Вівторок, 23 лютого 2016 09:27

19 лютого 2016 р. № 2.4-7/7 - Про затвердження Положення про виконавчий комітет Уманської міської ради в новій редакції

 

a gerb

УМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

VIІ СКЛИКАННЯ

7  С Е С І Я

 Р І Ш Е Н Н Я

19 лютого 2016 р.  № 2.4-7/7

Про затвердження Положення

про виконавчий комітет Уманської

міської ради в новій  редакції

Відповідно до статей 25, 54 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”,

міська рада ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Положення про виконавчий комітет Уманської міської ради в новій редакції (додається).
  2. Положення про виконавчий комітет Уманської міської ради,  затверджене рішенням міської ради від 18.10.2006 р. № 6-7/5 «Про Положення про виконавчий комітет  Уманської міської ради» та Положення про виконавчий комітет Уманської міської ради VI скликання, затверджене рішенням міської ради від 23.02.2011 р. № 5.24-5/6 «Про Положення про виконавчий комітет міської ради VI скликання» вважати такими, що втратили чинність.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на  заступника міського голови, секретаря виконавчого комітету Плотнікову Л.П.  та постійну комісію з питань депутатської діяльності, інформаційної політики,  захисту прав  громадян, законності та  правопорядку (Плетньова І.Г.).

Міський голова                                                                   О.В.Цебрій

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення міської ради

19 лютого 2016 р.  № 2.4-7/7

ПОЛОЖЕННЯ

про виконавчий комітет  Уманської міської ради

(нова редакція)

 

 І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1. Виконавчий комітет Уманської міської ради (далі – виконавчий комітет) є виконавчим органом Уманської  міської ради (далі –  міська рада), який утворюється міською радою на строк її повноважень відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламенту Уманської міської ради.

2. Виконавчий комітет у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами законодавства України, Регламентом міської ради, рішеннями ради та виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови м.Умань (далі –  міський голова) та цим Положенням (далі – Положення).

3. Виконавчий комітет є підзвітним і підконтрольним міській раді, а з питань здійснення ним повноважень органів виконавчої влади – також підконтрольним  відповідним органам виконавчої влади.

Згідно зі статтею  140 Конституції України, статей  5,11 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" виконавчий комітет міської ради є складовою частиною системи місцевого самоврядування, який здійснює як власні (самоврядні), так і делеговані йому повноваження.

Виконавчий комітет є колегіальним  виконавчим органом загальної компетенції, утворюється з метою забезпечення проведення злагодженої виконавчо-розпорядчої діяльності всіх виконавчих органів міської ради.

4. Виконавчий комітет діє на засадах: законності, гласності, колегіальності, поєднання державних і місцевих інтересів, виборності, правової, організаційної та матеріально-фінансової самостійності в межах своїх повноважень, персональної відповідальності у вирішенні конкретних питань, взаємодії з трудовими колективами, органами самоорганізації населення, громадськими та політичними об’єднаннями, відповідальності перед людиною і державою за свою діяльність.

 5. Виконавчий комітет є юридичною особою публічного права, має печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням, штампи та інші реквізити, має самостійний баланс, рахунки в казначействі та банківських установах  та є головним розпорядником відповідних коштів міського бюджету, виділених міською радою.

6. На будинку, де розміщується виконавчий комітет, постійно піднятий Державний Прапор України та вивішується  табличка (вивіска) відповідного зразка.

 7. Повне найменування - Виконавчий комітет Уманської міської ради.

Скорочене найменування – виконком Уманської  міської ради.

Місцезнаходження та юридична адреса : площа Соборності,1, м.Умань, Черкаська область, 20300.

8. Забезпечення діяльності виконавчого комітету здійснюється за рахунок коштів міського бюджету. Виконавчий комітет здійснює організаційне, кадрове,  правове,  матеріально-технічне  та  інше     забезпечення  діяльності                         виконавчих органів міської ради,  які не є головними розпорядниками бюджетних коштів.

9. Виконавчий комітет не менше як один раз на рік звітує про свою роботу перед міською радою.

