Версія для друку
Середа, 23 серпня 2017 16:06

В УМАНІ ОБГОВОРИЛИ ПРОБЛЕМИ І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ МАЛОГО БІЗНЕСУ

gerb

16.08.2017 р. за дорученням міського голови Олександра Цебрія, за ініціативи ГО «УМАНСЬКА ЛІГА ПІДПРИЄМЦІВ» відбулось засідання круглого столу на тему «Проблеми і перспективи розвитку малого бізнесу».

 В обговоренні проблем і перспектив розвитку малого бізнесу взяли участь заступник міського голови, секретар виконавчого комітету Уманської міської ради Плотнікова Л.П., депутати Уманської міської ради, начальники управлінь та відділів Уманської міської ради, підприємці та громадськість з міст Умань, Черкаси, Тальне та смт. Маньківка.

Під час круглого столу його учасники обговорили питання стану та ролі малого бізнесу у життєдіяльності міста, його впливу на наповнення місцевого бюджету, проблеми, перешкоди розвитку малого бізнесу та шляхи їх усунення.

Щодо ролі малого бізнесу у формуванні міського бюджету повідомили начальник фінансового управління Уманської міської ради Петриченко А.В. та начальник Уманської ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області Сліпченко В.В. Головний державний інспектор Управління Держпраці у Черкаській області Вержановська І.Т. розповіла про особливості ведення обліку праці та витрат на заробітну плату.

Як зазначила заступник міського голови, секретар виконавчого комітету Уманської міської ради Плотнікова Л.П.: «Міська влада не стоїть осторонь розвитку підприємництва в місті. Так створено галузеву раду, що сприяє реалізації бізнес-проектів, надає консультативну допомогу молодим підприємцям у своїй діяльності. Для спрощення отримання дозвільних документів працює Центр надання адміністративних послуг. За ініціативи міського голови Олександра Цебрія, депутатів  міської ради, беручи до уваги зростання рівня мінімальної заробітної плати, прийнято рішення щодо зменшення ставок місцевих податків та зборів, зокрема, для платників Єдиного податку ІІ групи ставку зменшено з 20% до 15%. Влада і надалі буде робити все можливе для створення сприятливих умов ведення бізнесу.

Прочитано 1674 разів