Середа, 04 травня 2016 14:05

Шановні підприємці міста!

gerbПовідомляємо, що відповідно до статті 19 Закону України «Про туризм»  від 15.09.1995 р. № 324/95-ВР забороняється об’єктам туристичної інфраструктури (готелям, іншим об’єктам, призначеним для надання послуг з розміщення, закладам харчування, курортним закладам тощо) надавати послуги з розміщення без наявності свідоцтва про встановлення відповідної категорії.  

Власник об’єкта (готелю), якому встановлено категорію, зобов’язаний розмістити на фасаді будівлі знак категорії об’єкта із зазначенням свідоцтва про встановлення категорії, його серію та номер, відповідно до вимог Порядку доведення до споживачів інформації про вид об’єкта туристичної інфраструктури та його категорію, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 03.07.2013 № 470.

Згідно з порядком встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), затвердженого Постановою Кабінету Міністрів від 29.07.2009 № 803 (далі-Порядку) встановлення категорії готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення, здійснює уповноважений орган із встановлення категорій готелям, а саме комісія Міністерства економічного розвитку і торгівлі України із встановлення категорій готелям (далі – Комісія).

Міністерством економічного розвитку і торгівлі України наказом від 19.02.2016 № 267 така Комісія утворена.

Оцінювання відповідності готелю вимогам певної категорії, відповідно до пункту 8 Порядку, встановлюється за результатами добровільної сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання). Відповідно до пункту 10 Порядку Орган з сертифікації надсилає документи про результат оцінювання готелю та пропозиції щодо встановлення йому відповідної категорії Комісії, яка протягом 14 днів розглядає їх і приймає рішення.

Роботою з сертифікації та оцінювання готелів у Черкаській області здійснює Орган з сертифікації ДП «Черкасистандартметрологія», який призначений Мінекономрозвитку для виконання робіт у державній системі сертифікації.

Додаткову інформацію можна отримати за телефонами: (0472)36-12-15, 36-12-17, 45-74-37 ДП«Черкасистандартметрологія» (вул. Гоголя, 278, м. Черкаси).

Відділ економічного розвитку

Уманської міської ради

Прочитано 1749 разів