Версія для друку
П'ятниця, 08 квітня 2016 15:53

Протокол №16 засідання Громадської ради при виконавчому комітеті

Уманської міськоїради.

            м. Умань                                                                       16.03.2016р.

На обліку Громадської ради -  53 члени ради.

Присутні - 41 члени ради.

Відсутні – 12  члени ради: Вальдман М.А.- в Черкасах ,Забожчук О.А.,Кирилюк П.І., Кокоєва Л.Г., Мельник С.М.,Скус В.С., Солдатова Л.Т.,Петришин Р.П.,  Тичинська А.І.,  Тульчинська Н.С., Цуркань М.С., Яремчук Р.А.

Збори Громадської ради – легітимні.

Регламент:

-    для доповіді з основного питання -  до 5 хв.;

-    для виступів - до  3 хв. ;

-    для повторних виступів, запитань, пропозицій, довідок – до 2хв.

      ( 1 раз по окремому питанню );    

Проект порядку денного висвітлювався на сайті Громадської ради.

Порядок денний.

1.   На засіданні Громадської ради заслухати звіт про роботу депутатської фракції «Свобода».

2.   Інформація члена постійної комісії Агеєнка В.С. по питанню тарифів.

3. Питання виведення із списків Громадської ради членів ради через неодноразові пропуски засідання ради без поважних причин. 

4.   Припинення роботи  голів постійних комісій Громадської ради, які не відвідують засідання ради і не працюють в комісіях та  перевибори їх.

5.   Проект плану роботи Громадської ради на 2016 рік.

6. Різне.

Голова Громадської ради  Черчук В.І.  зачитав порядок денній та регламент до порядку денного.

Ухвалили: порядок денний взяти за основу.

Голосували: за - 38,  проти- 3,  утримались-.

Слухали 1:

1.   На засіданні Громадської ради заслухати звіт про роботу депутатської фракції «Свобода».

Виступив: Яремчук С.П.- депутат Уманської міської ради, який розповів про 100 днів депутатської роботи фракції «Свобода» ( у фракції 4 депутати), про створені приймальні для прийому громадян його округу.  По округу 6 приймалень, які працюють з 10-00 годин ранку. Надав інформацію про те, що в місті 217 приватних підприємств не сплачують податки, в  тому числі і мережа супермаркетів АТБ, гіпермаркет « Кишеня» та інші. Проводиться фракцією робота по поверненню в місто захоплених земель міста паломниками – хасидами, по даному питанню направлений лист на міського голову Цебрія О.В. До даної роботи залучають і ДБК- архітектурний контроль.

Виступив: Ботнар А.Ю. - депутат Черкаської обласної ради від Всеукраїнської ВО « Свобода»,  він  розповів про виборчий процес, який відбувся в м. Черкаси,  він запевнив , що як депутат обласної ради буде працювати над тим, щоб в м.Умані належним чином  було облаштоване  асфальтне покриття доріг.  Для  «свободівців », сказав він, боротьба почалася, ще з виборів, ми не здаємся. Я проводжу роботу, пишу звернення, заяви про правопорушення, про захист учасників АТО.

Виступила : Савченко О.К.- член громадської ради, член постійної комісії, яка задала питання депутату Черкаської обласної ради про те, що саме він зробив для м. Умані?

Виступив: Ботнар А.Ю. - депутат Черкаської обласної ради від Всеукраїнської ВО « Свобода»,   дав відповідь Савченко О.К., що постійно зустрічається з уманчанами, з працівниками міської лікарні по питанню збереження кількості лікарняних ліжок, піднімає дане питання на сесії  обласної ради.

Виступила: Бялик О.П.- член Громадської ради, член постійної комісії, яка запитала обласного депутата Ботнара А. Ю., що він зробив, як депутат обласної ради  для пониження тарифів?

Виступив: Ботнар А.Ю. - депутат Черкаської обласної ради від Всеукраїнської ВО « Свобода»,   дав відповідь Бялик О.П., про те,  що  він не можуть впливати на тарифну політику, звертались до народного депутата Яценка А.В. по різних питаннях, і в тому числі і по тарифах.

