Версія для друку
Понеділок, 08 лютого 2016 14:36

Протокол №12 засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Уманської міської ради.

м. Умань                                                                                 20.01.2016р.

На обліку Громадської ради -  53 члени ради.

Присутні -34 члени ради.

Відсутні –21  членів ради: ( Агеєнко В.С., БабенкоВ.В.,  Бобко Н.Д.-хворіє,    Заблоцька Т.Г., Завгородній О.В.,Кирилюк П.І.,Кузьменко Л.А., Могильчук О.В., Скус В.С., Солдатова Л.Т.-хворіє,Теличко В.А., Тульчинська Н.С., Тичинська А.І.- по сімейним обставинам, Мациборко О.А., Томасевич О.В.-хворіє, Цуркань М.С.,Черчук В.І., Чорна В.А., Яремчук Р.А.

Збори Громадської ради – легітимні.

Регламент:

-    для доповіді з основного питання -  до 5 хв.;

-    для виступів - до  3 хв. ;

-    для повторних виступів, запитань, пропозицій, довідок – до 2хв.

      ( 1 раз по окремому питанню );    

Проект порядку денного висвітлювався на сайті Громадської ради.

                                                      Порядок денний.

1.Заява голови Громадської ради Сивака В.М. про звільнення його з посади голови за власним бажанням.

2.Про стан реформування галузі охорони здоров’я та медичного обслуговуванняжителів м. Умані. Запрошені- головний лікар  КП « Уманська міська лікарня»Мироненко В,І.та завідуючий міської поліклініки КП « Уманська міська лікарня» Васильчук М.І.

3.Запросити на засідання Громадської ради міського голову Цебрія О.В.    Питання- про співпрацю Громадської ради та виконавчого комітету Уманської міської ради.                     

4.Запросити  на засідання Громадської ради начальника управління містобудування та архітектури  Лісаченко В.М. для надання інформації про внесення  змін  до Генерального плану  та  питанню  перенесення Уманського автовокзалу в район автостради.

5. Звіт   постійних комісій про роботу за 2015рік.                                             

(Бабенко В.В.,  Забожчук О.А. – голови   постійних комісій ради).

6. Обговорення та затвердження планів роботи постійних комісій Громадської ради на  2016 рік.

(голови постійних комісій ради).

7.Інформацію по питанню  відвідування засідань членами Громадської ради та  виконання обов’язків членами  ради надає секретар Громадської ради Волощина Л.Є.                           

8. Різне.

Заступник голови Громадської ради Фоменко Л.М. зачитує  порядок денний. Ухвалили: порядок денній  взяти за основу.

Голосували-за-34, проти-, утримались-.

1.Заява голови Громадської ради Сивака В.М. про звільнення його з посади голови за власним бажанням.                                                                 

                                                               Слухали 1:

Виступила: заступник голови Громадської ради Фоменко Л.М., яка зачитала  заяву голови Громадської ради  Сивака В.М. про звільнення його з посади голови за власним бажанням.

 Заява Сивака В.М. не виноситься на голосування , так як  написана «за власним бажанням».

2.Про стан реформування галузі охорони здоров’я та медичного обслуговування жителів м. Умані. Запрошені - головний лікар  КП « Уманська міська лікарня»Мироненко В,І.та завідуючий міської поліклініки КП « Уманська міська лікарня» Васильчук М.І.

                                                   Слухали 2:

Виступив:  Дунаєв В.Г.- голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального та соціального захисту населення сказав, що громада міста

висловлює своє занепокоєння та стурбованість з приводу виконання рішення Уряду щодо оптимізації ліжкового фонду закладів охорони здоров’я м. Умані. На сьогоднішній день реформа медицини в нашому місті проходить не зовсім добре, тому що немає достатніх коштів. Районна лікарня виборола вищу категорію, а керівництво нашої міської лікарні згаяло час і погано спрацювало і ми  маємо першу категорію. Це все означає, що керівництво лікарні та міської поліклініки не дбало про систему медицини в місті і про працівників, які працюють в цих закладах, тому  медицина не в належному стані, коштів буде виділятися менше і виправити ситуацію на краще буде набагато складніше.

Головний лікар КП «Уманська міська лікарня» Мироненко В.І та завідуючий поліклінікою КП « Уманська міська лікаря» Васильчук М.І. повинні краще дбати про вдосконалення роботи, знаходити шляхи для отримання нового обладнання, вибивати кошти, знаходити спонсорську допомогу. Радимо брати за взірець районну лікарню і знаходити нові шляхи вирішення проблем на благо міської громади.

