Середа, 23 вересня 2015 12:38

Про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 23 квітня 2015 року № 106 «Про підсумки роботи міського господарства в осінньо-зимовий період 2014-2015 років та заходи з підготовки підприємств і організацій міста, житлово-комунального г

a rishennia

________________ № _________

Про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 23 квітня 2015 року № 106 «Про підсумки роботи міського господарства в осінньо-зимовий період    2014-2015 років та заходи з підготовки підприємств і організацій міста, житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років»

 

      На виконання розпорядження обласної державної адміністрації від 25.05.2015  №245«Про підготовку підприємств паливно - енергетичного комплексу, житлово - комунального господарства та об’єктів соціальної сфери області до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2015–2016 років», Наказу Міністерства палива та енергетики України та Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 10.12.2008 року № 620/378 «Про затвердження Правил підготовки теплових господарств до опалювального сезону», виконуючи план заходів, затверджених рішенням виконавчого комітету міської ради від 23.04.2015 року за №106 «Про підсумки роботи міського господарства в осінньо-зимовий період 2014-2015 років та заходи з підготовки підприємств і організацій міста, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років», в місті проводилась значна робота щодо підготовки об'єктів житлово-комунального господарства міста, закладів освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, культури, об'єктів відомчого призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років.

       Уманське комунальне підприємство «Уманьтеплокомуненерго» (Гуртовенко Ю.О.) виконало комплекс гідравлічних випробувань магістральних та квартальних теплових мереж, обстежило технічний стан теплових мереж, котелень, центральних теплових пунктів та інших інженерних споруд. На основі результатів гідравлічних випробувань та обстеження теплових мереж виконано заміну аварійних ділянок теплових мереж різних діаметрів довжиною 1620 погонних метрів, в т.ч. 400 погонних метрів попередньо ізольованих трубопроводів з пінополіуретану за адресами:  вул. Тищика, 7, Пролетарська, 2, Гонти, 2, Леніна, 62, Пар. Комуни, 25, Республіканська, Герцена, 28, 24 Партз`їзду, Енергетична, С.Перовської, 6 та інших.

       Проведено реконструкцію теплової мережі до мікрорайону    вул. Дерев’янка по території ПАТ «Уманьферммаш» та в місці проходження залізничної колії, виконано капітальний ремонт підігрівача живильної води та роботи по відновленню теплової ізоляції котла №6 ДЕ 25-14 котельні по  вул. Леніна, 57, закуплені та встановлені в центральних теплових пунктах та в квартальних котельнях 7 енергозберігаючих насосних агрегатів марки DAB, частково проведені роботи по відновленню теплової ізоляції магістральної теплової мережі по вул. Котовського, виконані роботи по заміні котла КВ-ТС-1 в котельні за адресою: вул. Дзержинського, 23, проведено реконструкцію автоматизованого вузла обліку природного газу на котельні за адресою:        вул. С.Перовської, 19, розпочаті роботи по встановленню приладів обліку теплової енергії на котельнях за адресами: вул. Енергетична, 14 та  вул. Леніна, 57. Виконано поточний ремонт обладнання і будівельних конструкцій котелень, центральних теплових пунктів та теплових мереж. Для стабільного проходження осінньо - зимового періоду створено запас кам’яного вугілля. Підготовлено до роботи в осінньо-зимовий період аварійно-диспетчерську службу, автотранспорт та інструменти.

