Версія для друку
П'ятниця, 09 лютого 2018 15:50

В Умані відбувся прем’єрний показ фільму «МІФ»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

8 лютого в кінотеатрі «Прем’єра» відбувся показ документального фільму «Міф» про оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом Василя Сліпака.

На прем’єру завітали громадськість міста, родини загиблих уманчан на Сході країни, учасники АТО, волонтери, керівництво міста, депутати міської ради та студентська молодь.

За кілька хвилин до початку перегляду з словами вдячності до глядачів звернувся учасник бойових дій в зоні АТО Микола Березівський.

Фільм заснований на архівних матеріалах, зібраних режисерами фільму, які чергуються з історією хлопчика з унікальним голосом Джельсоміно за оповіданням Джанні Родарі.

Показ стрічки триває до 14 лютого в кінотеатрі «Прем’єра» (Uman Plaza, 4 пов., вул. Горького,6).

Довідково: Василь Сліпак народився у Львові, але згодом переїхав до Франції, де прожив 19 років. Там він мав ім’я, успішну кар’єру на світових оперних сценах.

Він брав активну участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, а згодом долучився й до волонтерського руху, допомагаючи Україні.

Василь вирішив залишити сцену та кар’єру в Європі й стати до лав добровольців, коли в його рідну країну прийшла війна. Під час виконання бойової задачі Василь «Міф» Сліпак загинув від кулі снайпера.

Yes

Yes

Yes

Прочитано 671 разів