Понеділок, 27 листопада 2017 10:15

Уманчани вшанували пам’ять жертв голодоморів в Україні

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Голодомори 20-х, 30-х і 40-х років минулого століття стали національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу.

Важко збагнути масштаб, за яким стоять життя десятків мільйонів синів та дочок – хліборобів, учених, творчої інтелігенції. Ще важче збагнути, що за геноцидом стояла політика.

Вся українська спільнота шанує пам’ять українців – жертв Голодоморів минулого століття.

25 листопада в День пам’яті жертв голодоморів уманчани зібрались біля Пам’ятного знаку жертвам політичних репресій, щоб у жалобі схилити голову перед невинно убієнних голодом наших співвітчизників.

«Така політика режиму – злочин проти людяності, що відповідає Конвенції ООН про запобігання злочину геноциду і покарання за нього», - сказала секретар Уманської міської ради Людмила Кирилюк та акцентувала увагу: «Ми маємо для себе чітко зрозуміти – головною цінністю для нас усіх є власна держава. Бо лише здобуття Україною незалежності та демократичний шлях, який ми обрали, є надійною гарантією того, що такі жахливі сторінки історії, як голодомори, ніколи не повторяться. А пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі»

Учасники мітингу в пам’ять про жертв Голодоморів о 16–ій годині приєднались до загальнонаціональної хвилини мовчання,  запалили свічі пам’яті та поклали вінки і квіти до Хреста за жертвами голодоморів, де поминальну панахиду відправили настоятель Свято-Троїцького Храму Української Православної Церкви Київського Патріархату протоієрей Олександр та настоятель парохії Собору Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви єрей Дмитро.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 737 разів