       Відділом житлово-комунального господарства (Назаров С.В.), Уманським КП « ВЖ РЕУ № 1» (Швець Г.Л), КП «Уманське ВЖ РЕУ № 2» (Корман В.С), КП «Уманське РЕУ № 3» (Цар А.С.) проведено комплекс робіт з підготовки житлового фонду міста до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років. Зокрема, підготовлено 542 будинки, в тому числі 367 будинків комунальної власності, 113 будинків ОСББ та ЖБК, 62 будинки відомчого житлового фонду. За рахунок поточного ремонту проведено ремонт та заміну запірної арматури внутрішньобудинкових мереж опалення та водопостачання, замінено 645 погонних метрів труб водопровідно - каналізаційних та теплових мереж, виконано ремонт електромереж, ізольовано труби тепломереж, відремонтовано 4 737м² покрівлі, з них, 4 499м² рулонної, 238м² з азбестоцементних листів, виконано ремонт димарів, оголовків та вентиляційних каналів, проведено перевірку димовентиляційних каналів, відремонтовано та засклено двері та вікна в під’їздах будинків, заготовлено протиожеледну суміш.

        За кошти міського бюджету капітальним ремонтом відремонтовано 2 987м² покрівель житлових будинків, з них 1120м² з азбестоцементних листів, за адресами: вул. Радянська,26-28, вул. Піонтковського, 6, вул. Залізняка, 2Ата 1867м² з рулонних матеріалів за адресами: вул.Тищика, 11,   вул.Пролетарська,2,на загальну суму 1 053,4 тис.грн. Розпочинаються роботи з капітального ремонту покрівлі житлового будинку за адресою:  вул. К. Лібкнехта, 4, проводиться експертиза проектно-кошторисної документації з капітального ремонту покрівлі будинку за адресою:   вул. І. Гонти ,43. Виконано роботи з ремонту швів 6-ти панельних будинків за адресами: вул. Комарова, 21, 23, 29, вул. Постишева, 3,7, вул. Залізнична, 16, на суму 133,9 тис.грн. Завершуються роботи з капітального ремонту сараїв та вимощення житлового будинку по провулку Кам’яному, 4. Завершено ІІ етап робіт з капітального ремонту будинку за адресою: вул. Урицького, 41А (проведено утеплення та опорядження фасаду будинку, встановлено металопластикові вікна), обсяг видатків по будинку в 2015 році склав 247,4тис.грн.

        Виконуються роботи з утримання 130 пасажирських ліфтів в будинках комунальної власності, зроблено експертне обстеження (технічне діагностування) 13 ліфтів, виконано капітальний ремонт, здано в експлуатацію та випробувано 7 ліфтів, на загальну суму 260 тис.грн.

        Розпочато роботи з капітального ремонту внутрішньоквартальних доріг та вимощення будинків за адресою: вул. П.Комуни, 7, заплановано проведення робіт за адресою: вул. Леніна, 20-22.

        На сьогодні виконано робітз капітального ремонту житлового фонду на загальну суму 1 985,6 тис.грн.

        Слід відзначити позитивні зрушення у підготовці до осінньо-зимового періоду будинків, де створено ОСББ, ЖБК та відомчого житлового фонду. В рамках підготовки до опалювального періоду в будинках ОСББ, ЖБК,    ДП ЖСУ «Тепличний комбінат» виконано великі обсяги робіт. Разом з тим, залишаються актуальними проблеми ремонту дахів, впровадження енергозберігаючих технологій в частині утеплення підвалів, горищ, сходових клітинок, вікон під'їздів.

       Тривають роботи з капітального ремонту міських доріг, який здійснюється виключно за рахунок коштів міського бюджету та дольової участі підприємств та організацій міста. На капітальний ремонт вулиць міста у поточному роціз місцевого бюджету передбачено 2 млн. 974 тис. грн. Вже виконано капітальний ремонт вулиці Леніна (на відрізку від площі Леніна до вул. Горького),  вул. Ж.Революції  (на відрізку від вул. Богуна до вул. Чехова, від вул. Спінози до вул. Л.Іскри), вулиці Садової. Загалом капітально відремонтовано  7 273м2 покриття. Планується капітальний ремонт пров. Проїзжого.

       Відфрезерований матеріал, що вивозиться на територію кладовищ«Софіївська Слобідка» та «Сухий яр», буде використано для продовження робіт із ремонту під’їздних доріг та доріг на кладовищах.