Ухвалили: звіт депутатів Яремчука  С.П. та Ботнара А.Ю. взяти до відома.

Голосували: за-38,  проти-3,  утримались-.

Слухали 2:

2.   Інформація члена постійної комісії Агеєнка В.С. по питанню тарифів.

Виступив: - Агеєнко В.С. – член громадської ради, член постійної комісії, який сказав, проводилися ТОВ « ЕКОКЛІНЕР» громадські слухання по питанню підвищення тарифів на тверді побутові відходи , а від громади мало дуже було людей, тому ми не зможемо перешкодити підвищенню даних тарифів. Встановлення та перевірка лічильників на воду та на тепло повинно проводитися безкоштовно,  а водоканал та тепломережі не виконують діючий закон прийнятий КМ України по даному питанню.  Мною в місцевій газеті «Уманська зоря » №3 та № 6 висвітлювалось  питання тарифів в місті , але зрушень на краще  немає.  Я, сказав Агеєнко В.С. захищаю людей. 

Виступив: Гончарук В.В. – член громадської ради, член постійної комісії, який зазначив, що тарифи підвищувати в м. Умані неможливо, бо в населення низький рівень матеріального забезпечення.

Громадські слухання по питанню Генерального плану проведені Кирилюк Л.М. не по закону.

Виступив: Кузьменко І.В. - член громадської ради, член постійної комісії  сказав, що тарифи на проїзд повинні відповідати вартості нафти. Лічильники водоканал та теплові мережі повинні знімати на перевірку і встановлювати після перевірки безкоштовно.

Виступила: Савченко О.К. – член громадської ради, член постійної комісії, пропонує зобов’язати  ТОВ « ЕКОКЛІНЕР» розробити обґрунтовані тарифи на тверді побутові відходи.

Виступив: Рахматулін Г.М.- член громадської ради, член постійної комісії,  запропонував  по питанню тарифів направити лист на міського голову Цебрія О.В.

Виступив: Черчук В.І. - голова громадської ради, запропонував  Агеєнко В.С. та  Рахматуліну Г.М. дане питання по тарифах взяти під особистий контроль.

Виступив: Томасевич О.В.- член громадської ради, член постійної комісії запропонував для наведення ладу в тарифах та в повірках і в   встановленні безкоштовно лічильників водоканалом та тепломережами, створити при громадській раді експертну комісію ( або комітет), яка би відповідно Порядку Кабінету Міністрів надавала допомогу міській владі у вирішенні нагальних питань, в  тому числі і в проведенні громадських слухань з громадою міста.

Виступив: Вдовенко В.П.- член громадської ради,голова постійної комісії, який запропонував створити експертну групу або комітет.

Виступив: Шовкеник   В.М.- член громадської ради, голова постійної комісії, сказав, що експертну  комісію чи комітет,  пропоную створити з п’яти членів громадської ради.

Виступила: Бялик О.П.- член громадської ради, член  постійної комісії, яка  запропонувала кандидатури до складу тимчасової  експерткої комісії (комітету):

Вдовенка Віктора Павловича, Томасевича Олександра Васильовича, Парфьонова Руслана Василівна, Столяра Андрія Миколайовича, Шовкеника Віталія Михайловича, Франченка Леоніда Яковича, Волошина Олега Миколайовича.

Виступив: Черчук В.І.- голова громадської ради, який запропонував проголосувати за кожну  запропоновану кандидатуру до експертної комісії поіменно.

Голосували: Вдовенко В.П.- за – 35, проти -  6, утримались -.

Томасевич О.В.- за – 33, проти – 8, утримались -.

Парфьонова Р.В.- за- 33, проти – 8, утримались - .

Столяр А.М.- за - 4, проти-33, утримались – 4.

Шовкеник В.М. - за - 31, проти -10, утримались -.

Франченко Л.Я.- за – 37, проти – 4, утримались -.

Волошин О.М. – самовідвід.

