П'ятниця, 02 жовтня 2015 16:04

28 вересня 2015 року № 2.1-75/6 - Про затвердження Положення про реєстрацію договорів найму жилого приміщення, що належать громадянам на праві приватної власності

 

a gerb

У М А Н С Ь К А   М І С Ь К А   Р А Д А

VI скликання

75 сесія

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

28 вересня 2015 року № 2.1-75/6

Про затвердження Положення про реєстрацію договорів

найму жилого приміщення, що належать громадянам

на праві приватної власності

            Відповідно до 40 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 158 Житлового кодексу Української РСР, з метою упорядкування реєстрації та зберігання договорів найму жилих приміщень, що належать громадянам на праві приватної власності 

міська ради ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Положення про реєстрацію договорів найму жилого приміщення, що належать громадянам на праві приватної власності (додається).
  2. Визначити відповідальним за реєстрацію договорів найму жилих приміщень, що належать на праві приватної власності громадянам, відділ житлово - комунального господарства Уманської міської ради.
  3. Відповідальним працівникам неухильно дотримуватись вимог зазначеного Положення при реєстрації договорів.
    1. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Клочка С.Л. та постійну комісію з питань депутатської діяльності,  захисту   прав    громадян,     законності   та   правопорядку     (Середа О.І.).

В.о. міського голови,

секретар міської ради                                                          О.В.Цебрій

 

                                                                             ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                           Рішення міської ради

                                                                             28.09.2015 р. № 2.1-75/6

ПОЛОЖЕННЯ

про реєстрацію договорів найму жилого приміщення, що належать громадянам на праві приватної власності

І. Загальні положення

         1. Це Положення визначає єдиний порядок реєстрації договорів найму жилих приміщень, що належать громадянам на праві приватної власності,  у відділі житлово-комунального господарства Уманської міської ради (надалі – Положення) відповідно до вимог чинного законодавства.

         2. Положення затверджується рішенням Уманської міської ради.

ІІ. Реєстрація договорів найму

жилого приміщення, що належать громадянам

 на праві приватної власності

1. Реєстрація договорів – це фіксація фактів його укладення шляхом проставлення відповідальним працівником відділу житлово - комунального господарства Уманської міської ради реквізитів „номер”, „дата”, „печатка” на тексті договору з подальшим записом у реєстраційному журналі.

2. Відповідальний працівник за реєстрацію договорів найму призначається наказом начальника відділу житлово-комунального господарства Уманської міської ради.

3. Відповідальний працівник зобов’язаний перевірити персональні дані власника жилого приміщення - наймодавця та наймача, документи, що підтверджують право власності на нерухоме майно.

     4. Відповідальність за достовірність інформації, наведеної у договорах, що подаються на реєстрацію, несуть сторони договору.

     5.  Договір найму жилих приміщень, що належать громадянам на праві приватної власності, реєструється у журналі, сторінки якого повинні бути прошнуровані та пронумеровані, а також скріплені печаткою відділу житлово-комунального господарства Уманської міської ради.

 ІІІ. Порядок реєстрації договорів найму

жилого приміщення, що належать громадянам

 на праві приватної власності

         1. Для реєстрації сторони договору подають заяву в довільній формі. До заяви додається договір у трьох екземплярах, по одному - сторонам, зазначеним у договорі, третій - органу, який проводить реєстрацію, копії 2 паспортів сторін та копію документа, що посвідчує право власності на нерухоме майно з наданням оригіналів вказаних документів.

         2. Договір реєструється у журналі реєстрації договорів, що містить такі відомості:

  1. порядковий номер договору;
  2. назва договору;
  3. сторони договору;
  4. дата укладення договору;
  5. предмет договору;
  6. термін дії;
  7. адреси сторін

ІV. Прикінцеві положення

При виконанні інших умов, не зазначених в цьому Положенні, керівник та особа, відповідальна за реєстрацію договорів, зобов`язані в своїй роботі керуватися Конституцією України, нормами Житлового кодексу Української РСР, Цивільного кодексу України та іншими нормативно-правовими актами.

 

В.о. міського голови,

секретар міської ради                                                          О.В.Цебрій

Прочитано 1213 разів