ІІ. СКЛАД ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ І ПОРЯДОК ЙОГО ФОРМУВАННЯ

1. Виконавчий  комітет утворюється  міською радою, за пропозицією міського голови, на строк її повноважень. Після закінчення строку повноважень міської ради, міського голови,  виконавчий комітет продовжує  здійснювати свої повноваження до формування нового складу виконавчого комітету.

2. За пропозицією міського голови,  міською радою затверджується кількісний  та персональний склад виконавчого комітету.

3. Виконавчий комітет утворюється у складі міського голови,   заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, секретаря виконавчого комітету (керуючого справами), а також керівників відділів, управлінь, інших осіб.

 4. До складу виконавчого комітету не можуть входити депутати міської ради, крім секретаря  ради, який входить до складу виконавчого комітету за посадою.

5.  Виконавчий комітет очолює міський голова. Міський голова організує роботу виконавчого комітету, головує на його засіданнях, забезпечує колегіальність при розгляді питань, включених до порядку денного засідань, підписує рішення виконавчого комітету та забезпечує їх виконання.

6. На осіб, які входять до складу виконавчого комітету і працюють в ньому  на постійній основі, як і  на міського голову, поширюються обмеження,  встановленні законодавством про службу в органах місцевого самоврядування та іншими законодавчими актами.

7. Внесення змін до складу виконавчого комітету та його розпуск є виключною компетенцією міської ради.

8. Виконавчому комітету  міської ради, міському голові  підпорядковані відділи, управління та інші виконавчі органи, створені у межах структури і штатів міською радою.  

9. Для обслуговування виконавчого комітету утворюється апарат, гранична чисельність якого затверджується міською радою.

ІІІ. ПРОХОДЖЕННЯ СЛУЖБИ У ВИКОНАВЧИХ ОРГАНАХ

МІСЬКОЇ РАДИ

1. Прийняття на службу у виконавчі органи міської ради здійснюється :

      1) на посади  заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, секретаря виконавчого комітету (керуючого справами) шляхом затвердження міською радою;

                                                                    

      2)керівники та інші посадові особи місцевого самоврядування виконавчих органів міської ради призначаються та звільняються з посад міським головою.

2.Проведення  конкурсу, випробування та стажування при прийнятті на службу у виконавчі органи міської ради  здійснюється в порядку, визначеному законодавством України про державну службу.    

3.У разі необхідності, за згодою сторін, посадова особа виконавчих органів міської ради  може бути переведена на рівнозначну чи нижчу посаду або посаду радника чи консультанта без конкурсного відбору.

4. Міський голова має право  самостійно (без конкурсу) добирати  та приймати на службу своїх помічників, радників (патронатну службу).

5. На час відсутності посадових осіб органів місцевого самоврядування (крім  виборних посад) для виконання їх повноважень міським головою можуть прийматись на службу особи за строковим трудовим договором (контрактом). Особи, прийняті на роботу на умовах контракту, не складають Присяги, їм не встановлюється ранг і період роботи за контрактом не зараховується до стажу служби в органах місцевого самоврядування.

6. Громадяни України, які вперше приймаються на службу у виконавчі органи ради,  складають Присягу посадової особи місцевого самоврядування.

7. Посадова особа місцевого самоврядування підписує текст Присяги, який зберігається  за місцем роботи. Про складання Присяги робиться запис у трудовій книжці.

8.Ранги посадових осіб місцевого самоврядування, які відповідають посадам  четвертої  – шостої  категорій присвоюються міським головою.

     Ранги присвоюються відповідно до займаної посади, рівня професійної кваліфікації, результатів роботи.

     Ранги  присвоюються одночасно з прийняттям на  службу в органи місцевого самоврядування  або призначенням на вищу посаду.

     Ранг міському голові присвоюється міською радою.

     Особам, які призначаються на посаду з випробувальним строком, ранги присвоюються після його закінчення за результатами роботи. Особам, які призначені на посади і мають ранги посадових осіб місцевого самоврядування або ранги державного службовця,  присвоєні за попереднім місцем роботи, надбавка за ранг у період випробувального строку виплачується відповідно до цих  рангів.  Черговий ранг присвоюється за умови, якщо посадова особа успішно відпрацювала  на  займаній посаді не менше  як 2 роки.

