П'ятниця, 04 грудня 2015 10:02

Про внесення змін до цільової програми протимінної діяльності на 2015–2019 роки м. Умань

 

a gerb

УМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

VII скликання

сесія

Р І Ш Е Н Н Я

______________  № ____________

Про внесення змін до цільової програми

протимінної діяльності на 2015–2019 роки м. Умань

Відповідно до пункту 4 частини другої статті 19 Кодексу цивільного захисту України, Указу Президента України від 09.02.2001 року № 80/2001 «Про заходи щодо підвищення рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру», пункту 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги рішення 62 сесії VI скликання Уманської міської ради від 11.11.2014 р. № 3.3-62/6 «Про цільову програму протимінної діяльності на 2015-2019 роки м. Умань»

міська рада ВИРІШИЛА:

     1. Внести зміни в цільову програму протимінної діяльності на 2015–2019 роки м. Умань (далі – Програма), затвердженої рішенням Уманської міської ради від 11.11.2014 р. № 3.3-62/6 в розділі 6. Обсяги та джерела фінансування Програми.

     2.Вважати таким, що втратив чинність розділ 6. Обсяги та джерела фінансування Програми в редакції, яка була затверджена   рішенням Уманської міської ради від 11.11.2014 р. № 3.3-62/6.        

    3.Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Клочка С.Л., начальника відділу цивільного захисту та оборонної роботи Уманської міської ради Цкітішвілі В.А. та голову постійної депутатської  комісії з питань планування, бюджету та фінансів Зайченка О.В

Міський голова                                                              О.В.Цебрій

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

 рішення міської ради

_____________________

Ц І Л Ь О В А  П Р О Г Р А М А

протимінної діяльності на 2015–2019 роки

м. Умань

Цільова програма протимінної діяльності на 2015–2019 роки м.Умань підготовлена відповідно до пункту 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 4 частини другої статті 19 Кодексу цивільного захисту України, Указу Президента України від 09 лютого 2001 року №80/2001 «Про заходи щодо підвищення рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру».

1. Загальна частина

Програма спрямована на здійснення комплексу заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних із вибухами боєприпасів, загибелі та травмування громадян внаслідок таких подій, забезпечення безпеки населення, його життєдіяльності та провадження господарської діяльності шляхом очищення території і об’єктів, забруднених вибухонебезпечними предметами.

Об’єкт – це будівлі, споруди, фортифікаційні укріплення, забруднені вибухонебезпечними предметами внаслідок воєнних дій або військової діяльності.

Протимінна діяльність – це процес очищення місцевості, об’єктів, водних акваторій від усіх типів вибухонебезпечних предметів (мін, вибухових пристроїв, зарядів, боєприпасів, усіх типів, артилерійських снарядів, авіаційних бомб, морських мін, що не вибухнули), який здійснюється піротехнічними (саперними) підрозділами у взаємодії з місцевими органами виконавчої влади та  місцевого самоврядування і включає виявлення, вилучення, знищення всіх типів вибухонебезпечних предметів та є одним з основних заходів інженерного забезпечення ліквідації надзвичайних ситуацій.

2. Мета програми

Метою програми є знищення ризиків, які можуть виникати внаслідок підриву вибухонебезпечних предметів, до безпечного для населення рівня, що дасть змогу використовувати земельні та інші ресурси очищених територій від вибухонебезпечних предметів у господарських цілях, мінімізувати загрози виникнення нещасних випадків від несанкціонованого поводження з вибухонебезпечними предметами, знизити  соціальну напруженість серед населення, яке проживає поблизу територій, забруднених  вибухонебезпечними предметами, та зберегти унікальні екосистеми без залучення значних капіталовкладень.

3. Шляхи і способи розв’язання проблеми

Враховуючи реальні можливості фінансування заходів з розмінування, оптимальним варіантом розв’язання проблеми є здійснення комплексу взаємозв’язаних завдань і заходів протимінної діяльності щодо забезпечення безпеки населення: при мінімальних затратах протягом найближчих років ефективно організувати та здійснити очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів часів минулих війн та територій, забруднених боєприпасами внаслідок військової діяльності, які на даний час передано місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування для провадження господарської діяльності.

Основні способи вирішення завдань Програми:

- виконання термінових заявок у разі надходження повідомлень про виявлення вибухонебезпечних предметів;

- проведення планових робіт з розмінування територій та об’єктів, за якими прийнято рішення щодо їх очищення від вибухонебезпечних предметів органами державної влади;

- проведення термінових робіт у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов’язаної з вибухами боєприпасів;

- знешкодження та знищення виявлених вибухонебезпечних предметів.

4. Завдання Програми:

  • Визначення та обстеження територій і об’єктів імовірного забруднення вибухонебезпечними предметами часів минулих війн та внаслідок військової діяльності, які передано місцевим органам виконавчої влади та місцевого самоврядування для провадження господарської діяльності, реєстрація, складання карт, маркування небезпечних районів.
  • Виконання, як за заявками, так і планових робіт з очищення від вибухонебезпечних предметів.
  • Проведення, у разі потреби, попереднього обстеження земельних ділянок на наявність вибухонебезпечних предметів, на яких планується виконання усіх видів будівельних робіт, розробка кар’єрів.
  • Експертний огляд вибухових пристроїв, що можуть використовуватися у терористичних цілях, їх знешкодження, транспортування і знищення.
  • Знешкодження та знищення виявлених вибухонебезпечних предметів.
  • Комплексне залучення наявних сил та засобів органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, до сфери діяльності яких належить питання щодо організації та виконання робіт з розмінування.
  • Навчання населення правилам поводження у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.
  • Моніторинг стану навколишнього середовища.

5. Очікувані результати, ефективність Програми

У результаті виконання Програми повинно бути забезпечено:

- в економічній сфері – використання земельних та інших ресурсів очищених територій від вибухонебезпечних предметів у господарських цілях;

- у сфері цивільного захисту населення – мінімізація загрози виникнення нещасних випадків від несанкціонованого поводження з вибухонебезпечними предметами, зниження соціальної напруженості серед населення, яке проживає поблизу територій, забруднених вибухонебезпечними предметами;

- в екологічній сфері – збереження унікальних екосистем без залучення значних капіталовкладень.

 6. Обсяги та джерела фінансування Програми

Прогнозні обсяги та джерела фінансування програми протимінної діяльності

на 2015–2019 роки м. Умань

Головний розпорядник коштів Джерела фінансування

Обсяги фінансування,

гривень

У тому числі за роками
Відділ з питань цивільного захисту та оборонної роботи

Міський бюджет

18 000

2015 2016 2017 2018 2019
2 000 4 000 4 000 4 000 4 000
  Інші джерела            
  Усього 18 700 2 700 4 000 4 000 4 000 4 000

Обсяг видатків на виконання передбачених Програмою заходів щороку уточнюється з урахуванням можливостей міського бюджету.

 

Секретар міської ради                                                 Л.М.Кирилюк                                                  

 

 

 

 

Прочитано 1214 разів