Версія для друку
Четвер, 07 грудня 2017 11:45

В місті Умань стартувала медична реформа

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

06 грудня в м. Умань відбулась прес-конференція на тему: «Реформування первинної медико-санітарної допомоги в місті», на якій начальник відділу охорони здоров’я Уманської міської ради Ігор Григоренко проінформував, що медична реформа в м. Умань розпочалась з прийняття рішення Уманською міською радою про реорганізацію комунального закладу «Уманський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» в комунальне підприємство «Уманський міський центр первинної медико-санітарної допомоги». Це дасть можливість підприємству бути більш гнучким та самостійним у прийнятті рішень, порівняно із суб’єктами, що мають статус бюджетної установи, та зможуть самостійно розпоряджатись фінансами, активами, формувати кадрову політику закладу охорони здоров’я і визначати внутрішню структуру.

Головний лікар Уманського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Микола Васильчук зазначив, що близько 80% всіх медичних проблем, з якими звертаються пацієнти, в змозі вирішити лікарі первинної медико-санітарної допомоги, а при необхідності направити пацієнта на вторинний чи третинний рівень.

Під час реформування передбачено підписання декларації із громадянами та вибір лікаря, що планується провести у перехідний період з лютого 2018 року до 01 липня 2018 року. Люди матимуть змогу укласти угоди з тим лікарем, який на їх думку надасть кращі медичні послуги. Найкращий варіант, коли родина заключить договір з сімейним лікарем, який знає всі проблеми зі здоров’ям членів сім’ї.

Громадяни, які з якоїсь причини не заключили декларацію на перехідному періоді, в подальшому отримуватимуть медичну допомогу за дільничним принципом, як і раніше. Проте, за надану медичну послугу передбачається механізм оплати пацієнтом.

У підсумку медичної реформи всі пацієнти отримають якісні медичні послуги, а медичні працівники – гідну заробітну плату.

YesYes

Прочитано 1754 разів