Виступив: Мироненко В.І.- головний лікар КП  «Уманська міська лікарня» проінформував, що є плани по реформуванні медичної галузі в місті, але потрібні великі кошти для втілення плани в життя. Для покращення ситуації це важливе питання розглядалось на виконкомі, ми працюємо і з Міністерством охорони  здоров’я та з обласним відділом охорони здоров’я.   Приймаємо міри по  збереженню медичної  мережі міста і будемо робити все для цього.

Виступила: Безпалько І.В.- голова постійної комісії з питань волонтерства, допомоги армії, бійцям АТО та їх сім’ям, повідомила по те, що в інфекційній лікарні про вул. Мануїльського на лікуванні перебував боєць АТО, лікуватись там неможливо так, як страшенно холодно, ліки всі купували самі. А де невідкладна медична допомога воїнам АТО?. Ми волонтери допомагали чим могли.

Виступив: Мироненко В.І.- головний лікар КП  «Уманська міська лікарня, який сказав, що в програмі реформування медичної галузі в м.Умань закладено злиття дорослої та дитячої інфекційних лікарень по вул. Проїзджій, там планується проведення (при виділенні коштів), або нове будівництво, або  капітальний ремонт де будуть  окремі бокси для дітей та дорослих.

В наданні медичної допомоги воїнам АТО нікому не відмовлено,все надається безкоштовно. Дуже малі кошти виділяються на медикаменти- всього 25 тис. грн., і  витрачаються на знеболюючі  ліки онкохворим та на кисень. Для проведення аналізів воїнам АТО все буде виділятися також

безкоштовно.

Виступив: Дунаєв В.Г.- голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального та соціального захисту населення, який запитав Мироненка В.І.- головного лікаря КП  «Уманськ а міська лікарня», чи він підрахував скільки коштів потрібно для відкриття 8-ми лікарняних амбулаторій в місті? Лікарські  амбулаторії повинні розміщуватись в 10 кілометрах одна від одної. По цьому питанню за 10 років ви нічого не зробили.

Виступив: Цебрій О.В.- міський голова, який  подякував Громадській раді за запрошення та надав інформацію про те, що  питання збереження медичної галузі в м. Умані постійно знаходиться на контролі у міськвиконкомі.  На ремонти відділень міської лікарні виділяються кошти, але на жаль  коштів на все не вистачає,  ми постійно  будемо знаходити шляхи вирішення. Також дуже  важливо для міської громади, створення  8-ми лікарняних  амбулаторій, дане питання потрібно досконало вивчити і визначити місця їх розташування, проаналізувати чи  потрібно їх вісім.

Виступив: Волошин О.М.- заступник голови постійної комісіїЗпитань економічного розвитку, інвестицій, виробництва і підприємництва та зовнішньо- економічної політики, який повідомив, що є звернення і пропозиції по питанню реформування медичної галузі в місті. В 2013 році прийнято рішення сесією Уманської міської ради про створення Центру первинної медико-санітарної допомоги, а в 2014 році це питання було прийнято на громадських слуханнях. Відповідальним за виконання даних  рішень є Мироненко В.І. головний лікар КП  «Уманська міська лікарня», який самоусунувся від розвитку та реформування медичної галузі міста.  Внаслідок його бездіяльності міську лікарню позбавлено вищої категорії, не забезпечено надходження нового обладнання, тому наша медицина не стає ближчою до жителів міста. Потрібно контролювати , що приноситься в лабораторію і в лікарню і куди воно використовується. Ми направили звернення голові Черкаської обласної державної адміністрації  Ткаченку Ю.О., в якому висловлюємо своє занепокоєння та стурбованість з  приводу правильного виконання рішення Уряду щодо оптимізації ліжкового фонду закладів охорони здоров’я.

Виступив: Васильчук М.І.- завідуючий міською поліклінікою КП  «Уманська міська лікарня», який надав інформацію про сімейну медицину в місті, про шляхи вирішення збереження лікарів та в цілому мережу, забезпечення заробітною платою працюючих, створення лікарняних амбулаторій, про благодійні внески та надання безкоштовної первинної допомоги воїнам АТО. Він повідомив, що його кабінет в поліклініці за № 317,  постійно знаходиться  на роботі,  просить звертатися , якщо комусь потрібна    його допомога. При можливості допоможе.

