Вівторок, 14 жовтня 2014 16:34

Протокол № 3 засідання ініціативної групи

Протокол № 3

засідання Ініціативної групи з підготовки Установчих зборів

по створенню Громадської ради при виконкомі Уманської міської ради.

Ініціативна група  створена розпорядженням №53-р від 07.07.2014 р.  в.о. міського голови О. В. Цебрія.

10.10.2014 м. Умань

Кількість членів групи - 5 (Кузьменко Л.А., Ярошенко В. В., Кравчук Л.Т., Рахматулін Г. М., Білоус Н.О.)

Є присутніми - 4.  Засідання правомочне.
 

Голова засідання – керівник ініціативної групи Рахматулін Г.М.

Секретар - Кузьменко Л.А. (обрана одноголосно)

Порядок денний (прийнятий одноголосно):

1. Розгляд документів для участі в Установчих зборах по створенню Громадської ради при виконкомі Уманської міської ради, які були представлені громадськими організаціями, і прийняття рішення про склад учасників Установчих зборів по створенню Громадської ради при виконкомі Уманської міської ради.

1. СЛУХАЛИ:

Рахматуліна Г. М., який ознайомив колег з результатами проведеної ним і Л.А.Кузьменко перевірки документів, які були представлені громадськими організаціями. Він повідомив, що недоліки, виявлені як у документах, вказаних у Протоколі № 2 від 30.09.2014 р., так і у документах, наданих після цього терміну,  виправлені, і представники цих організацій можуть бути зареєстрованими для участі в Установчих зборах.

Але, нажаль, представник і керівництво Громадського формування  Уманська районна сотня самооборони  недостатньо серйозно віднеслись до оформлення документів. У найбільшому ступеню це відноситься до приведення положень Статуту до вимог ч.4 ст. 5 Закону України № 1835-111 от 22.06.2000 р., а саме: положення статуту «узгоджуються з керівництвом відповідного територіального органу внутрішніх справ, а також виконавчого органу ради, на території якої діятиме це громадське формування».  Статут даного громадського формування погоджений тільки з керівництвом Уманського районного відділу УМВС України в Черкаській області, а зареєстрований лише у виконавчому комітеті Родниківської сільради.  Положення Статуту не узгоджені з керівництвом ні Уманської РДА, ні  виконкому Уманської міськради, ні  Уманського міського відділу УМВС України в Черкаській області. Тому  наміри Громадського формування здійснювати свою діяльність, крім с. Родниківка, «в межах сіл, селищ Уманського району, міста Умань» (п. 11 Статуту) не можуть бути визнані правомірними.

До усунення вказаних недоліків представник даного Громадського формування не може бути зареєстрованим як учасник Установчих зборів по створенню Громадської ради при виконкомі Уманської міської ради.  Про це представник Громадського формування був своєчасно попереджений. Однак не тільки не були виправлені недоліки, але і із документів зникла копія першого аркушу Статуту з повідомленням про реєстрацію організації. Тому було пропоноване відмовити Громадському формуванню  Уманська районна сотня самооборони в участі його представника в Установчих зборах по створенню Громадської ради при виконкомі Уманської міської ради.

УХВАЛИЛИ (одноголосно):

1.Список осіб (у кількості 42),  які зареєстровані для участі в Установчих зборах по створенню Громадської ради

при Виконкомі Уманської міської ради  затвердити (додається).

2.Громадському формуванню  Уманська районна сотня самооборони в участі його представника в Установчих

зборах по створенню Громадської ради при виконкомі Уманської міської ради відмовити – в зв’язку з невиконанням вимог Закону України № 1835-111 от 22.06.2000 р.

3.Доручити голові Ініціативної групи Рахматуліну Г.М. до 11.10.2014 р. включно представити даний Протокол

і Список осіб (у кількості 42),  які зареєстровані для участі в Установчих зборах по створенню Громадської

ради   при Виконкомі Уманської міської ради, у Відділ внутрішньої політики для розміщення в рубриці Гро-

мадська рада сайту Міськради.

4. Нагадати учасникам Установчих зборів про дату, час і місце проведення заходу: дату, час  і місце Установчих

зборів: – о 16 годині   16  жовтня 2014 року у Будинку вчителя (вул. Шевченка, 17).

Голова засідання Рахматулін Г. М.

Секретар Кузьменко Л.А.

Прочитано 1569 разів