Четвер, 15 лютого 2018 16:38

Уманський футбол – кращий в області

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

14 лютого відбулась зустріч міського голови з футбольним активом міста, який був представлений  керівниками  футбольних клубів, спортивної школи, тренерами дитячих та дорослих команд.

Також на зустріч завітав перший заступник голови федерації футболу Черкаської області Володимир Фощій. 

«Спорт набуває все більшої популярності у нашому місті. Ним займається понад 15 тисяч уманчан різного віку, а фізкультурою - кожний другий. Працюють спортивна школа, спортивні клуби, громадські організації, спортивні комплекси», - сказав міський голова Олександр Цебрій. 

Міська влада підтримує спортивний напрямок для усіх вікових груп. Щороку з міського бюджету виділяються кошти на міські  спортивні програми. 
Вперше у 2017 році були започатковані міські стипендії перспективним спортсменам, їх отримували 5 осіб. У цьому році ця робота продовжена. 2 стипендії отримують представники ЖФК «Пантери» Оксана Білокур та Ліля Моспан.
Ведеться робота на задоволення потреб молоді у сучасних спортивних об’єктах. Вже весною буде встановлюватись майданчик для скейту, вивчається локація для встановлення велодоріжок по місту.

Уманчани вболівають за улюблені команди, адже у  нашому місті футбол найпопулярніший вид спорту.

І досягнення вагомі. 1 місце в області – це результат роботи усіх не байдужих до футболу, футбольна команда «Пантери» є футбольною візитівкою міста в Україні, команди «Уманьферммаш», «Центр-монтаж-енерго», «Ветеран Уманщини» чудово представляють місто в області, команди ДЮСШ, ДЮСК «Умань», «Юність - Умань» підтримують імідж уманського дитячого футболу в Україні та області. 
Як і кожна галузь футбол потребує фінансування. Для порівняння у 2015 році на футбол виділялось  10 тисяч гривень, а у 2017 році 400 тисяч гривень. У цьому році початкове фінансування 370 тисяч гривень, і це некінцева цифра. 
Велику роботу  у розвитку футболу  виконує  федерація футболу міста Умані, яку очолює Олександр Карнаушенко. Він доповів про результати роботи федерації у 2017 році,  яка постійно підтримує спортсменів, допомагає брати участь у змаганнях різного рівня.

Начальник відділу з питань фізичної культури і спорту Ольга Ремез доповіла про використання коштів міського бюджету виділених на заходи міської програми «Сприяння розвитку футболу у місті Умані». 

Серед питань, що піднімались на зустрічі – це недостатня кількість футбольних полів, адже команд стає все більше і більше, потреба ще в одному автобусі для перевезення спортсменів, збільшення фінансування. 

 Володимир Фощій  подякував усім присутнім та особисто міському голові Олександру Цебрію за підтримку футболу у місті, адже Уманський футбол на сьогодні займає лідируючу позицію у Черкаській області. Окремо наголосив на результатах ЖФК «Пантери», які сьогодні  приносять високі бали у рейтингову таблицю Черкаської області.

Також за  I місце  в обласному огляді-конкурсі на кращу постановку роботи з розвитку футболу нагородив Уманську дитячо-юнацьку спортивну школу №1 у номінації «Дитячо-юнацькі спортивні заклади» та Юрія Деренюка тренера-викладача Уманської ДЮСШ №1 у номінації «Тренери дитячо-юнацьких спортивних закладів».

  Юрій Деренюк головний тренер ЖФК «Пантери» подякував міській владі, федерації футболу Черкаської області, управлінню у справах сім’ї, молоді і спорту Черкаської обласної державної адміністрації  за підтримку команди, запевнив, що будуть покращувати свої спортивні результати.

Наприкінці зустрічі Олександр Цебрій подякував  усім дитячим, аматорським, ветеранським, дівочим, жіночим командам міста Умані, що підтримують імідж міста Умані, як футбольної столиці Черкащини, адже уже декілька років наша футбольна громада найкраща в області.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 1889 разів