Виступив: Волошин О.М.- заступник голови постійної комісіїЗпитань економічного розвитку, інвестицій, виробництва і підприємництва та зовнішньо - економічної політики, сказав, що дитяча поліклініка відноситься  до історико – архітектурної  спадщини міста і належить Міністерству куль-тури  і на її ремонт витрачено 800 тис. грн.. В даний час є розмови, що поліклініку мають переводити на 7-й поверх міської поліклініки, як таке можна допустити?  

Виступив: Цебрій О.В.- міський голова запевнив, що дитяча поліклініка залишається на старому місті, все буде робитися на користь дітей і батьків, поспішних рішень я  приймати не буду.

Виступила: Лісова Л.В.- голова міського осередку «Просвіта», педагог, міський депутат двох попередніх  скликань, яка сказала, що медична апаратура в міській лікарні застаріла, а сьогодні ми живемо в 21 столітті,а нічого не змінюється. Ви, пане Мироненко В.І., не перекладайте своє невміння працювати  на владу, а займайтесь своїми посадовими  обов’язками добросовісно. Вас нічого не хвилює, АТО вам не болить, все Ви робите завтра, післязавтра. Нам потрібно боятися байдужих людей, а Ви повинні не бути байдужим, так як давали клятву Гіпократа, ратуйте від занепаду медичну галузь,  на Вас дивиться з надією громада міста. Маю побажання, щоб Громадська рада виносила на сторінки газети «Уманська зоря» важливі питання , які піднімаються на раді. Можна розпочати із очільників медицини.

Виступила: Фоменко Л.М.- заступник голови громадської ради, яка сказала, що держава, міська влада  та посадові особи, які відповідальні за медицину, повинні все зробити для того, щоб покращити, зберегти медичну галузь нашого міста.  Зробити добру справу для міської громади, вона на це заслуговує.

Ухвалили: Громадська рада буде тримати під контролем роботу Мироненка В.І.- головного  лікаря КП  «Уманська міська лікарня» та Васильчука М.І.- завідуючого міські поліклініки КП  «Уманська міська лікарня». Вони,як посадові особи повинні  виконувати свої обов’язки добросовісно і професійно, а якщо немає достатнього професіоналізму,то дайте  дорогу молодим, дієвим  професіоналам.

Голосували: за-34, проти-, утримались-.

 3.Запросити на засідання Громадської ради міського голову Цебрія О.В.    Питання - про співпрацю Громадської ради та виконавчого комітету Уманської міської ради.                     

                                                

                                             Слухали 3:

Виступив: Гончарук В.В. - член Громадської ради, який зазначив, що вже пройшло  два роки, як відбулася Революція Гідності, але багато людей не зрозуміли, що все змінилося і не буде так , як при СССР. Громада міста хоче, жити, по європейськи,  краще, а у нас все завмерло, ми  не  рухаємося  до кращого, а все стає ще тяжче. Зламати систему дуже нелегко, тут і корупція і хабарництво, але систему потрібно змінювати, демонтувати її. Громадська рада має бути дієвою.

Мені дуже не сподобалось, як провела громадські слухання Кирилюк Л.М. адже це таке важливе питання - Генеральний план міста!

Центральну частину міста скупляють іноземці, ми маємо на них знайти важелі впливу, бо за нами громада міста та наші діти.

Виступив:  Цебрій О.В.- міський голова, сказав, що депутатський корпус буде працювати ще краще. Я хочу бути достойним мером і  дбати,  щоб наше місто було найкращим європейським містом центру України.      

Є нарікання на медичну галузь, на заробітну плату, на перевезення , на покращення доріг міста та інше, і всі ці проблеми та фінансування влади міста, тому що  держава не завжди  бере на себе відповідальність про нашу міську громаду. Державний бюджет був 29800 млн. грн., і  ми могли би всі свої нагальні проблеми вирішити самі, але на 2016 рік набагато зменшено фінансування. Більше 3-х млн. грн. по пільговому перевезенню фінансувати буде місто,  по бійцях АТО теж все перекладено на міський бюджет. Професійні заклади міста теж передаються на місто, а це більше 70 млн. грн.. Потрібно працювати, а не чекати коли держава подбає про нас. Я особисто звертаюсь у вищі структури влади  і до Президента країни також.

