Четвер, 08 лютого 2018 08:39

Штормове попередження по Черкаській області

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

07 лютого відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій повідомлено про погіршення погодних умов на Черкащині 8-9 лютого 2018р.

На засіданні заслухано інформацію про готовність інфраструктури міста до удару стихії, забезпеченість спецтехнікою та робочою силою для ліквідації наслідків негоди на території Умані. За інформацією начальника відділу житлово-комунального господарства міської ради Віталія Харченка в місті заготовлено понад 300 тон протиожеледної суміші, а посипку міських доріг і пішохідної зони будуть забезпечувати 2 великі розкидачі та 2 міні трактори. До розчищення доріг від снігових заметів готові до експлуатації понад 10 одиниць спецтехніки.

Заступник начальника Уманського РВ УДСНС України в Черкаській області Руслан Доценко акцентував увагу щодо оперативного обміну інформацією та максимальної взаємодії служб, причетних до ліквідації наслідків стихії. Запропонував звернутись до Уманського відділу поліції щодо обмеження руху великогабаритного транспорту з метою уникнення заторів на дорогах.

На засіданні також вказано керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності забезпечити очищення від снігу та льоду закріплених територій.

Довідково: За інформацією Черкаського обласного центру з гідрометеорології внаслідок впливу активного циклону на Черкащині очікуються складні погодні умови:

Вдень 8 лютого прогнозуються сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, посилення вітру до 15-20 м/м.

Впродовж 9 лютого - сильний сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини (приріст снігового покриву 10-20 см), на дорогах ожеледиця, у східних районах області - посилення вітру до 15-20 м/с.

Температура повітря в цей період коливатиметься впродовж доби від 2 º морозу до 3 º тепла.

Такі складні погодні умови можуть призвести до суттєвого ускладнення руху транспорту, порушення зв’язку та енергопостачання населених пунктів, ускладнень роботи комунальних служб.

Прочитано 1139 разів