         За виконання особливо відповідальних завдань посадовій  особі місцевого самоврядування може бути присвоєно черговий ранг достроково у межах відповідної категорії посад.

        За сумлінну  працю при виході на пенсію посадовій особі  місцевого самоврядування може бути присвоєно  черговий ранг поза межами відповідної категорії посад. 

Посадова особа місцевого самоврядування може бути позбавлена  присвоєного рангу лише за вироком суду.

                                                                     

Якщо посадова особа місцевого самоврядування обрана чи призначена на посаду нижчої категорії  або залишила службу в органі місцевого самоврядування, за нею зберігається присвоєний ранг.

У трудовій книжці посадової особи місцевого самоврядування робиться запис про присвоєння, зміну чи позбавлення її відповідного рангу.

9.У виконавчих органах місцевого самоврядування створюється кадровий резерв, який затверджуються міським головою.

10. З метою оцінки ділових  та професійних якостей, а також кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування, один раз на чотири роки вони підлягають атестації.

         Атестації не підлягають міський голова, секретар міської ради, працівники патронатної служби, особи, які перебувають на посаді менше одного року, молоді спеціалісти, вагітні жінки та жінки, які працюють менше одного року після виходу на роботу з відпустки у зв'язку з  вагітністю і  пологами чи для догляду за дитиною, особи, прийняті на посаду на визначений строк.

      Атестаційна комісія створюється  розпорядженням міського голови.

      Результати атестації мають рекомендаційний характер.

11. Положення про проведення атестації посадових осіб виконавчих органів міської ради затверджується міським головою у відповідності  до Типового положення,  затвердженого Кабінетом  Міністрів України.

12. Оплата праці, пенсійне забезпечення та надання відпусток посадовим особам виконавчих органів міської ради  здійснюються  відповідно до чинного законодавства.

ІV. ПОВНОВАЖЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

1. Виконавчий комітет міської ради розглядає і вирішує питання, віднесені статтями  27-40 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" до відання виконавчих органів міської ради.

2. Діяльність виконавчого комітету спрямована на виконання законів України, актів Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, нормативно-правових актів міністерств та відомств,  рішень міської ради, власних рішень.

3. Виконавчий комітет у межах компетенції приймає рішення, які є обов'язковими для виконання виконавчими органами міської ради, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами, а також громадянами, які постійно або тимчасово проживають на території  м. Умань.

4. Виконавчий комітет міської ради:

1) попередньо розглядає проекти місцевих програм соціально - економічного і культурного розвитку, цільових програм з інших питань, місцевого бюджету, проекти рішень з інших питань, що вносяться на розгляд відповідної ради;

2) координує діяльність відділів, управлінь та інших виконавчих органів       

ради, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності відповідної  територіальної  громади, заслуховує звіти про роботу їх керівників;

3) має право змінювати або скасовувати акти підпорядкованих йому відділів, управлінь, інших виконавчих органів ради, а також їх посадових осіб.

V. ПЛАНУВАННЯ РОБОТИ

1.Робота виконавчого комітету проводиться за перспективними (річними), поточними (квартальними) та оперативними (місячними) планами.

З метою координації заходів, які проводяться в місті, складається також календарний план заходів виконавчого комітету на тиждень.

Виконавчий комітет  планує роботу, узгоджуючи свої плани з планами роботи міської ради.

2.Формування проектів планів роботи виконавчого комітету здійснюється   заступником міського голови, секретарем виконавчого комітету   за пропозиціями керівників структурних підрозділів виконавчих органів міської  ради, погодженими із заступниками міського голови відповідно до розподілу обов’язків.

3.Перспективний план (на півріччя) роботи виконавчого комітету передбачає питання, які виносяться на розгляд виконавчого комітету,  і затверджується на засіданні виконавчого комітету в останній місяць півріччя.

4.Проекти річного, квартального та місячного планів роботи виконавчого комітету візуються усіма заступниками міського голови, заступником міського голови, секретарем виконавчого комітету і   подаються останнім на затвердження міському голові.

