П'ятниця, 08 грудня 2017 15:06

Уманчани отримали гуманітарну допомогу з міста Радвілішкіс

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Стосунки України та Литви на міжнародній арені завжди відзначалися доброзичливістю та тісною співпрацею, а між Уманню та литовським містом Радвілішкіс у 2013 року було підписано  угоду про співпрацю та поріднення. Відтоді діти пільгових категорій неодноразово проходили оздоровлення у літніх таборах Литви. А в період складної епідеміологічної ситуації на початку минулого року мерія міста Радвілішкіс надала гуманітарну допомогу у вигляді 4600 упаковок противірусного препарату «Реленца» для лікування уманчан.

На цьому добрі справи міста-побратима не закінчуються, а гуманітарна допомога, донором якої став «Клуб дружби міст Радвілішкіса й Умані», - яскравий тому приклад. Саме за їхнього сприяння наша дитяча лікарня змогла отримати такі потрібні дитячі ліжка та постільну білизну, а уманські освітяни - канцелярські товари, фотоапарат та ракетки для великого тенісу.

«Щиро вдячні за допомогу. Отримані речі спрямуємо на потреби навчальних закладів. Канцтовари хочемо передати діткам із малозабезпечених сімей - це буде їм як подаруночок під  ялинку», - задоволена подарунками начальник відділу освіти Оксана Мельник.

На потреби уманського підприємства «Комунальник» було передано новий трактор-газонокосарку (Husqvarna AB), який служитиме на благо міста. Для підопічних управління праці та соціального захисту населення теж надійшла допомога.

Це лише частина великого обсягу допомоги від литовського міста-побратима Радвілішкіс, від небайдужих людей.  Велика вага цієї допомоги і в тому, що небайдужі литовці - одні з небагатьох іноземних громад, готових підтримати не тільки словом, а й ділом.

«Ми ще раз пересвідчуємось, що народна дипломатія стає засобом поріднення та взаємодопомоги, незважаючи на національність та територію. 
В черговий раз хочу подякувати нашим литовським друзям з міста Радвілішкіс за надану допомогу», - сказав міський голова Олександр Цебрій.

За матеріалами загально-політичної газети «Рідна Умань»

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 894 разів