       На сьогодні виконано поточний ремонт дорожнього покриття на  32 вулицях та площах міста, площа ремонту складає 5024м2(вартість робіт -  1 138 тис. грн.), відремонтовано 359м2 тротуарів(вул. І.Гонти, Ж.Революції),  облаштовано 456м² тротуару з використанням плит, демонтованих під час ремонту обеліску Слави, за адресами: вулиця Богуна та Л.Іскри, між будинками за адресами: вул. Горького, 3 та Леніна, 7.

       У цьому році заплановано прогрейдерувати та відремонтувати, з використанням щебеневої суміші 20 найбільш аварійних вулиць та провулків міста. На сьогодні вже зроблені роботи по вулицях Котляревського, Фурманова, йдуть роботи по вулиці Тухачевського.

       У поточному році, за спонсорські кошти продовжуються роботи з ремонту доріг та прибудинкових територій: ПАТ «Уманьферммаш» капітально відремонтувало дороги в мікрорайоні ДОСи,  приватним підприємцем     Дробілко Ю. виконано роботи з ремонту вул. Звенигородської та Першотравневої, за кошти підприємців та мешканців міста зроблено ремонт пров. С.Перовської та під’їзної дороги біля будинків, що знаходяться за адресами: вул. Радянська №24-26, вул. Спінози(від перехрестя з вул. Шмідта до вул. Чапаєва), частково відремонтовано вулиці Щорса, Кулика, проведено поточний ремонт вулиці Урицького.

        Виконано роботи з нанесення дорожньої розмітки, в штатному режимі працюють технічні засоби регулювання дорожнього руху (світлофори), ремонтуютьсята утримуються мережі вуличного освітлення (встановлено додатково 98 ліхтарів, виконано ремонт 2,89км повітряних ліній, замінено  1,4км ліній, відновлено 1,3км повітряних ліній по за адресами: вул. І.Богуна та пров. І.Богуна, проведено ремонт лінії з заміною ліхтарів за адресами:  вул. Більшовицька, Герцена, І.Богуна (частково), пров. Котовського, проведено ремонт з заміною ламп та пуско - регулюючої апаратури 159 ліхтарів, проведено ремонт 51 шафи обліку мереж освітлення, замінено 7 приладів обліку, проведено державну повірку 5 приладів обліку, проведена часткова розчистка ліній від порослі дерев, постійно виконується контроль за роботою шаф обліку та станом повітряних ліній мереж вуличного освітлення).

        З метою забезпечення безпеки дорожнього руху виконані роботи із встановлення 144дорожніх знаків, насамперед біля шкіл та дошкільних закладів.

        На даний час заготовлено 450т протиожеледної суміші, ще 500т запланованопридбати, йде підготовка спецтехніки. Проводиться роботаіз укладання угод з підприємствами,що будуть надавати спеціалізовану дорожню техніку(автогрейдери, навантажувачі) під час боротьби із сніговими заметами. В зимовий період буде організовано цілодобову роботу спеціальної техніки по очищенню доріг міста та посипання протиожеледними матеріалами,що самим забезпечить безперебійний рух автомобільного транспорту міськими шляхами.

       Підприємством Уманські енергетичні мережі ПАТ «Черкасиобленерго»  (Добровольський П.М.) замінено: 14 аварійних опор, 0,7км проводів та 10 ізоляторів повітряних ліній 10кВ та 0,4кВ, відремонтовано 7 трансформаторних підстанцій 10/0,4кВ; відновлено: 42 кабельні лінії, 65 з’єднувальних муфт, 29 кінцевих муфт по кабельних лініях 10/0,4кВ. Виконано розчистку трас ЛЕП 10кВ – 2,3км, ЛЕП 0,4кВ – 26,41км. Виконано технічне обслуговування РП - 10Кв, ТП - 0/0,4кВ в кількості 95 одиниць.

