Понеділок, 08 серпня 2011 14:43

Резонанс: Кожна з перевірених податківцями черкаських автомийок працювала з порушеннями

Нещодавно в рамках обласної акції «Легалізація виплати заробітної плати та зайнятості населення» працівники ДПА в Черкаській області перевірили автомобільні мийки 14 черкаських суб’єктів господарської діяльності з питань дотримання останніми чинного податкового законодавства при виплаті заробітної плати робітникам. Усі перевірки виявили порушення.
Встановлено, що власники автомийок використовували працю 24 незареєстрованих найманих працівників, які отримували тіньові доходи. Донараховані податки із заробітної плати. До порушників будуть вжиті передбачені законом заходи.


Один з організаторів автопомивного бізнесу не допустив податківців до проведення перевірки. Він відказав, що не має жодного найманого працівника, працює на автомийці сам і усі шість боксів обслуговує особисто. Матеріали щодо протиправних дій підприємця передані до органів прокуратури.  
Коментуючи результати перевірок, перший заступник голови ДПА в Черкаській області Володимир Васильович Коломієць зазначив: з початку року в області виявлено майже 10 тисяч випадків використання незареєстрованих найманих працівників, які отримували тіньові доходи. Це – не просто втрати бюджету, нівелювання позитивних економічних перетворень в області, недофінансування соціальних програм. Прихильники тіньових відносин демонструють зневагу до закону і співгромадян.
          «Ми не допустимо прихованої зайнятості в регіоні і виплати тіньових заробітних плат. Це чинники корупції і бідності, - підкреслив В.В.Коломієць, - Ми вилучаємо з «тіні» кошти і повертаємо їх до бюджету. А головне, ми повертаємо жителям області, які до податкових перевірок працювали «на хазяїна» нелегально та були позбавлені соціального захисту, віру у непорушність закону і у те, що влада захищає право людини на працю і на своєчасне одержання винагороди за працю». 
Щодо не допуску податківців до перевірки, перший заступник голови ДПА в Черкаській області прокоментував так: «У ДПА в Черкаській області склалися партнерські відносини з бізнесом. У переважній більшості платники податків регіону сумлінні і законослухняні. Цей випадок – неприємний виняток у практиці перевірочної роботи податкових органів. Зрозуміло, візит податківців є небажаним для керівника, якому є що приховувати. Законослухняний платник, як відомо, працює прозоро і одразу надає для перевірки усі передбачені законодавством документи. Відповідно, платникові, який поводиться зухвало і перешкоджає податківцям у виконанні їхніх обов’язків, і тим самим наражається на неприємності, є що втрачати.  Документи по підприємцю передані органам прокуратури. Але я запевняю: доки ми не перевіримо автомийку і не переконаємося, що її власник працює згідно чинного законодавства, не використовує працю «нелегалів», не виплачує тіньових доходів, об’єкт не працюватиме. Це принципова позиція».    

 

                
ДПА в Черкаській області

Прочитано 2044 разів