Середа, 25 листопада 2015 16:58

Протокол №8 засідання громадської ради при виконкомі Уманської міської ради.

м.Умань                                                                                 18.11.2015 року.

На обліку громадської ради-  53 члени ради.

Присутні -33 члени ради.

Відсутні –20  членів ради: ( БабенкоВ.В.,  Бобко Н.Д., Березовський Ю.Т.-на засіданні , Вальдман М.А.-в лікарні м.Черкаси ,Завгородній О.В..Кирилюк П.І, Скус В.С., Солдатова Л.Т.,Столяр А.С.,Парфьонова Р.В.,Пухальський Є.М.,Теличко В.А., Тульчинська Н.С., Тичинська А.І.,Мацеборко О.А.,Могильчук О.В., Цуркань М.С.,Черноконь В.О.- відрядження,Шовкеник В.М.- по сімейним обставинам, Яремчук Р.А. ).

Збори громадської ради – легітимні.

Регламент:

- інформація  – до 5 хв.;

- запитання -  1хв. ;

- виступи при  обговоренні -2хв.(один виступ).

- різне -3 хв.

Проект порядку денного висвітлювався на сайті громадської ради.

Порядок денний.

1.Інформація про Положення громадської ради. Розгляд та затвердження Положення про посвідчення члена громадської ради, зразок посвідчення  та  зразок печатки ради ( інформацію надає голова громадської ради В.М. Сивак.)

2. Розгляд заяв, які надійшли до громадської ради від громадян міста.

3. Про виконання Плану роботи громадської ради за липень-вересень 2015

року (відповідно за  номерацією питань , які виносяться на розгляд ради).

Інформацію по питаннях надають:

№20- Шовкеник В.М.- аналіз стану та напрямки вдосконалення формування доходів міського бюджету за рахунок міжбюджетних трансфертів та субвенцій.

№25- Шовкеник В.М., Осокін І.В., Вдовенко В.П., Дунаєв В.Г.-  проведення роботи з письмовими  і усними зверненнями громадян ( Радушина Л.Я.).

№36- Вдовенко В.П.- провести моніторинг відповідно до повноважень органів самоврядування з метою вирішення об’єктивного ціноутворення в торгових місцях, на ринках м. Умані і запропонувати виконавчому комітету проект рішення по даному питанню.

№38- Вдовенко В.П.- проаналізувати питання надання послуг РЕУ громадянам міста та  інших послуг ( міськводоканал, тепломережі, інші) і надати виконавчому комітеті проект рішення по даному питанню.

№45- Бабенко В.В., Столяр А.М.- контроль за забрудненням поверхневих водних об’єктів ,  водоохоронних зон.  Проведення робота по вирішенню даного питання.  Контроль за станом питної води в м. Умані.

№50- Забожчук О.А. - виконання директивних документів з реалізації державної молодіжної політики відділом у справах сім’ї та молоді та відділом освіти.

4.  Про виконання попередніх рішень зборів громадської ради:

- протокол № 7 від 20.08.2015р.  – інформує Савченко О.К.- . підготувати терміново звернення від громадської ради  до   в.о. міського голови  Цебрія О.В. з проханням  розібратись з цим кричущим питанням, вказати керівництву МВС про виконання ними прямих обов’язків по наведенню порядку на ринку та на проїжджій частині дороги біля ринку та у сквері. Міська влада повинна вирішити питання повернення ринку міста в

комунальну власність.

-  протокол № 7 від 20.08.2015р.-   інформує голова громадської ради Сивак В.М. про ухвалу ради ( виступ Кирилюк Л.М.) -  рекомендувати виконавчому комітету в комісію по декомунізації  включити трьох членів громадської ради( фахівців  в  галузі  історії, права, та ін.), рішення  комісії висвітлювати в засобах масової   інформації.

5. Інформацію про відвідування зборів громадської ради членами ради надає секретар громадської ради Волошина Л.Є.

6. Різне.

Інформація голови громадської ради Сивака В.М. про проведення тренінгу з членами громадської ради по залученню міжнародних коштів і українських фондів для  міської громади.

Інформація про надання витягу з протоколу № 6 від 30.06.2015р. по заяві Шульги С.І.

Визначення дати  і часу проведення засідання громадської ради.

Після оголошення порядку денного роботи громадської ради  головою ради Сиваком В.М., надійшло  три питання від члена громадської ради Волошина О.М.  :

-  про передачу 10 об’єктів  історико- архітектурного  заповідника  «Стара  Умань» з державної  в комунальну власність міста  , тому що це доцільно для поповнення бюджету міста;

-  розглянути на громадській  раді заяву Мусієнка  І.Ю. , учасника війни про встановлення йому статуса учасника бойових дій;

- звернутись з листом до міського голови Цебрія О.В. з пропозицією- при формуванні складу виконкому  включити від громадської ради(50%+1голос).