       Згідно затверджених заходів КП «Уманьводоканал» (Токарев Ю.М.) проведено комплекс робіт з промивки і дезинфекції резервуарів чистої води, водопровідних мереж міста та водогону Б.Церква-Умань, утеплені камери колодязів на водогоні Б.Церква-Умань, підготовлені каналізаційні очисні споруди та насосні станції, 7 водопровідних станцій, 16 підкачуючих насосних станцій, 1 газова топкова, 12 електротопкових, відремонтовано 34 одиниці насосного обладнання, 80 одиниць водопровідних та каналізаційних колодязів по місту, замінено та відремонтовано 1,0км водопровідних мереж та 0,4км каналізаційних мереж. Загальний обсяг коштів на виконання підготовчих та ремонтних робіт на мережі водопостачання та водовідведення складає близько 875 тис. грн.

       ПАТ «Уманьгаз» (Мусієнко О.М.) забезпечено виконання комплексу робіт з підготовки газового господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років, а саме забезпечено постачання газу відповідної якості та параметрів для споживачів міста, оновлено техніку, засоби зв'язку, підготовлено до роботи в опалювальний сезон аварійно - диспетчерську службу підприємства. Згідно графіка проводиться комплексне приладове обстеження підземних газопроводів та планово-технічне обслуговування будинкового газового обладнання. Перенесено станцію катодного захисту та замінено ГРП за адресою:  вул. Постишева, проведено капітальний ремонт анодного поля та відновлення лінії електропостачання станції катодного захисту замінено ГРП за адресою: вул. Індустріальна.

        Відділом капітального будівництва міської ради  (Загородній В.Б.) освоєно в повному обсязі кошти, виділені на 2015 рік з бюджету розвитку міського бюджету на виконання заходів з підготовки міського господарства до опалювального сезону, в сумі 1 млн. 283,2 тис. грн. Побудовано котельні на біопаливі в Уманській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №9  (вул. Інтернаціональна, 77) та дошкільному навчальному закладі № 21  (вул. Інтернаціональна, 133), завершені земляні роботи по влаштуванні зовнішніх мереж теплопостачання на будівництві котельні на біопаливі в Уманській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №12 (вул. С.Лазо, 17).

        Виконані роботи по технічному переоснащенню системи опалення інформаційно – аналітичного центру медичної статистики за адресою:    вул. Коломенській, 6. В стадії завершення технічне переоснащення системи опалення Будинку дитячої та юнацької творчості та капітальний ремонт системи теплопостачання Уманської лікарні №2 за адресою: вул. Пушкіна, 2.

        Всі заклади відділів освіти (Мельник О.І.), охорони здоров'я    (Клименко І.М.), культури і туризму (Гейко Т.М.) провели технічне обслуговування та ремонт опалювальних, водо-каналізаційних систем, сантехнічного обладнання, частково - покрівель.

         Уманським державним педагогічним університетом (Безлюдний О.І.), Уманським національним університетом садівництва (Непочатенко О.О.),  ВСП агротехнічний коледж УНУС (Кужель В.В.) забезпечено підготовку котелень і мереж теплопостачання до роботи в осінньо - зимовий період. Професійним аграрним ліцеєм (Гергун В.А.) та професійним ліцеєм  (Залевський О.В.), гуманітарно – педагогічним коледжем (Чепка О.В)    підготовлено до роботи в осінньо-зимовий період гуртожитки і навчальні заклади, котельні та теплопункти.

         З метою забезпечення належних умов для населення, на виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 23.04.2015 року за №106 «Про підсумки роботи міського господарства в осінньо-зимовий період  2014-2015 років та заходи з підготовки підприємств і організацій міста, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років», відповідно до підпункту 1 пункту «а», підпункту 2 пункту «б» статті 30 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши інформацію директорів Уманського комунального підприємства «Уманьтеплокомуненерго» Гуртовенка Ю.О., Уманських енергетичних мереж ПАТ «Черкасиобленерго»  Добровольського П.М., комунального підприємства «Уманьводоканал» Токарева Ю.М., голови правління ПАТ «Уманьгаз» Мусієнка О.М, заступника начальника відділу житлово – комунального  господарства Харченка В.П., начальників відділів: освіти Мельник О.І., охорони здоров'я Клименка І.М., культури та туризму Гейко Т.М., начальника управління праці та соціального захисту населення Кучер Г.М.,