Виступив: Алексєєв С. Ю.- депутат Уманської міської ради, який запитав, де ті люди від громади до членів виконкому, чому їх немає?

Виступив: Волошин О.М.- заступник голови постійної комісії зпитань економічного розвитку, інвестицій, виробництва і підприємництва та зовнішньо - економічної політики, він розповів, що 27.11.2015 року міському голові Цебрію О.В. був переданий лист про вибори на засіданні Громадської ради, на яких до членів виконавчого комітету методом поіменного голосування обрано 6 осіб, тобто 50+1, але на сесію міської ради включені інші особи, а від громадськості тільки одна особа - Зозуля В.П. Наша вимога залишається, обговоріть і ще раз дані кандидатури, тому що членами виконкому повинні бути патріотично налаштовані громадські діячі. Питання

про хасидів в місті теж не покращується.

Виступив:  Цебрій  О.В.- міський голова, він зазначив, що коли створювалась Громадська рада при виконавчому комітеті я  в процес не втручався, все було по закону, і рада почала працювати. Депутатський корпус, теж проходило все складно, я також не застосовував  свої технології. Депутати вибрані громадою міста по закону, анархії в місті я не допущу. Секретар міської ради Кирилюк Л.М. вибрана депутатами.

Громадська рада є  дорадчим  органом, я питання вивчив, є не тільки рада . а є і ще шановані в нашому місті люди, які будіть працювати на благо міської громади. Попередні члени виконкому  не всі працювали добросовісно тільки Зозуля В.П. та Скрипник Р.А.

Потрібно допомогти владі в процесі утримання профтехучилищ. Держава в профтехучилища дає заявку на робітничі професії, чому ми повинні утримувати і фінансувати ці учбові заклади і ці професії? Так ми будемо утримувати дану структуру училищ, але держава повинна виділити для цього кошти, а це 70 млн. грн.. Не потрібно м.Умань ставити на коліна, все повинно проводитись відповідно законодавства. Громада міста має право відвідувати депутатські  засідання та засідання виконкому.

Виступив: Шовкеник В.М.- голова постійної комісії з  питань планування і порядку фінансування видатків місцевого бюджету, управління фінансами та фінансового контролю на регіональному рівні, тарифної політики, розвитку інфраструктури та управління комунальною власністю, сказав, так дійсно. Перепон для створення Громадської ради не було. Але є проблема. Чому на засідання міськвиконкому, яке проводив Клочко С.Л. по питанню комунального майна, членів громадської ради не пустили?

Виступив: Цебрій О.В.- міський голова, який порадив взяти графік засідань міськвиконкому, на засіданнях вести себе спокійно, коректно, все записувати, фіксувати, а не порушувати своїми діями  засідання виконкому.

Першого заступника міського голови Клочка С.Л підтримали депутати, він надійний партнер, фахівець своєї справи. На посаду було дві особи, але вибрали його. Відносно заступників та керівників, якщо не будуть працювати так , як потребує дана  посада, відповідально, професійно, чесно і по закону , то вони довго на керівних посадах не затримаються.  Громадська рада  є і це добре, вона не повинна бути керована, я хочу діалогу,а у нас його чомусь немає. У мене немає часу на сім’ю, та на розваги, у мене на першому плані тільки робота. Є чиновники, які не дають, щоб було покращення в місті, стають на перешкоді, але потрібно працювати, діяти і домогтись покращення. .

Незаконні дії хасидів мені теж не подобаються. Навести лад можуть тільки вищі органи влади, і тут мені дуже буде потрібна підтримка Громадської ради. В усіх галузях господарювання  я прошу Вашої підтримки.

Виступив: Свідерський О.С.  – депутат міської ради, який сказав, що міський голова має право не затвердити членів виконкому, а  внести до його складу і членів Громадської ради.

Виступив: Цебрій О.В. – міський голова, він зазначив, що вся процедура по складу  членів виконавчого комітету завершена і все.

Виступив: Кузьменко І. В.- член Громадської ради, який відмітив,що необхідно затвердити  Генеральний план міста , тому, що деякі райони  м.Умані чомусь знаходяться у районі, і ми як громада міста  повинні допомогти владі  повернути свої землі.

Виступив: Житнухін  М.М. – присутній на засіданні Громадської ради, сказав, що потрібний новий Генеральний план міста для затвердження дійсних , законних земельних меж міста. На громадських слуханнях по Генеральному плану присутніх обурило те, що при прийнятті плану міста, колишня наша гордість, завод «Мегомметр», стане готелем для хасидів. Хтось підвів Вас ,  потрібно спасати завод для наших дітей та громади міста. Якщо затвердять Генеральний план міста - завод продадуть.

