Середа, 26 червня 2013 12:51

Для ведення фермерського господарства потрібні документи про досвід роботи у сільському господарстві

Держпідприємництво погодило проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Переліку документів, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві» 


Законом України «Про фермерське господарство» встановлена вимога щодо визначення переліку документів, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві осіб, котрі хочуть створити фермерське господарство. Документи потрібно надавати до відповідної райдержадміністрації чи місцевої ради для отримання (придбання) у власність або в оренду земельної ділянки із земель державної та комунальної власності для ведення фермерського господарства.

Для реалізації даного положення Закону Міністерство аграрної політики та продовольства України пропонується затвердити такий Перелік.

Передбачається, що до нього буде включено два пункти:

- виписка з трудової книжки громадянина України,

- підтвердження сільської, селищної або міської ради за місцем розташування земельної ділянки про ведення особистого селянського господарства.

Як зазначають розробники, дані норми дозволяти ліквідувати перешкоди на шляху створення фермерських господарств та їх державної реєстрації.

Прогнозується, що прийняття даного проекту постанови сприятиме  створенню додаткових робочих місць на селі, підвищенню рівня життя, усуненню можливих корупційних правопорушень при виділенні земельної ділянки для ведення фермерського господарства.
Прочитано 2692 разів