П'ятниця, 13 січня 2012 15:31

Звернення членів Громадської ради до депутатів Уманської міської ради VІ скликання

Шановні депутати Уманської міської ради!

Останнім часом в засобах масової інформації з’являються публікації, які не об’єктивно відображають соціально – економічне життя міста Умань, ганьблять честь шанованої та авторитетної людини  в регіоні та за межами держави, міського голови Бодрова Юрія Івановича, якого громада ось уже 20 років обирає на цю посаду, бо вірить і знає у Юрія Івановича іншої мети, як забезпечення стабільного розвитку міської інфраструктури, комфортного проживання уманчан та піднесення авторитету міської громади немає.   
Сьогодні місто по ряду показників займає  рейтингові місця, має позитивну динаміку зростання обсягів реалізації продукції інвестиційної діяльності. За показником введеного в експлуатацію житла на 10 тис. населення 1001,4 м2 займає перше місце по області. За сприяння голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба  було вирішено питання підключення до водогону мікрорайону  Софіївська слобідка, ремонту доріг, на 54 вулицях встановлено прилади обліку  води, придбано квартири для інвалідів Великої Вітчизняної війни, відселено мешканців для подальшого розвитку дендропарку «Софіївка».

В місті стабільно функціонують всі системи життєзабезпечення:  водопостачання та водовідведення; газо -, тепло-, електропостачання; розвинуте транспортне сполучення; введені нові маршрути; облаштовані автобусні зупинки, вирішено проблеми пільгового перевезення пасажирів.
Успішно розвиваються системи поштового, електронного, мобільного зв’язку, Інтернет. Основним здобутком міського голови є збереження і розвиток соціальної сфери навчально-виховних закладів; закладів охорони здоров’я, соціального захисту населення, культури, побутового обслуговування, торгівлі. Завдяки авторитету міського голови щорічно місто отримує додаткове фінансування на заробітну плату працівникам бюджетної сфери.
Створено сприятливі умови для розвитку підприємництва. Підтвердженням цьому є функціонування 380 малих підприємств, 91 закладу ресторанного господарства, 124 продовольчих магазинів, 7 ринків, 11 супермаркетів, 16 АЗС,  5,2 тис. підприємців.
Значно покращився стан санітарного очищення міста, завдяки діяльності фірми «Еко-сервіс», придбанню сучасної техніки та контейнерів.
Наше місто – студентське, яке успішно реалізує ряд молодіжних програм, сприяє розвитку обдарованої молоді, фізкультури і спорту.
Географічне розташування, історія, зробили  місто соціально – економічним і культурним    центром Черкащини. В давні часи уманчанам було дароване Магдебургське право – право на самоврядування. Вже сторіччя уманчани підтверджують його тим, що обирають до влади шанованих людей, які гідно представляють їх інтереси в радах всіх рівнів, працюють прозоро, відкрито, відверто говорять про наболіле, пропонують шляхи їх вирішення і втілюють їх в життя. Саме це сприяє стабільному функціонуванню міста.
Наближаються вибори, політичні сили та окремі особистості, які лобіюють власні економічні, політичні інтереси, розуміють, що їм нічого поставити на чашу                                                   терезів порівняно із здобутками діючої влади, що не подолати їм авторитету міського голови, не піднятись на його рівень, не дорости до його інтелекту та досвіду, вирішили піти самим протореним шляхом політичних кампаній: дестабілізувати життя міста через розхитування авторитету міського голови, депутатського корпусу, керівників відділів і служб. Сьогодні в рядах дестабілізаторів люди, які не мають жодної конкретної пропозиції, які не зробили нічого для блага громади; це звичайні реалізатори політичних технологій, які отримують плату за  свою « чорну» роботу. Незабаром на арені з’являться і замовники і спонсори, і організатори цієї наметово -  газетної технології, які принижують гідність не лише міського голови, а й нас уманчан, членів  19 громадських  організацій,  які об’єднані в Громадську раду.
Їхні дії негативно впливають на імідж, інвестиційну привабливість міста та й області в цілому.

 

Шановні депутати!
Публічні образи, приниження гідності міського голови – це в першу чергу недовіра до Вас, як до обранців громади, Вашого професіоналізму, це дестабілізація розвитку міста, це удар по іміджу міста та його інвестиційній привабливості.
Ми всі з Вами любимо нашу Умань, примножуємо її традиції і не дозволимо паплюжити славне ім’я нашого міста, тому такі дії викликають обурення.

 

Просимо:

  1. Дати належну оцінку вищевказаним негативним фактам.
  2. Звернутись до правоохоронних органів з метою встановлення замовників даних акцій та вирішення питання  щодо недопущення приниження честі і гідності міського голови і депутатського корпусу по суті відповідно до чинного законодавства.
  3. Направити відкриті листи керівникам засобів масових інформацій щодо об’єктивності висвітлення подій в місті.
  4. В засобах масової інформації широко висвітлювати діяльність міського голови, міської ради, її виконавчого комітету, відділів, служб і управлінь.
  5. Створити робочу групу, щодо координаційних дій з питань захисту іміджу міста та міського голови.

 

Голова громадської ради
(Уманська міська організація профспілки працівників)                        Л.А.Кузьменко                                             
Заступник голови
(Уманська міська організація « Спілка жінок України»)                      Л.П.Качанова                                  
Заступник голови
(Громадська організація автовласників «Умань»)                                  О.В.Цебрій                          

Члени громадської ради:

Уманська міська організація Всеукраїнського
союзу жінок – трудівниць «За майбутнє дітей України»                                    І.О.Березовська
Уманський міський благодійний фонд інвалідів
«Союз Чорнобиль України»                                                                                   Ю.Т.Березовський
Уманська міська громадська організація інвалідів
«Довіра»                                                                                                                    Л.Є. Волошина
Уманський міський комітет профспілки працівників
кооперативів та малих підприємств                                                                      М. В.Герасимук

Первинна профспілкова організація Уманської міської лікарні                         С.В.Єгорова
Уманська добровільна спілка батьків дітей – інвалідів
та опікунів дітей – сиріт «Джерельце»                                                                  Т.Г.Заблоцька

Об’єднана рада воїнів – інтернаціоналістів Уманщини                                       О.В.Зайченко

Благодійний фонд «Черкащина – територія життя»                                             Л.Г.Кокоєва

Уманська ліга підприємців                                                                                      Л.Т.Кравчук

Уманське міське товариство  з зарубіжними країнами                                                    Г.М.Кучер

Уманський міський Центр роботи з жінками «Софія»                                                    В.Й.Литвинюк

Уманська виробничо – територіальна первинна організація
УТОС                                                                                                                       О.Г.Нактініс

Громадська організація «Союз радянських офіцерів» м. Умані                         О.І.Огородніков

Спілка дитячих організацій м.Умані                                                                     А.І.Тичинська

Громадська організація «Організація ветеранів міста»                                       А.Є.Ходан

Уманська міськрайонна організація Товариства

Червоного Хреста України                                                                           В.А.Чорна
Прочитано 2461 разів