Ухвалили: направити лист по тарифах до міського голови Цебрія О.В. та зачитати його на засіданні виконкому. По результатах голосування до складу тимчасової експертної комісії  ввійшли – Вдовенко В.П., Томасевич О.В., Парфьонова Р.В., Шовкеник В.М., Франченко Л.Я..

Ухвалили: затвердити склад тимчасової комісії ( комітету). 

Голосували: за - 35,  проти-6,  утримались-.

Голова громадської ради надав слово Алексєєву С.Ю.- депутату Уманської міської ради .(6.Різне).

Виступив : Алексєєв С.Ю – депутат Уманської міської ради. який озвучив звернення, яке надійшло до нього, як до депутата, жительки міста  Шарапанюк  Н.С. з приводу її недієздатного  співмешканця Чепкого П.А.

Відповідно рішення суду Чепкий П.А. визнаний  недієздатним і йому призначена опікуном його дочка. Члену громадської ради Бобко Н. Д. доручено вийти на місце проживання Шарапанюк Н.С. та Чепкого П.А. і розглянути дане питання та доповісти на черговому засіданні ради, тобто 20.04.2016р.

Ухвалили: розглянути змістовно дане питання Бобко Н.Д.

Голосували: за – 33, проти-, утримались-8.

Засідання без причини  покинули члени ради - Парфьонова Р.В., Столяр

А.М., Шовкеник В.М., Бабенко В.В.

Засідання Громадської ради проходило три години, і тому голова ради зупиняє подальшу роботу ради та пропонує продовжити роботу   23 березня  2016 рік о 16-00  в залі засідань міськвиконкому ( 4-й поверх)  так, як   радою не розглянуті слідуючі питання:

3. Питання виведення із списків Громадської ради членів ради через неодноразові пропуски засідання ради без поважних причин. 

4.  Припинення роботи  голів постійних комісій Громадської ради, які не відвідують засідання ради і не працюють в комісіях та  перевибори їх.

5.   Проект плану роботи Громадської ради на 2016 рік.

6. Різне.

Ухвалили: перенести засідання громадської ради на 23.03.2016 року о 16-00.

Голосували: за - 37, проти- , утримались -.  

Голова Громадської ради                                 В.І. Черчук.

Секретар Громадської ради                             Л.Є.Волошина

 

 

Протокол №16

(продовження засідання, яке відбулося 16.03.2016 року)

засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Уманської міської                                            

                                                     ради.

м. Умань                                                                                 23.03.2016р.

На обліку Громадської ради -  53 члени ради.

Присутні - 33 члени ради.

Відсутні - 20  члени ради: Бабенко В.В., Безсмертний О.І.- у відрядженні, Вальдман М.А.- в Черкасах , Бобко Н.Д.-  Києві (операція внука), Березовський Ю.Т._- в Черкасах,  Гончарук В.В., Дунаєв В.Г., Заблоцька Т.Г. ,Завгородній О.В., Кирилюк П.І., Могильчук О.В., Мельник С.М., Скус В.С., Солдатова Л.Т., Тульчинська Н.С., Мациборко О.А., Цуркань М.С., Яремчук Р.А., Чорна В.А., Шовкеник В.М., Яремчук Р.А.

Збори Громадської ради – легітимні.

Регламент:

-    для доповіді з основного питання -  до 5 хв.;

-    для виступів - до  3 хв. ;

-    для повторних виступів, запитань, пропозицій, довідок – до 2хв.

      ( 1 раз по окремому питанню );    

Проект порядку денного висвітлювався на сайті Громадської ради.

Порядок денний.

1.   На засіданні Громадської ради заслухати звіт про роботу депутатської фракції «Свобода»( питання розглянуте 16.03.2016р).

2.   Інформація члена постійної комісії Агеєнка В.С. по питанню тарифів (питання розглянуто 16.03.2016 р. ).

3. Питання виведення із списків Громадської ради членів ради через неодноразові пропуски засідання ради без поважних причин. 