5.Поточне планування передбачає щомісячне планування організаційних заходів ради і виконавчого комітету  та щотижневе (по місяцях) проведення оперативних нарад з найбільш важливих питань забезпечення життєдіяльності міста з начальниками управлінь, відділів, служб міської ради, міськими службами.

6.Проект календарного плану заходів виконавчого комітету на тиждень формується щочетверга начальником організаційного відділу та  погоджується заступником міського голови, секретарем виконавчого комітету.

7.Плани роботи загальним відділом доводяться до відділів, управлінь, служб, виконавців.

8.У календарному плані заходів виконавчого комітету на тиждень зазначається зміст заходу, дата, час, місце проведення, хто проводить захід, коло запрошених.

9.Контроль за виконанням планів роботи виконавчого комітету здійснюють заступники міського голови відповідно до розподілу обов’язків та заступник міського голови, секретар виконавчого комітету. Контроль за виконанням  планів з організаційної роботи покладається на заступника міського голови, секретаря виконавчого комітету.

10.Щомісячно (за необхідністю) в перший четвер о 16 год. проводиться день керівника,  на який запрошуються керівники підприємств, установ, організацій,  незалежно від форми власності.

     До відома керівників доводяться інформація з найбільш важливих питань життєдіяльності міста, перспектив його розвитку, вирішення спільних питань розвитку інфраструктури міста та міського комунального господарства, нові законодавчі та нормативні акти.

VI. ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

1.Основною формою роботи виконавчого комітету міської ради є його засідання. Засідання виконавчого комітету скликається міським головою, а в разі його відсутності чи неможливості здійснення ним цієї функції – першим заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

2.Засідання виконавчого комітету скликається за необхідністю, але  не рідше  одного – двох разів на місяць, як правило другий і четвертий четвер місяця.

3.Засідання виконавчого комітету  є правомочним, якщо в ньому беруть участь більше половини від загального складу виконавчого комітету.

4. Виконавчий комітет,  в межах своїх повноважень,  приймає рішення. Рішення приймається на його засіданні більшістю голосів від загального складу виконкому.

5.Рішення виконавчого комітету підписується міським головою та заступником міського голови, секретарем виконавчого комітету, які відповідають за підготовку нормативно-правових актів, прийнятих в межах компетенції органів місцевого самоврядування та візується всіма членами виконавчого комітету, присутніми на засіданні.

6.У разі незгоди міського голови з рішенням виконавчого комітету він може  зупинити дію цього рішення своїм розпорядженням та внести це питання на розгляд міської ради.

7.Рішення виконавчого комітету з питань, віднесених до власної компетенції виконавчих органів ради, можуть бути скасовані міською радою.

8.Рішення  виконавчого комітету з моментів їхньої невідповідності Конституції або законам України визнаються незаконними в судовому порядку.

9.У виняткових випадках,  за необхідності прийняття термінового   рішення,  з    дозволу    міського    голови, є  допустимим прийняття рішення між засіданнями (в робочому порядку) шляхом візування його не менше, ніж 1/2 від загальної кількості членів виконавчого комітету і всіма зацікавленими особами та обов'язковим наступним доведенням прийнятого рішення до всіх членів виконавчого комітету.

10.Початок засідань  виконавчого комітету о 14.30 год., тривалість роботи - 3 - 3,5 год. Для доповіді надається до 10 хв., співдоповіді - до 7 хв., для виступів - до 5 хв. На розгляд основного питання відводиться до 1,5 год.

На  розгляд виконавчого комітету виносяться тільки ті питання, вирішення яких є виключною компетенцією виконавчого комітету.

11.Відповідальність за загальну підготовку засідань виконавчого комітету несе заступник міського голови, секретар виконавчого комітету. Підготовку питань для розгляду на засідання виконавчого комітету здійснюють заступники міського голови, заступник міського голови, секретар виконавчого комітету, працівники апарату виконавчого комітету, керівники відділів, управлінь, служб, за участю   голів постійних комісій міської ради (за їх бажанням), спеціалістів та інших осіб (за необхідністю).