виконавчий комітет міської ради  ВИРІШИВ:

  1. Відмітити, що за підсумками проведеної роботи щодо виконання запланованих заходів об'єкти житлово-комунального господарства, соціальної сфери, заклади освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, культури, об'єкти відомчого призначення до роботи в осінньо-зимовий період технічно готові.
  1. З метою своєчасного і якісного надання послуг населенню з теплопостачання керівникам УКП «Уманьтеплокомуненерго» Гуртовенку Ю.О., КП «Уманьводоканал» Токареву Ю.М., УКП «Комунальник» Осауленку В.К., Уманського КП « ВЖ РЕУ № 1» Швецю Г.Л., КП «Уманське ВЖ РЕУ № 2» Корману В.С., КП «Уманське РЕУ № 3» Царю А.С., начальникам відділів: житлово-комунального господарства Назарову С.В., освіти Мельник О.І., охорони здоров'я  Клименко І.М., культури та туризму Гейко Т.М., управління  праці та соціального захисту населення Кучер Г.М. та рекомендувати керівникам Уманських енергетичних мереж ПАТ «Черкасиобленерго» Добровольському П.М., ПАТ «Уманьгаз» Мусієнку О.М., ДП «ЖСУ» приватно-орендного підприємства Мусатенко Н.П., ПАТ«Уманьферммаш» Ліпкану А.В., Уманського державного педагогічного університету ім. П.Тичини Безлюдному О.І., Уманського національного університету садівництва Непочатенко О.О., ВСП агротехнічний коледж УНУС Кужелю В.В.:

1) взяти під особистий контроль та персональну відповідальність забезпечення повного виконання запланованих заходів до 05 жовтня 2015 року;

2) забезпечити погашення заборгованості із споживання енергоносіїв;

3) вжити додаткових заходів щодо суворого дотримання лімітів споживання електричної енергії та природного газу.

3. Керівникам УКП "Уманьтеплокомуненерго» Гуртовенку Ю.О., КП «Уманьводоканал» Токареву Ю.М., начальнику відділу житлово-комунального господарства Назарову С.В.:

1)систематично інформувати населення щодо необхідності стовідсоткових розрахунків за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги;

2) активізувати роботу з боржниками, які мають борги за житлово - комунальні послуги;

3) забезпечити стовідсоткове відновлення внутрішньобудинкових систем опалення (стан запірної арматури, роботу елеваторних вузлів, наявність і стан водозливної арматури, ізоляцію трубопроводів та утеплення підвальних приміщень та технічних поверхів ).

3. Начальнику управління праці та соцзахисту населення Кучер Г.М. спільно з організаціями надавачами житлово – комунальних послуг населенню проводити інформаційно – роз’яснюючу роботу щодо впровадження державних соціальних стандартів у сфері житлово – комунального обслуговування, програм житлових субсидій, пільг та компенсаційних виплат, як гарантії соціального захисту громадян при збільшенні тарифів на житлово-комунальні послуги.

4. Директору УКП «Уманьтеплокомуненерго» Гуртовенку Ю.О., начальникам відділу освіти Мельник О.І., управління праці та соціального захисту населення Кучер Г.М. та рекомендувати керівникам Уманського педагогічного коледжу Чепкій О.В., Уманського національного університету садівництва Непочатенко О.О., директору  ВСП агротехнічний коледж  УНУС Кужелю В.В. забезпечити своєчасне укладання договорів та отримання лімітів на постачання природного газу, електроенергії в опалювальний період  2015-2016 років.

