Понеділок, 05 жовтня 2015 18:22

Про хід виконання міської програми соціальної допомоги «Турбота» на 2014-2020 роки за 2014 та ІІІ квартал 2015 року

a gerb

УМАНСЬКА МІСЬКА РАДА
VІ СКЛИКАННЯ
___ СЕСІЯ
Р І Ш Е Н Н Я

__________________ №____________

Про хід виконання міської
програми соціальної допомоги
«Турбота» на 2014-2020 роки
за 2014 та ІІІ квартал 2015 року

В місті проживає 86,1 тисяч осіб, з них працездатного населення 53,8 тис. громадян (в.ч. працюючих – 29,9 тис., незайнятих – 24,0 тис.), більше 23,7 тис. пенсіонерів (з них 2,1 тис. ветеранів війни), понад 6,8 тисяч дітей війни та 5,8 тис. інвалідів, понад 17 тис. отримувачів різних видів соціальних допомог, майже 900 внутрішньо переміщених осіб та 254 учасника АТО.
Послугами соціальної сфери користується 51% населення.
Програмою „Турбота”, яка діє з 1998 року, забезпечується потреба нашого міста у соціальних послугах, створюються умови для поліпшення соціальної захищеності та підвищення рівня життя вразливих верств населення шляхом створення мережі закладів соціального захисту для ветеранів, інвалідів, сімей з дітьми, малозабезпечених мешканців міста, бездомних та звільнених з місць позбавлення, нарко- і алкоголезалежних осіб.
Фінансування виконаних заходів програми здійснюється за рахунок коштів державного та міського бюджетів у межах видатків на відповідні галузі, спеціальних фондів, коштів підприємств, установ та організацій, плати за соціальні послуги, коштів благодійної допомоги та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.
На реалізацію заходів міської програми «Турбота» міським бюджетом в 2014 році профінансовано 548,5 тис. грн., за 9 міс. 2015 року профінансовано 901,654 тис.грн.
Міським бюджетом виділяються кошти на додаткові соціальні пільги: ветеранам підпільно-партизанського руху, в’язням фашистських концтаборів, реабілітованим особам, сторічним громадянам, сім’ям загиблих в Афганістані та в АТО, родинам учасників АТО; придбання 2-х додаткових балонів скрапленого газу та мобільних телефонів ветеранам війни, щомісячну виплату стипендії визволителям міста, підтримку статутної діяльності ветеранських організацій.
Керівництво міста, депутатський корпус відчуває потреби сьогодення, і працює на випередження проблем громади.
Тільки в 2014-2015 році внесено 8 змін до програми «Турбота», це – надання пільг родинам учасникам АТО, безкоштовне харчування дітей учасників АТО в школах і дитячих садках, дітей-чорнобильців в садках, виділення коштів на поховання та спорудження надгробку загиблим учасникам АТО, оздоровлення дітей-чорнобильців та дітей учасників АТО, на матеріальну підтримку довгожителів, яких громада відвідує вдома з нагоди 90-річного ювілею та 95 і більше років, вшанування ветеранів війни та учасників АТО з нагоди знаменних дат України.
В місті працює потужна мережа структур соціального захисту, де щорічно обслуговується понад 14 тисяч громадян, з них 64 % - ветерани та діти війни.
Найбільше досягнення міста по наданню підтримки населеню - це цілий спектр соціальних послуг, які надають структурні підрозділи Центру соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення: Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Пролісок», Центр професійної реабілітації інвалідів, Реабілітаційний комплекс для людей з особливими потребами, який має відзнаку Ради Європи і Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, стаціонарні відділення Будинку ветеранів з відділенням паліативної (хоспісної) допомоги, Будинок Милосердя з денними відділеннями медико-соціальних послуг та соціально-побутової адаптації, відділення соціальної допомоги вдома, яке надає і паліативну допомогу по обслуговуванню важкохворих на дому, організовано мультидисциплінарний підхід з надання соціальних послуг та платних соціальних послуг, спеціалізоване відділення для обслуговування вдома психічнохворих інвалідів, протезно-ортопедичне відділення, «швидка соціальна допомога», «соціальне таксі», а також заклади для соціального обслуговування бездомних,звільнених та нарко- і алкоголезалежних осіб.

Заслухавши та обговоривши інформацію про хід виконання міської програми соціальної допомоги «Турбота» на 2014-2020 роки за 2014 та ІІІ квартал 2015 року, подану управлінням праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні,

міська рада ВИРІШИЛА:

1.Інформацію про хід виконання міської програми соціальної допомоги «Турбота» на 2014-2020 роки за 2014 та ІІІ квартал 2015 року взяти до відома.

2. Керівникам структурних підрозділів міської ради та виконавчого комітету продовжити спільну роботу з виконання заходів, передбачених міською програмою соціальної допомоги «Турбота» на 2014-2020 роки.

В.о міського голови,
секретар міської ради О.В.Цебрій

Прочитано 1066 разів