Четвер, 14 грудня 2017 16:40

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

14 грудня в сесійній залі виконавчого комітету Уманської міської ради відбулись урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

За дорученням міського голови Олександра Цебрія секретар Уманської міської ради Людмила Кирилюк подякувала всім учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які виявили героїзм, самовідданість та мужність. Вона зазначила, що проблеми чорнобильців постійно знаходяться в полі зору міської влади. На виконання чорнобильських програм на 2017 рік залучено з державного бюджету кошти в сумі 1,7 млн. грн. А з обласного бюджету на забезпечення пільговими медикаментами – понад 300 тис. грн.

З міського бюджету виділено кошти на матеріальну допомогу 109 чорнобильцям на суму близько 25 тис. грн.

Крім того, за кошти міського бюджету компенсовано пільги, що були відмінені на державному рівні, а саме: на безкоштовне харчування дітей-чорнобильців у дошкільних навчальних закладах, їх оздоровлення в літньому таборі санаторного типу «Мрія», виплати сім’ям на кожну дитину, батьки яких стали особами з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС І або ІІ групи, вартості проїзду міжміським транспортом, пільговий проїзд в міському пасажирському транспорті, та пільг з послуг зв’язку.

Підписано Меморандум про взаємодію і співпрацю виконавчого комітету Уманської міської ради із міською організацією Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю "Союз Чорнобиль України", для забезпечення статутної діяльності якої з міського бюджету в 2017 році виділено кошти в сумі понад 65 тис. грн.

При виконавчому комітеті Уманської міської ради створено координаційну раду з роботи з постраждалими від Чорнобильської катастрофи, що дає можливість узагальнювати та вирішувати всі проблемні питання цієї категорії громадян.

Активно працює міська організація Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю «Союз Чорнобиль України».

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС нагороджено Почесною грамотою Черкаської обласної державної адміністрації заступника голови міської організації ВГООІ „Союз Чорнобиль України”, ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС 1 категорії Василя Осіпчука.

Почесною грамотою Черкаської обласної ради нагородили ліквідаторів аварії на ЧАЕС: Валентину Устенко, Дмитра Високоляна, Миколу Бузівського.

Почесними грамотами виконавчого комітету Уманської міської ради нагородили ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС: Андрія Сидоренка, Світлану Ірклієнко, Дмитра Даценка, Олександра Троїцького, Петра Папушу, Олексія Мельника, Ларису Малу, Анатолія Гаркавенка.

Всі нагороджені отримали матеріальну допомогу за кошти міського бюджету.

Голова Уманської міської організації ВГООІ «Союз Чорнобиль України» Юрій Березовський ознайомив присутніх з роботою організації та  нагородив з нагоди 12-ої річниці Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС орденом ВГООІ«Союз Чорнобиль України» «Герой Чорнобиля» активістів: Петра Миколюка, Олександра Соколи, Віктора Захарченка, Федора Бондара.

Медаллю «За благодійність, милосердя, турботу» Уманської міської організації ВГООІ «Союз Чорнобиль України» нагороджено Анатолія Кисіля.

Голова Уманської міської ради ветеранів Олександр Безсмертний привітав ліквідаторів зі святом та  нагородив за активну роботу в організації ветеранів міста грамотою Уманської міської ради ветеранів: Олександра Коломійця, Володимира Юрійчука, Миколу Зайця.

На завершення для всіх присутніх відбувся концерт за участі студентів Уманського обласного музичного училища ім. П. Демуцького.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 1172 разів