12.Персональна відповідальність за якість підготовки проектів рішень виконавчого комітету, їх відповідність чинному законодавству  та своєчасну підготовку покладається   на  їх  розробників  та заступника  міського голови,

відповідно до розподілу функціональних обов’язків. Розробниками проектів рішень є працівники апарату виконавчого комітету, структурних підрозділів виконавчих органів міської ради та керівники комунальних підприємств.

13.Проект рішення обов’язково повинен містити посилання на нормативно-правові акти, відповідно до яких приймається рішення.

14.Розробник разом з проектом рішення може вносити на розгляд виконавчого комітету текст інформаційного повідомлення, який містить обґрунтування необхідності прийняття рішення, його мету, соціально-економічні та інші істотні наслідки його прийняття.

15.Проект рішення, що є регуляторним актом, приймається відповідно до вимог Закону України « Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Органом, який забезпечує реалізацію державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності (відповідальний структурний підрозділ) є економічний відділ Уманської міської ради.

16.Встановлювані в проекті рішення завдання повинні бути конкретними і реальними, спрямованими на досягнення у найкоротший термін визначеної мети, визначати  виконавців і терміни виконання завдань, а також, за необхідності, містити пункт щодо посадових осіб, на яких покладається контроль за виконанням рішення. Контроль за виконанням рішень покладається на міського голову,  заступників міського голови, секретаря виконавчого комітету або керівників структурних підрозділів  виконавчих органів міської  ради.

17.У необхідних випадках у проекті рішення можуть передбачатися проміжні  контрольні терміни інформування виконавчого комітету про хід виконання встановлених завдань.

18.Проекти рішень виконавчого комітету проходять обов’язкове погодження (візування). Відповідальний за підготовку проекту, погоджує його з заступниками міського голови, відповідно до розподілу функціональних обов’язків, заступником міського голови, секретарем виконавчого комітету, юридичним відділом, який  здійснює правову  експертизу. Після погодження юридичним відділом, проект візується начальником загального відділу та керівниками органів місцевого самоврядування, відповідно до наданих повноважень, розглядається в комісіях виконавчого комітету, на нарадах, за необхідності – візується керівниками підприємств, установ та організацій міста, головами постійних комісій міської ради.

19.Проекти рішень виконавчого комітету в електронному вигляді подаються до відділу інформаційного забезпечення з дотриманням вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» для оприлюднення їх на сайті Уманської міської ради. Розробник проекту рішення несе персональну відповідальність за дотримання вищевказаного закону.

 Погоджені проекти рішень виконавчого комітету разом з документами, на підставі чи на виконання яких приймаються рішення (акти, доручення органів вищого рівня, ініціативні листи – подання, заяви, довідки, тощо з відповідними резолюціями  міського голови або його заступників)  подаються

заступнику міського голови, секретарю виконавчого комітету не пізніше, як за 5 днів до засідання виконавчого комітету.

20.До проекту рішень додаються: довідки -  до 3 друкованих сторінок, список осіб,   які    запрошені  з   даного    питання   на    засідання виконавчого комітету (відповідальність за їх присутність несуть особи, які готують проект рішення), розрахунок розсилки  із зазначенням організацій, яким  необхідно направити копії  рішення виконавчого комітету, після його прийняття.

21.Проекти рішень здаються заступнику міського голови, секретарю виконавчого комітету в кількості та з розрахунку по  одному   примірнику  на  кожного  члена виконкому, кожній постійній комісії міської ради, список запрошених – в двох  примірниках, розрахунок розсилки - в одному примірнику.

22. Заступнику міського голови, секретарю виконавчого комітету надається право корегувати проекти рішень, якщо вони підготовлені з порушенням установлених вимог і не відповідають визначеній законодавством формі офіційного письмового документа та нормам права.

 23. Проекти   рішень та інші документи подані на розгляд виконавчого комітету, повинні бути короткими, з аналізом і оцінкою стану справ питання, що обговорюється, передбачати конкретні заходи щодо  покращення роботи, строки виконання і відповідальних виконавців з обов'язковим посиланням на  законодавчі та нормативно - правові акти, на основі яких питання виноситься на розгляд виконавчого комітету.

