П'ятниця, 17 липня 2015 14:32

25 червня 2015р.№159 - Про надання ***** статусу дитини-сироти, призначення опікуна над нею та її майном

 

25 червня 2015р.№159

a-rishennia
 25 червня 2015р.  № 159

Про надання *****
статусу  дитини-сироти,
призначення опікуна над нею
та її майном

Відповідно до підпункту 4 пункту „б” частини першої статті 34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 11 Закону України „Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, пунктів 22, 23, 42, 57 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», беручи до уваги те, що мати дитини Г******* померла 09.05.2015 року, про що відділом державної реєстрації актів цивільного стану по місту Умані реєстраційної служби Уманського міськрайонного управління юстиції у Черкаській області зроблено актовий запис від 12.05.2015 року № 351 та видано свідоцтво про смерть серії І-СР № 257341, а батько дитини Г*******, записаний відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, що підтверджується  витягом з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження від 27.05.2015 року № 00015417885, виданим відділом державної реєстрації актів цивільного стану по  місту Умані реєстраційної служби Уманського міськрайонного управління юстиції  у Черкаської області, за поданням служби у справах дітей та клопотанням комісії з питань захисту прав дитини,

виконавчий комітет міської ради ВИРІШИВ:

1. Надати Г******, 30.09.2001 року народження, статус дитини-сироти.

2. Призначити опікуном М**********, 17.02.1956 року народження, яка проживає за адресою: вул. ********,   м. Умань, над дитиною-сиротою Г*******, 30.09.2001  року народження, та опікуном над її майном, надавши їй право вирішувати всі питання, що стосуються захисту прав та інтересів підопічної згідно чинного законодавства.

3. Зобов’язати М******** виконувати обов’язки опікуна згідно вимог законодавства, вживати заходів до захисту цивільних прав та інтересів підопічної.

4. Службі у справах дітей ( Декарчук О.С.) забезпечувати контроль за умовами проживання і виховання Г******. в сім’ї М********.

5. Управлінню праці та соціального захисту населення (Кучер Г.М.) забезпечувати нарахування призначень і виплату державної соціальної допомоги на підопічну дитину,  здійснювати соціальний супровід дитини   (за потребою) та сприяти її безкоштовному оздоровленню.

6. КП «Уманська міська лікарня» (Мироненко В.І.), Уманській дитячій міській лікарні (Григоренко І.М.) забезпечувати медичний огляд дитини двічі на рік та здійснення диспансерного нагляду за нею.

7. Відділу освіти (Ходаківська Н.В.) забезпечувати реалізацію права підопічної дитини на здобуття повної загальної середньої освіти та розвитку її творчих здібностей, а у разі потреби, вирішення питання індивідуального навчання.

8. Управлінню праці та соціального захисту населення,   КП «Уманська міська лікарня», Уманській дитячій міській лікарні, відділу освіти, відділенню кримінальної міліції у справах дітей подавати службі у справах дітей Уманської міської ради щорічно до 25 грудня інформацію про стан утримання, умови проживання та виховання дитини в сім’ї.

9. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Кирилюк Л.М., начальника служби у справах дітей Уманської міської ради Декарчука О.С.
 
Перший заступник  міського голови                                              С.Л.Клочко
Секретар виконавчого комітету                                                   Л.П. Плотнікова

Прочитано 1006 разів