Член громадської ради Єгорова С.В.  запропонувала розглянути  питання на громадській раді  про створення в місті служби по забезпеченню доставки померлих  уманчан до моргу цілодобово, а не з 8 годин ранку.

Член громадської ради Гончарук В.В. просить заслухати нагальне питаннявідкриття  в місті пам’ятника І. Гонті та М. Залізняку 21.11.2015року.

Слухали – 1:

голову громадської ради Сивака В.М., який зачитав порядок денний зборів громадської ради з доповненнями,  розповів, що Положення про громадську раду при  виконавчому комітеті Уманської міської ради затверджене рішенням виконавчого комітету 24.09.2015 року №258. На розгляд та затвердження радою головою винесене питання Положення про посвідчення члена громадської ради та печатку ради.

Ухвалили: порядок денний громадської ради з доповненнями прийняти за основу,в роботі громадської ради керуватись Положенням про громадську раду . Затвердити Положення про посвідчення членів громадської ради та печатку ради,  виготовити посвідчення та печатку.

Голосували: за-33, проти-, утримались-.

Слухали2:

розгляд заяв, які надходять до громадської ради від громадян міста, - дуже важливе питання, сказав голова громадської ради, і відноситись до даного питання потрібно відповідально, вчасно і компетентно. За кожним зверненням стоїть людина із своїми проблемами і надіється на нас, на нашу допомогу.

Ухвалили: відповідально відноситись до звернень громадян міста і  вчасно допомагати у вирішенні тих чи інших питань викладених у зверненні.

Голосували: : за-33, проти-, утримались-.

Слухали 3:

питання по Плану роботи  громадської ради за липень-вересень 2015   року відповідно за  номерацією питань , які виносяться на розгляд ради за  № 20 та №25  не розглядалось, так як через сімейні обставини Шовкеник В.М. не був присутній на громадській раді 18.11.2015р.

Питання звернення Радушиної Л.Я. доопрацьовується- Шовкеником В.М.,Осокіним І.В., Вдовенком В.П.та Дунаєвим В.Г.-   і буде розглянуто на слідуючому засіданні громадської ради.

Над питанням №36 та №38  Вдовенко В.П. працює і доповість про проведену роботу на  наступному засіданні ради.

Питання №45,50  на засіданні громадської ради 18.11.2015р.також не розглядалось, так як члени ради Бабенко В.В., Столяр А.М. та Забожчук О.А. були відсутні.

Ухвалили: прийняти до відома.

Голосували: : за-33, проти-, утримались-.

Слухали 4:

питання по протоколу № 7 від 20.08.2015р. членом громадської ради Савченко О.К. розглянуто, вона повідомила, що   доопрацює  питання  та проінформує   на слідуючому засіданні ради.

Ухвалили: дати можливість Савченко О.К. попрацювати  над питанням і доповісти на  наступному засіданні.

Голосували: : за-33, проти-, утримались-.

питання по протоколу  № 7 від 20.08.2015р. ( виступ Кирилюк Л.М.)-висвітлив  голова громадської ради Сивак В.М., який сказав, що необхідно повторно  направити лист на міського голову Цебрія О.В., в якому  рекомендувати виконавчому комітету в комісію по декомунізації  включити трьох членів громадської ради( фахівців  в  галузі  історії, права, та ін.), рішення  комісії висвітлювати в засобах масової   інформації.

Ухвалили: направити повторно лист по декомунізації та домогтись включення  в комісію при виконкомі  трьох членів громадської ради( фахівців  в  галузі  історії, права, та ін.), рішення  комісії висвітлювати в засобах масової   інформації.

Голосували: : за-33, проти-, утримались-.

Слухали 5:

секретаря громадської ради Волошину Л.Є., яка надала інформацію про відвідування зборів громадської ради членами ради, сказала, що недопустимо нехтувати зборами ради без поважних причин.  Відповідно затвердженого Положення про громадську раду при  виконавчому комітеті Уманської міської ради від 24.09.2015 року №258 за два пропуски без поважних причин буде прийматись рішення на засіданні громадської ради про виключення даної особи із членів ради. На кожний пропуск повинно бути пояснення, а якщо хвороба, то копія лікарняного листа або довідки з міської поліклініки.

Виступив: член громадської ради Вдовенко В.П. сказав, що необхідно виключати з громадської ради членів ради  , які систематично не приходять на збори без поважних причин.

Виступив: заступник постійної комісії Волошин О.М., підтвердив ,що все  сказане- правильно,не прийшов на засідання громадської ради два рази без поважних причин -виключати з ради.

Виступила: член громадської ради Савченко О.К., яка сказала, що без пояснень про відсутність виключати з членів ради.