4.   Припинення роботи  голів постійних комісій Громадської ради, які не відвідують засідання ради і не працюють в комісіях та  перевибори їх.

5.   Проект плану роботи Громадської ради на 2016 рік.

6. Різне.

Голова Громадської ради Черчук В.І. зачитав порядок денній та регламент до порядку денного.

Ухвалили: порядок денний взяти за основу.

Голосували: за – 33, проти - , утримались -.

Слухали 3:

3. Питання виведення із списків Громадської ради членів ради через неодноразові пропуски засідання ради без поважних причин.

Виступила: Волошина Л.Є.- секретар громадської ради, яка надала інформацію по членам ради, які без поважних причин не відвідують засідання ради. Враховуючи вищевикладене, та відповідно Положення Громадської ради при виконавчому комітеті Уманської міської ради, через багаторазові пропуски без поважних причин, із складу ради виключаються слідуючі особи: Бабенко В.В., Скус В.С., Цуркань М.С. та Яремчук Р.А.

Ухвалили: виключити із складу Громадської ради Бабенка В.В. ., Скуса В.С., Цурканя М.С. та Яремчука Р.А.

Голосували: за – 33, проти-, утримались-.

Слухали 4:

 4.   Припинення роботи  голів постійних комісій Громадської ради, які не відвідують засідання ради і не працюють в комісіях та  перевибори їх.

Виступила: Фоменко Л.М.- заступник голови Громадської ради, яка проінформувала про те, що деякі голови постійних комісій ради безвідповідально відносяться до своїх обов’язків, не працюють в комісіях, пропускають засідання ради без поважних причин. Проаналізувавши  роботу таких голів постійних комісій, Фоменко Л.М. внесла пропозицію вивести з комісії з питань врегулювання земельних відносин та  навколишнього середовища голову постійної комісії - Бабенка Віктора Валерійовича, та призначити на його місце заступника комісії - Козоріза Миколу Володимировича. На заступника комісії пропоную - Петришина Романа Петровича.  

В постійній комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики, духовності, культури, туризму, фізкультури та спорту головою є Забожчук Олександр Анатолійович, але він попросить  перевести його заступником комісії, а на його місце призначити  Кузьменко Любов Андронівну. Прошу поважне зібрання Громадської ради розглянути  пропоноване мною питання та проголосувати.

Ухвалили: запропоновану пропозицію Фоменко Л.М.- заступника голови Громадської ради, по заміні голів постійних комісій та призначення нових голів та заступників.

Голосували : за – 33, проти -, утримались -.

Слухали 5:

5.   Проект плану роботи Громадської ради на 2016 рік.

Виступив: Черчук В.І.-  голова Громадської ради, який зачитав проект плану роботи Громадської ради та запропонував вносити зміни та доповнення до плану.

Виступила: Савченко О.К. – член постійної комісії , вона запропонувала до плану роботи внести створення туристичного маршруту для ознайомлення з встановленим  пам’ятником  І.Гонти та М. Залізняка. Звітувати поквартально по плану роботи ради на 2016 р. про проведену роботу відповідальних по плану.

Ухвалили: прийняти план роботи Громадської ради на 2016 рік з доповненнями.

Голосували: за - одноголосно.

Слухали 6: 

6. Різне.

Виступила: Савченко О.К. – член постійної комісії , запросила  всіх хто ба-жає, в суботу 26.03.2016р. прийти до пам’ятника І.Гонти та М.Залізняка на висадку дерев та кущів для облаштування зеленої зони. Запропонувала від Громадської ради звернутись з листом до міського голови Цебрія О.В. та до директора дендрологічного парку «Софіївка» Косенка І.С. про те, щоб уманчани  відвідували парк безкоштовно і протягом дня, а не після 18- 00.

Ухвалили: прийти на посадку дерев до пам’ятника та направити лист по питанню відвідування жителями міста  парк «Софіївка» при наявності паспорта.

Голосували: одноголосно.

Голова Громадської ради                                            В.І. Черчук

Секретар Громадської ради                                        Л.Є.Волошина

Прочитано 1879 разів