         В кінці документа може бути вказано, на кого покладається контроль, конкретні строки інформування та хто повинен інформувати виконавчий комітет про стан його виконання.

24. У разі внесення змін та доповнень у проекти рішень під час їх обговорення, протягом 3 днів вони повинні бути відредаговані особами, які готували питання та подані на підпис головуючому на засіданні виконавчого комітету.

25.Протоколи засідання виконавчого комітету ведуться начальником загального відділу, підписуються міським головою (головуючим) та заступником міського голови, секретарем виконавчого комітету.

26.Реєстрація рішень виконавчого комітету та їх розсилка виконавцям (згідно з розрахунком розсилки, поданим розробником разом з завізованим рішенням) здійснюється загальним відділом згідно з Інструкцією з діловодства у виконавчих органах Уманської міської ради.

27. Копії прийнятих  рішень розсилаються виконавцям  загальним відділом у п'ятиденний строк.

28.Проект порядку денного засідання виконавчого комітету, сформований заступником міського голови, секретарем виконавчого комітету, погоджений міським головою та підготовлені документи  надаються членам виконавчого комітету не пізніше, як за 2 дні до засідання виконавчого комітету або розглядаються на навчанні виконавчого комітету, яке проводиться за день до засідання, як правило кожної другої та четвертої середи о 9.00 годині.

29. Повідомлення запрошених осіб та їх реєстрацію при розширеному засіданні  виконавчого   комітету  здійснюють   особи,  які  готували  проекти

рішень. Осіб, які доповідають на засіданні виконавчого комітету, про час розгляду питання інформує загальний відділ.

30. У засіданні виконавчого комітету беруть участь начальники відділів апарату, керівники   відділів,  управлінь,  міських  організацій, підприємств, установ, фахівці, запрошені з окремих питань. Список запрошених погоджується з міським головою. У засіданні можуть брати участь прокурор міста, народні депутати України,  депутати  обласної  та  міської  рад та інші.

Особи, запрошені з окремих питань, після їх розгляду в подальшій роботі засідання участі не беруть.

31. В засіданні беруть участь акредитовані при раді представники засобів масової інформації. Виклад в засобах масової  інформації матеріалів засідань виконавчого комітету та прийнятих рішень здійснюється комунальними засобами масової інформації .

  

VII. РОБОТА З ДОКУМЕНТАМИ, ЗВЕРНЕННЯМИ, КОНТРОЛЬ ЗА ЇХ ВИКОНАННЯМ.

1. Робота з документами у виконавчому комітеті  міської ради ведеться у відповідності до Інструкції з діловодства у виконавчих органах Уманської міської ради.

2.Відповідальність за ведення діловодства та організаційно-технічне обслуговування покладається на загальний відділ апарату виконавчого комітету міської ради.

3. Контроль за проходженням  документів  органів вищого рівня, рішень виконавчого комітету, розпоряджень міського голови здійснює загальний відділ апарату виконавчого комітету міської ради.  

4.Відповідальність за організацію виконання документів несуть міський голова, секретар міської ради, заступники міського голови (відповідно до розподілу функціональних обов'язків), заступник міського голови, секретар виконавчого комітету  та керівники структурних підрозділів.

 5.Контроль за виконанням здійснюється стосовно зареєстрованих документів, в яких встановлено завдання або які містять питання, що потребують вирішення.

          Обов'язковому контролю підлягає виконання завдань, визначених актами і   дорученнями    Президента      України,  Прем'єр -  міністра   України     та облдержадміністрації, розгляд звернень комітетів Верховної Ради України, запитів і звернень народних депутатів України, депутатів обласної та міської рад.  

          Контроль за виконанням завдань, визначених актами і дорученнями Президента України, Прем'єр-міністра України та облдержадміністрації здійснюється головним спеціалістом загального відділу з питань  контролю, а за розглядом запитів і звернень народних депутатів України, депутатів обласної та міської  ради, звернень громадян – спеціалістами загального відділу з питань  звернень громадян.