5. Начальнику відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи Цкітішвілі В.А., начальнику відділу житлово-комунального господарства Назарову С.В., керівникам Уманського КП « ВЖ РЕУ № 1» Швецю Г.Л,   КП «Уманське ВЖ РЕУ № 2» Корману В.С, КП «Уманське РЕУ № 3» Царю А.С., підприємств і організацій міста:

1) взяти під особистий контроль і відповідальність завершення підготовки робочого інвентарю, техніки, які можуть бути застосовані для ліквідації снігових заметів, ожеледиці, повені, створити необхідні запаси протиожеледної суміші;

2) організувати та здійснити перевірку готовності аварійно-рятувальних сил і засобів до роботи в екстремальних осінньо-зимових умовах та дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій і ліквідації їх наслідків.

6. Начальнику відділу житлово-комунального господарства Назарову С.В.:

1) вживати заходів щодо освоєння коштів на капітальний та поточний ремонт міських доріг;

2) активізувати роботу щодо виконання завдань з капітального ремонту ліфтів, покрівель та, до кінця поточного року, виконати заплановані обсяги робіт;

3) укласти необхідні угоди з відповідними дорожніми організаціями, військовими частинами, підприємствами, незалежно від форм власності щодо залучення їх до аварійних робіт на транспортних комунікаціях у разі раптових сильних снігопадів та ожеледиці.

7. Начальнику фінансового управління Петриченко А.В.:

1) забезпечити у повному обсязі розрахунки міського бюджету, в межах кошторисних призначень, з оплати енергоносіїв і комунальних послуг, спожитих бюджетними установами, не допускати будь-якої простроченої заборгованості, посилити контроль за економним витрачанням бюджетних коштів;

2) спільно з управлінням праці і соціального захисту населення  (Кучер Г.М.) забезпечити своєчасне подання необхідних документів на отримання субвенції з державного бюджету для погашення заборгованості місцевих бюджетів з пільг та субсидій населенню на оплату енергоносіїв і житлово-комунальних послуг.

8. Керівнику УКП «Уманьтеплокомуненерго» Гуртовенку Ю.О. продовжити роботу з вирішення питання надходження субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на покриття різниці в тарифах.

9. Звернути увагу керівників підприємств, організацій, незалежно від форм власності, на персональну відповідальність за несвоєчасні розрахунки за спожиті енергоносії, керівників бюджетних установ та організацій - за споживання енергоносіїв понад виділені ліміти.

10. Відділу житлово-комунального  господарства, комунальним підприємствам, службам, установам та відділам спільно з виконавчою службою необхідно посилити роботу з погашення заборгованості споживачами за використані енергоносії.

11. Начальнику Уманського РВ УДСНСУкраїни в Черкаській областіЛебідю О.М., з метою підвищення рівня пожежної безпеки та попередження надзвичайних ситуацій на об'єктах житлово-комунального господарства та закладах соціальної сфери, спільно з керівниками підприємств та організацій, вжити заходів щодо посилення протипожежного захисту відповідних об'єктів. При різкому зниженні температури та погіршенні погодних умов забезпечити розгортання мобільних пунктів обігріву для надання допомоги населенню, особливо соціально незахищеним верствам.

12. МВ УМВС України в Черкаській області (Школенко В.А.), відділенню ДАІ МВ УМВС України в Черкаській області (Пересунько В.А.) сприяти відділу житлово-комунального господарства (Назаров С.В.) в організації робіт з розчистки міста та забезпечення безпеки дорожнього руху під час посипки і прибирання.

13. Рішення  виконавчого комітету міської ради від 23.04.2015 року за №106 «Про підсумки роботи міського господарства в осінньо-зимовий період 2014-2015 років та заходи з підготовки підприємств і організацій міста, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років» зняти з контролю.

14. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Клочка С.Л.

В.о. міського голови,

секретар міської ради        

О.В.Цебрій

 

Секретар виконавчого комітету

 

Л.П. Плотнікова

  

Прочитано 1159 разів