Вівторок, 17 травня 2016 14:09

Оголошується початок проведення обласного конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «ЧЕРКАСЬКА ЯКІСТЬ»

cherk jakЧеркаська обласна державна адміністрація оголосила про проведення у 2016 році конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «ЧЕРКАСЬКА ЯКІСТЬ», який є першим етапом до участі підприємств у Всеукраїнському конкурсі якості продукції – «100 кращих товарів України», який щорічно проводиться під Патронатом Президента України.

На виконання розпорядження голови Черкаської облдержадміністрації № 313 від 01.07.2015 «Про проведення обласного конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «Черкаська якість», з метою популяризації місцевих виробників, що виготовляють конкурентоспроможну продукцію, надають якісні послуги, досягли успіхів у освоєнні ринку та приділяють велику увагу сучасним системам управління, Черкаська обласна державна адміністрація оголошує про початок у 2016 році обласного конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «Черкаська якість».

Щорічний обласний конкурс якості є першим етапом до участі підприємств у Всеукраїнському конкурсі якості продукції (товарів, робіт, послуг) - "100 кращих товарів України", який проводиться під Патронатом Президента України, під керівництвом Уряду України та за сприяння Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Цей Конкурс є частиноюнаціонального руху за якість і досконалість.

Початком конкурсу вважається дата його оголошення. Заявки для участів конкурсі «Черкаська якість» приймаються до 1 червня 2016 року.В рамках Конкурсу визначається краща продукція (товари, роботи,послуги) за наступними номінаціями "Продукція (продовольчі товари,промислові товари для населення, товари виробничо-технічногопризначення, вироби народних художніх промислів)" і "Роботи та послуги".

Критеріями оцінювання продукції (товарів, робіт, послуг), якаподається підприємствами (організаціями) на Конкурс, є:

-       використання підвищених показників якості та безпечності порівняно з чинними вимогами, підтвердження безпечності заявленої продукції протоколами випробувань, наявність сертифіката відповідності або інших документів, що підтверджують відповідність заявленої продукції, робіт, послуг;

-       використання регіональної та української сировини, матеріалів;

-       наявність атестованої випробувальної лабораторії або договору ізсубпідрядними організаціями на виконання випробувань;

-       забезпеченість та стан засобів вимірювальної техніки під часвиробництва заявленої продукції;

-       естетичні властивості, дизайн, ергономіка, відображення національноїта регіональної символіки в образі товару;

-       відсутність претензій (рекламацій) споживачів, контролюючих органів,закупівельних організацій щодо продукції, етика, естетика та культураповедінки персоналу під час надання послуги (виконання роботи);

-       порівняння ціни та якості з кращими аналогами та доступність навітчизняному ринку для споживачів із різною купівельноюспроможністю;

-       рівень інформування споживачів щодо споживчих властивостейзаявленоїпродукції;

-       соціальна значимість продукції, роботи, послуги;

-       дотримання санітарно-гігієнічних норм та вплив заявленої продукції нанавколишнє середовище під час виробництва, реалізації та утилізаціїзаявленої продукції.

Організаційно-методичне та інформаційне забезпечення проведення 

Конкурсу на Черкащині здійснює Державне підприємство «Черкаський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». Напідприємстві організованоконсультативнийпунктдлянаданняпрактичноїдопомогита  консультацій спеціалістам підприємствтаорганізацій області зпитань підготовки матеріалів для участі у Конкурсі.

Додаткову інформацію про умови проведення Конкурсу умови Конкурсу: (0472)37-15-44,м.Черкаси,вул. Гоголя,278,ДП“Черкасистандартметрологія”, 18002.

Прочитано 1711 разів