Середа, 22 листопада 2017 11:54

21 листопада уманчани відзначали День Гідності та Свободи

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

В Уманському краєзнавчому музеї відбувся захід з нагоди Дня Гідності та Свободи, в рамках якого було презентовано постійно діючу виставку «Україна – країна нескорених».

Про події, які відбувалися в нашій країні восени 2013 року по лютий 2014 року та про уманський Майдан, героїв Революції Гідності – наших земляків присутніх ознайомила старший науковий співробітник відділу історії Людмила Шуйська.

Завідувач музею історії Уманського національного університету садівництва Оксана Свистун розповіла про Героя України Віталія Васільцова, випускника Уманського Національного університету садівництва.

 Тетяна Джим, активна учасниця Київського Майдану поділилася своїми спогадами про ті надзвичайно важкі дні для нашої країни.

Очільник міста Олександр Цебрій  привітав учасників зібрання зі святом та з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи вручив Подяки міського голови  графічному дизайнеру Олександру Прокопенку за створення дизайну фото загиблих Героїв на Сході країни та уманчанам за патріотизм, щире почуття обов’язку, прагнення до свободи та демократії, вагомий особистий внесок у розбудову української державності: Вериславу Богатирчуку, Василю Власюку, Тетяні Джим, Валентині Мельник, Ларисі Фіцик, Володимиру Ханапетову, Інні Безпалько. 

Також на заході було представлено проект пам’ятника Героям Небесної Сотні  «Сльоза», який став переможцем в архітектурному конкурсі та буде встановлений на Алеї Героїв. Автор - уманчанин Віктор Лісаченко поділився з присутніми ідеєю його створення.

«Такі дати – це данина шани і вдячності всім, хто став на захист протистоянь на Майдані, всім, хто сьогодні зі зброєю в руках боронить Україну від агресора.

Український народ довів незмінність розвитку європейського шляху. А вступ у дію Угоди про асоціацію з Європейським Союзом – це результат виконання ключової вимоги Революції Гідності.

Враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію, прийняття рішення щодо скасування візових вимог для громадян України – є важливим кроком у становленні України як європейської держави», - сказав міський голова Олександр Цебрій.

Yes Yes

Yes Yes

Yes Yes

Yes Yes

Yes Yes

Прочитано 688 разів