманської міської ради. Управління праці та соціального захисту населення після прийняття рішення виконавчим комітетом Уманської міської ради повідомляє заявника про результати розгляду його звернення та розмір допомоги.

2. Виплата одноразової адресної матеріальної допомоги окремим громадянам здійснюється в межах кошторисних призначень на місяць, за бажанням заявника, у безготівковій та готівковій формі на підставі паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податків одержувача.

3. Для обліку виплати допомоги управлінням праці та соціального захисту населення ведеться реєстр одержувачів одноразової адресної матеріальної допомоги окремим громадянам, де зазначаються відомості про дату та номер рішення виконавчого комітету про виділення коштів, розмір допомоги та спосіб виплати.

4. Призначення і виплата одноразової адресної матеріальної допомоги окремим громадянам проводиться за рахунок і в межах коштів, передбачених в міському бюджеті на відповідний рік.

5. Контроль за цільовим використанням коштів здійснюється відповідно до чинного законодавства.

 

Секретар виконавчого комітету

Уманської міської ради                                                                 Л.П.Плотнікова  

Прочитано 2320 разів