Виступив: Цебрій О.В. – міський голова, який зазначив, що пам’ятник   І.Гонті та М.Залізняку – це нагадування владі, як не потрібно робити і як необхідно зберегти баланс із хасидами. А, що до заводу «Мегомметр»- це приватна структура, земля під будовою викуплена, і вона теж його власність.

Мене особисто турбує і обурює те, що наші уманчани будують величезні будинки, як здають на проживання хасидам під готелі, на цьому заробляють великі кошти, але чомусь із своїх прибутків ні копійки не сплачують місту за свій прибуток. Кожного хасидського Нового року ми відвідуємо такі будинки, а нас в грубій формі відправляють за ворота. Це зовсім ненормально, потрібно виправляти це питання.  Вся надія на ДБК.

Надалі,- якщо власники будинків будуть продавати їх під будівництво  готелю хасидам , то ми повинні вирішувати, потрібний нам таких готель в місті чи ні. Для наведення законного порядку в даному питанні потрібна муніципальна поліція і виважена, дієва, професійна будівельна комісія разом із громадськістю.

Виступив: Козоріз М.В.- заступник голови постійної комісії з питань врегулювання земельних відносин та навколишнього середовища, який

виконавчому комітеті необхідно створити будівельну комісію з професіоналів працюючих та з членів Громадської ради, які мають відповідний фах.

Виступив: Цебрій О.В. – міський голова, який подякував всім присутнім за плідну, конструктивну працю, запропонував надавати до виконкому свої пропозиції, всі пропозиції будуть розглянуті, запевнив міський голова.       

Виступив: Волошин О.М.- заступникголови постійної комісіїзпитань економічного розвитку, інвестицій, виробництва і підприємництва та зовнішньо - економічної політики, який запропонував направити резолюцію до міського голови по  питанню внесення до членів виконкому осіб яких  вибрала Громадська рада.

Ухвалили: направити лист - звернення  до міського голови по питанню внесення до складу членів виконкому осіб від Громадської ради.

Голосували: за-27, проти -, утримались-.

Виступила: Б’ялик О.П.- член Громадської ради, яка запропонувала перенести засідання ради на 27.01.2016 рік, так як на цьому засіданні дуже було багато важливих питань, які ми вирішували без голови Громадської ради, потрібно перенести засідання і вибрати голову. Внести це питання в проект порядку денного на наступне  засідання.

Виступив: Коковський М.І.- член Громадської ради, який також запропонував перенести засідання ради на 27.01.2016 рік та в проект порядку денного винести питання обрання нового голови Громадської ради.   

Виступила: заступник голови Громадської ради Фоменко Л.М., яка  виступила з пропозицією про перенесення засідання Громадської ради на 27.01.2016 рік, так як подальші питання розглядати неможливо поскільки, запрошений начальник управління містобудування та архітектури  Лісаченко В.М. на засідання Громадської ради не прибув.

 Звіт   постійних комісій про роботу за 2015рік   Бабенка В.В.та  Забожчука О.А. – голів   постійних комісій ради, також проводити не будемо, так як дані особи на збори не прибули, і це не одноразово.

 Обговорення та затвердження планів роботи постійних комісій Громадської ради на  2016 рік неможливе, поскільки із семи голів постійних комісій підготувався тільки Вдовенко В.П. Доводимо до Вашого відому, що і ще попереднім головою Громадської ради Сиваком В.М. , мною та секретарем ради неодноразово на зборах та по телефону було запропоновано подати плани роботи комісій на 2016 рік секретарю ради для винесення даного

питання для обговорення на засідання ради. Головами комісій робота не була проведена.  Інформація по питанню  відвідування засідань членами Громадської ради та  виконання обов’язків членами  ради в поглибленому форматі буде надано секретарем Громадської ради Волошиною Л.Є.17.02.2016 року. Я також пропоную на слідуючому засіданні провести вибори голови ради.

Ухвалили: перенести засідання на 27.01.2016 рік о 16-00.

Голосували: за-27, проти-, утримались-.  

Заступник голови Громадської ради                      Л.М.Фоменко

Секретар Громадської ради                                    Л.Є.Волошина

   

Прочитано 3436 разів