Ухвалили: виключати з членів громадської ради за два пропуски засідання ради без поважних причин.

Голосували: : за-31, проти-, утримались-2.

Різне 6:

слухали голову громадської ради Сивака В.М.,який  розповів про  проведення тренінгу з членами громадської ради по питанню залучення міжнародних коштів і українських фондів для  громади міста. Це питання дуже актуальне, потрібно відвідувати такі тренінги, навчатися, як потрібно буде працювати громадській раді в період децентралізації.

Ухвалили: прийняти до відома.

Голосували: : за-33, проти-, утримались-.

голова громадської ради Сивак В.М., інформував  про те, що на прохання Шульги С.І.,  їй наданий  витяг з протоколу № 6 від 30.06.2015р.

Ухвалили: прийняти до відома.

Голосували: : за-33, проти-, утримались-.

голова громадської ради Сивак В.М. виносить на розгляд та прийняття рішення про  визначення дати  і часу проведення засідання громадської ради.

Виступила: член громадської ради Савченко О.К., яка запропонувала проводити засідання громадської ради кожної третьої середи місяця о 16-00 годин.

Ухвалили: проводити засідання громадської ради кожної третьої середи місяця о 16-00 годин.

Голосували : за-33, проти-, утримались-.

Виступив:  заступник постійної комісії Волошин О.М., який порушує   питання  про передачу 10 об’єктів історико-архітектурного  заповідника  «Стара Умань» з Міністерства культури  України, де ці об’єкти перебувають в державній власності, в комунальну власність м.Умані , тому що це доцільно для поповнення бюджету міста.

Ухвалили: направити лист від громадської  ради до міського голови Цебрія О.М.про підтримку рішення міської ради  по питанню передачі 10 об’єктів історико-архітектурного  заповідника  «Стара Умань» з Міністерства культури  України  ( з державної власності) в комунальну власність м.Умані .  При децентралізації від даних об’єктів  в міський бюджет будіть надходити значні кошти.

Голосували : за-33, проти-, утримались-.

Виступив: заступник голови постійної комісії Волошин О.М., який зачитав

заяву учасника війни Мусієнка  І.Ю., про встановлення йому статуса учасника бойових дій, (пояснення надане в заяві). Зі слів Мусієнка І.Ю.,він період Великої Вітчизняної війни перебував в партизанському спецзагоні м.Умані.    По даному питанню звертався в міськвійськомат, управління праці та соціального захисту населення та в Комісію у справах колишніх партизан м.Черкаси, відповіді незадовільні. В даний час Мусієнку І.Ю.  безкоштовно надає допомогу його юрист.

Ухвалили: доручити юристу звернутись із запитом в Комісію у справах колишніх партизан м.Києва.

Голосували : за-33, проти-, утримались-.

Виступив: заступник голови постійної комісії Волошин О.В., який запропонував звернутись з листом до міського голови Цебрія О.В. з пропозицією, при формуванні складу виконкому більшість членів  виконкому повинні бути від громадської ради.

Виступив: голова громадської ради Сивак В.М. , він запропонував , що склад виконкому повинен бути (50+1 ) від громадської ради.

Ухвалили: направити лист до міського голови Цебрія О.В. , в листі зазначити дану кількість, тобто (50+1), така кількість членів виконкому повинні бути від громадської ради.

Голосували: : за-33, проти-, утримались-.

Виступила: член громадської ради Єгорова С.В., яка   запропонувала розглянути  питання на громадській раді  про створення в місті служби по забезпеченню та доставці безкоштовно померлих  уманчан до моргу цілодобово, а не з 8 годин ранку.Це питання дуже нагальне  і потребує термінового вирішення.

Виступив: голова постійної комісії Дунаєв В.Г.сказав,  це просто наруга над покійними, якщо вони померли вечором і лежать в квартирі до ранку, так не повинно бути. Він запропонував при станції  швидкої допомоги створити службу та виділити один автомобіль для вирішення питання доставки безкоштовно цілодобово до моргу померлих уманчан. Направити лист з

пропозицією по даному питанню до міського голови Цебрія О.В.

Ухвалили: направити лист до міського голови Цебрія О.В. з проханням терміново вирішити дане питання.

Голосували: : за-33, проти-, утримались-.

Виступив: член громадської ради Гончарук В.В., який  надав інформацію про нагальне питання -відкриття  пам’ятника  І.Гонти та М. Залізняка в м Умані. Розповів, що все зроблено, всі гості запрошені, осв’ячення пам’ятника відбудеться, відкриття  21.11.2015року о 10 годині ранку  і запросив всіх членів громадської ради прийти на це дійство.

Голова громадської ради                                   В.М.Сивак

Секретар громадської ради                               Л.Є. Волошина

Прочитано 1751 разів