П'ятниця, 30 жовтня 2015 16:24

08 жовтня 2015р. № 271 - Про впорядкування режиму роботи закладів торгівлі, ресторанного господарства, сфери послуг, розваг та додержання правил тиші в громадсь-ких місцях

 

a gerb

УМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

08 жовтня 2015р.  № 271

Про впорядкування режиму роботи закладів торгівлі, ресторанного господарства, сфери послуг, розваг та додержання правил  тиші в громадсь-ких місцях

         Відповідно до статей 30,52, частини шостої статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 10 Закону України «Про благоустрій населений пунктів», статті 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму, пункту 26 частини 1 статті 10 Закону України «Про міліцію», листа Уманського МВ УМВС України в Черкаській області від 27.07.2015 р. № 9957, беручи до уваги чисельні звернення мешканців  міста щодо захисту від шкідливого впливу шуму та додержання тиші в населених пунктах та громадських місцях, з метою усунення порушень громадського порядку в нічний час,

виконавчий комітет Уманської міської ради   ВИРІШИВ:

         1.Дозволити суб’єктам господарювання закладів торгівлі, ресторанного господарства, сфери послуг та розваг незалежно від форм власності та виду об’єкта, розташованих на території міста Умань, встановлювати зручний режим роботи з 07.00 до 23.00 год. самостійно та щорічно письмово повідомляти виконавчий комітет Уманської міської ради  про встановлений режим роботи. Режим роботи вважається встановленим з дня реєстрації повідомлення у виконавчому комітеті Уманської міської ради.

         2.Затвердити форму Повідомлення про встановлення режиму роботи закладу торгівлі, ресторанного господарства, сфери послуг та розваг згідно з додатком 1.

         3.Режим роботи закладів торгівлі, ресторанного господарства, сфери послуг та розваг незалежно від форм власності та виду об’єкта,  розташованих на території міста Умань з 23.00 до 07.00 години встановлюється рішенням виконавчого комітету Уманської міської ради на  підставі заяви суб’єкта господарювання та наданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання,  необхідної для провадження діяльності в нічний час за умови відсутності скарг мешканців міста.

         4.Затвердити форму Декларації відповідності санітарно-технічної бази суб’єктів господарювання, необхідної для провадження господарської діяльності в нічний час згідно з додатком 2.

         5.У разі надходження неодноразових звернень громадян міста та матеріалів відповідних контролюючих органів щодо порушень тиші та громадського порядку, пов’язаних із нічною роботою закладів торгівлі, ресторанного господарства, сфери послуг та розваг, виконавчим комітетом Уманської міської ради приймається рішення щодо зміни режиму роботи закладу.

         6.Запропонувати власникам (керівникам) закладів торгівлі, ресторанного господарства, сфери послуг та розваг:

         1)привести у відповідність до пункту 1 рішення режим роботи закладів торгівлі ресторанного господарства, сфери послуг та розваг та неухильно дотримуватись цих обмежувальних заходів;

         2)забезпечити додержання рівнів  шуму, установлених санітарними нормами для відповідного часу доби, працюючого обладнання, вентиляційних систем, гучномовних установок;

         3)обмежити звучання музичних інструментів в закладах ресторанного господарства та розважальних закладах всіх форм власності до 22.00 години.

         7.Рекомендувати Уманському МВ УМВС України в Черкаській області (Школенко В.А.)  разом із представниками громадських формувань посилити контроль та оперативно реагувати на встановлені порушення вимог законодавства щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму, правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях із застосуванням заходів впливу, передбачених статтею 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення та щомісячно до 15 числа місяця наступного за звітним надавати виконавчому комітету Уманської міської ради інформацію щодо складених правоохоронними органами міста протоколів про адміністративні правопорушення.

         8.Відділам з питань внутрішньої політики та інформаційного забезпечення оприлюднити рішення через газету «Уманська зоря» та розмістити на сайті Уманської міської ради.

         9.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Кирилюк Л.М.

В.о.міського голови,

секретар  міської ради                                                             О.В.Цебрій  

Секретар виконавчого комітету                                         Л.П.Плотнікова 

 

        

         

Прочитано 1162 разів