Четвер, 26 лютого 2015 07:53

Про відмову продажу земельної ділянки на конкурентних засадах (земельних торгах)

a-rish-ses
________________ № __________
                                                                                                         

Про відмову продажу земельної ділянки
на конкурентних засадах (земельних торгах)

 

           Відповідно до пункту 34 частини першої статті 26, статті 71 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", статей 12, 134, 135 Земельного кодексу України та пропозицій постійної комісії Уманської міської ради з розгляду матеріалів щодо вибору, передачі у власність, надання в користування (постійне, оренда, суперфіцій), встановлення сервітутів на земельні ділянки від 21.01.2015 року протокол № 2 щодо розгляду листа Уманського МВ УМВС України в Черкаській області за заявою Бутило Наталії Василівни з приводу умисного невиконання Уманською міською радою постанови Уманського міськрайонного суду Черкаської області від 01.03.2012 року стосовно зобов’язання Уманської міської ради провести земельні торги у формі аукціону щодо відчуження права оренди земельної ділянки площею 115 кв.м. за адресою:                                   вул. Леніна, 32-А,  

                   

 міська рада ВИРІШИЛА:

 

1.  Вважати за недоцільне проведення земельних торгів у формі аукціону щодо відчуження права оренди земельної ділянки площею 115 кв.м. за адресою: вул. Леніна, 32-А, так як згідно статті 134 Глави 21 Земельного кодексу України земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них (оренда, суперфіцій, емфітевзис), у тому числі з розташованими на них об’єктами нерухомого майна державної або комунальної власності, підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах), крім випадків, встановлених частиною другою цієї статті. Майно, яке розміщене на цій земельній ділянці не перебуває у державній чи комунальній власності, а відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 19.09.2013 року – нежитлове приміщення (магазин) за адресою: вул. Леніна, 32-А належить на праві власності ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «УМАНЬПИВО». Ця ділянка перебуває у комунальній власності,  не надана в користування чи у власність і, на ній розміщене майно іншої юридичної особи.

      Окрім того, площа земельної ділянки, яка вказана в рішенні суду, не встановлювалась, так як проект землеустрою не розроблявся.

          Рішенням господарського суду Черкаської області від 21.08.2014 року за позовом ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «УМАНЬПИВО» до Уманської міської ради визнано за ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «УМАНЬПИВО» право на позаконкурентну передачу в оренду земельної ділянки для обслуговування нежитлового приміщення магазину з продажу непродовольчих товарів за адресою: вул. Леніна, 32-А, що дає можливість ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «УМАНЬПИВО» оформити право на земельну ділянку на позаконкурентних засадах.

          Виходячи з вище викладеного, дана земельна ділянка не може підлягати продажу окремим лотом на конкурентних засадах (земельних торгах).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради                    Цебрія О.В. та  постійну комісію з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища  (Подольський А.І.).

 

В.о. міського голови,

секретар міської ради                                                                          О.В. Цебрій

 

 

ПОГОДЖЕНО

 

Перший заступник міського голови                                                С.Л. Клочко

 

Начальник загального відділу                                                           Т.В. Лапіна

 

Начальник юридичного відділу                                                         А.М. Гришак

 

Начальник відділу з питань

земельних відносин                                                                           Л.М. Тарасюк

 

Голова постійної комісії з питань

регулювання земельних відносин

і охорони навколишнього   

природного середовища                                                               А.І.Подольський 

 

 

ПІДГОТОВЛЕНО

Головний спеціаліст відділу
з питань земельних відносин                                                                             О.П.Скакун 

Прочитано 1502 разів