6.Для здійснення контролю за виконанням актів законодавства, доручень Президента України, Прем'єр-міністра України, розпоряджень облдержадміністрації розробляється  план контролю, в якому визначаються:

      1)проміжні контрольні строки виконання завдань;

      2)структурні підрозділи міської ради та виконавчого комітету, які відповідають за організацію виконання окремих завдань;

      3)структурний підрозділ, який забезпечує координацію роботи з організації і контролю за виконанням у цілому.

      План контролю затверджує міський голова або його перший заступник.

7. Контроль за виконанням актів законодавства, доручень Президента України, Прем'єр-міністра України, розпоряджень облдержадміністрації, розглядом звернень комітетів Верховної Ради України, запитів і звернень народних депутатів України та депутатів місцевих рад здійснюється шляхом:

       1)аналізу і узагальнення у визначені строки письмової або у інший, зручний для роботи спосіб, інформації про стан виконання документів у цілому або окремих, встановлених ними завдань, що надходять від виконавців;

      2)систематичного аналізу статистичних та інших даних, що характеризують стан виконання документів;

      3) проведення періодичної комплексної або цільової перевірки організації і стану виконання завдань безпосередньо на місцях;

      4) розгляду питань діяльності (заслуховування звіту) виконавців на нарадах при міському голові або його заступників.

8. Аналітичні та інформаційні довідки щодо стану виконання документів у цілому або окремих передбачених ними завдань, у разі встановлення проміжних контрольних строків, подаються міському голові або його заступникові  (відповідно до розподілу обов'язків), секретарям ради або виконавчого комітету (керуючому справами) не пізніше, ніж за 10 днів до закінчення строку (в окремих випадках термін може бути змінений), визначеного актом законодавства, дорученням Президента України, Прем'єр-міністра України, розпорядженням облдержадміністрації або планом контролю.

      За результатами розгляду матеріалів, що містять відомості про можливий зрив   своєчасного    чи  у повному обсязі виконання документа у цілому або передбаченого ним окремого завдання, міський голова або його заступник (відповідно до розподілу обов'язків), секретарі ради або виконавчого комітету  (керуючий справами)  дають доручення виконавцям вжити додаткових заходів для усунення причини.

9.Інформацію (звіт) про стан виконання документів органів вищого рівня, підписує міський голова або його заступники (відповідно до розподілу функціональних обов'язків), секретарі ради або виконавчого комітету (керуючий справами) за його дорученням.

         Зняття з контролю виконання документа проводиться на підставі письмового звіту керівника відповідного органу або іншого документа, що підтверджує    його    виконання,   за   дорученням  міського голови або його

заступника (відповідно до розподілу функціональних обов'язків), секретарів ради або виконавчого комітету (керуючого справами).

10. Виконавчий комітет міської ради організовує, в установленому порядку, розгляд звернень громадян - пропозицій (зауважень), заяв (клопотань), скарг. Організація розгляду звернень громадян, у тому числі ведення діловодства та проведення особистого прийому громадян, покладається на загальний відділ  апарату виконавчого комітету.

      Діловодство за зверненнями громадян ведеться відповідно до Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування та іншими нормативними актами з цього питання.

11.Порушені у зверненнях громадян питання розглядаються міським головою або його заступниками (відповідно до розподілу функціональних обов'язків), секретарями ради або виконавчого комітету, керівниками відповідного структурного підрозділу, за дорученням керівника.

     Відповіді на звернення громадян готують структурні підрозділи згідно з резолюцією керівника.

12.Особистий прийом громадян проводять міський голова, його заступники, секретарі ради та виконавчого комітету (керуючий справами), керівники структурних підрозділів згідно з графіком, який затверджується міським головою та оприлюднюється через засоби масової інформації.

      Графік особистого прийому громадян повинен містити інформацію про місце проведення, дні і години прийому.

13.Головний спеціаліст загального відділу з питань звернень громадян аналізує роботу,  щомісячно готує інформацію  з цього питання та щоквартально доводить її на нараді при міському голові. За підсумками року стан роботи зі зверненнями громадян розглядається на засіданні виконавчого комітету міської ради.

