Понеділок, 08 серпня 2011 14:06

«Швидка податкова допомога» - новий сервіс від ДПА в Черкаській області

Податкова стає ближчою. Відтепер жителі віддалених населених пунктів Черкащини мобільно отримуватимуть якісне консультаційне обслуговування на місцях, зекономивши час і гроші.
Презентуючи «Швидку податкову», перший заступник голови ДПА в Черкаській області Володимир Коломієць зазначив, що ДПА постійно розширяє перелік послуг, які надаються платникам і працює над створенням комфортних умов для виконання останніми обов’язків щодо сплати податків. Новий сервіс запроваджений, передусім, з метою подальшої імплементації норм Податкового кодексу у щоденну практику,

покращення якості обслуговування платників податків у сільській місцевості, створення сприятливих умов для повної та своєчасної сплати податків кожним платником, а також для оперативного вирішення проблемних питань і упередження порушень податкового законодавства.Очікуваним результатом роботи бригад «Швидкої податкової допомоги» має бути підвищення загального рівня податкової культури і сумлінності платників податків регіону, зниження частки тіньового сектору економіки, скорочення податкового боргу, глобальна легалізація заробітної плати і зайнятості і, як наслідок, – збільшення надходжень платежів до бюджету.
Мобільні бригади розпочнуть виїзди уже цього тижня. Першочергово допомогу одержать жителі сіл (селищ), звідки надходить найбільше запитань щодо застосування окремих норм Податкового кодексу. ДПІ у містах Черкаси і Ватутіне організовуватимуть відповідні зібрання за участі представників громадських організацій у багатолюдних місцях, передусім на ринках.
Сервіс передбачає активну роботу керівників податкових інспекцій, які особисто виїздитимуть до територіальних одиниць, де є проблеми з виконанням бюджетів. Вони проводитимуть виїзні особисті прийоми, зустрічі з керівниками громад та з колективами крупних підприємств, візьмуть участь у роботі «круглих столів», громадських слуханнях, диспутах тощо.
За словами Володимира Коломійця, намічено низку роз’яснювальних та просвітницьких заходів, які відбудуться за  участі представників інших контролюючих органів, громадських організацій, журналістів місцевих ЗМІ. Але найголовнішою місією податківців, задіяних у роботі «Швидкої податкової допомоги» є донесення до широкого кола громадськості тезису «Державна податкова служба – служба для платника податків. Кожен платник має добре знати не тільки, як платити податки, але й те, чим займається податкова, яких результатів досягла, що планує робити». Взаємини з платниками переводяться в русло партнерських відносин, заснованих на довірі. Така позиція дозволить у зародку купіровати небажані конфлікти, направити зусилля платника виключно на своєчасну добровільну сплату податків. 

ДПА в Черкаській області

Прочитано 2291 разів