Версія для друку
Четвер, 11 жовтня 2018 10:07

Щодо закупівель електричної енергії та послуг з постачання електричної енергії.

gerb«Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, з метою надання узагальнених відповідей рекомендаційного характеру щодо закупівель електричної енергії та послуг з постачання електричної енергії, повідомляє

Основним документом, що регулює взаємовідносини між споживачем та електропостачальником є Правила роздрібного ринку електричної енергії, затверджені НКРЕКП від 14.03.2018 р. № 312.

Відповідно до частини третьої статті 6 Закону України «Про ринок електричної енергії» до повноважень НКРЕКП належить ліцензування господарської діяльності у сфері енергетики та контроль за додержанням ліцензіатами ліцензійних умов провадження господарської діяльності.

Перелік суб’єктів господарювання, які відповідно до вимог Закону України «Про ринок електричної енергії» отримали ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії розміщено на офіційному веб-сайті НКРЕКП у розділі: «Актуальна інформація» – «Ліцензування». Зазначений перелік постійно оновлюється з урахуванням отримання ліцензій новими суб’єктами господарювання.

Ліцензіати з постачання електричної енергії, що наразі провадять ліцензовану діяльність відповідно до постанови НКРЕКП від 13.04.2017 р. № 504, у разі наміру продовжувати господарську діяльність з постачання електричної енергії, повинні до грудня 2018 року отримати нову ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

Право здійснення діяльності з постачання електричної енергії матимуть лише ті суб’єкти господарювання, які в установленому порядку отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу та відповідний перелік яких оприлюднюється на офіційному веб-сайті НКРЕКП.

З огляду на викладене, замовники мають здійснювати закупівлі з дотриманням вимог Закону України «Про публічні закупівлі» та з урахуванням зазначених нормативно-правових актів НКРЕКП, які регулюють ринок економічної енергії."

Прочитано 1007 разів