VIII. ОРГАНІЗАЦІЯ КОНТРОЛЮ І ПЕРЕВІРКИ

ВИКОНАННЯ ДОКУМЕНТІВ

           1.Відповідальність   за   організацію   і   стан    виконання   документів (рішень міської ради та виконавчого комітету, розпоряджень міського голови) покладається на міського голову, заступників міського голови, заступника міського голови, секретаря виконавчого комітету, відповідно до розподілу функціональних обов'язків, а також керівників відділів та управлінь.

           2.Питання   про   взяття на контроль виконання   документів   (необхідність контролю,    контроль   у   виконавчому комітеті   чи   структурному підрозділі)    визначається   міським  головою, його заступниками та заступником міського голови, секретарем виконавчого комітету .

           3.Контроль   за   виконанням      документів      виконавчим   комітетом здійснюється  шляхом  моніторингу  стану справ з виконання рішень   на   місцях,   обговорення   питань  порядку  контролю   на засіданнях виконавчого комітету,   періодичної  звітності   про виконання  рішень особами, на яких покладено контроль за виконанням того чи іншого рішення.

 Для здійснення належного контролю за виконанням документів особи, на яких покладено контроль, надають інформацію організаційному відділу, який заводить контрольні папки та наповнює  їх інформацією про хід виконання того чи іншого конкретного документа.

        4.Контроль за проходженням і строками виконання документів (рішень міської ради та виконавчого комітету, розпоряджень міського голови) у виконавчому комітеті покладається на начальника організаційного відділу, а у відділах, управліннях, службах міської ради - на призначених для цього осіб.

       5.Робота   щодо   контролю   за   проходженням   і   строками   виконання документів у  виконавчому комітеті,  управліннях,  відділах і службах міської ради  здійснюється відповідно до вимог інструкції з діловодства.

       6.Кожний   останній   понеділок   місяця   на плановій нараді у заступника міського голови, секретаря виконавчого комітету розглядається питання  про стан виконання документів, які перебувають на контролі, а також про виконання пропозицій, заяв, скарг громадян. Вищевказана інформація,   в тому числі перелік документів, не виконаних у встановлений строк, для вжиття заходів надається заступнику міського голови, секретарю виконавчого комітету.

        7.За п'ять днів до закінчення строку виконання документа начальник організаційного відділу інформує керівників відділів, управлінь, установ, організацій, на контролі яких перебуває документ, про закінчення строку його виконання.

          8.Матеріали про виконання документів виконавці здають у
організаційний відділ.

           9. За   необхідності   разом   з  довідками   про   виконання  документів
виконавці подають проекти рішень, розпоряджень, відповідей на запити тощо.

           10.Після виконання документи знімаються з контролю.

Пропозиції,  заяви  і  скарги  громадян  знімаються  з  контролю лише після остаточного їх вирішення.

           11. Начальник організаційного відділу періодично, але не рідше одного разу на рік, готує інформацію та проект рішення про зняття з контролю рішень міської ради та виконавчого комітету, розпоряджень міського голови.

                                                                     

ІХ. РЕЖИМ РОБОТИ ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ МІСЬКОЇ РАДИ

1.Робочий день працівників виконавчих органів міської ради визначається розпорядженням міського голови.

2.Ведення  табельного обліку відпрацьованого часу працівниками   апарату виконавчого комітету покладається на відділ кадрової роботи та з питань нагород, а у виконавчих органах міської ради - на визначених їх керівниками посадових осіб.

3.Робота приймальні міського голови організовується з 7.30 до 18.00 годин, щоденно, крім суботи та неділі.

4.Відповідальність за організацію чергування у приміщенні виконавчого комітету міської ради  покладається на начальника загального відділу виконавчого комітету.

 5.Прийом міським головою, першим заступником міського голови, секретарем   міської  ради,      заступниками  міського   голови, заступником міського голови, секретарем виконавчого комітету міської ради, посадових осіб зі службових питань проводиться протягом робочого часу за потребою.

           

      Секретар міської  ради                                             Л.М.Кирилюк

 

 

Прочитано 1106 разів