Версія для друку
Вівторок, 13 березня 2018 14:34

Комп’ютеризація первинної медичної ланки міста Умань

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

В ході реформування медичної галузі, для забезпечення діяльності лікувальних закладів, які надають первинну медико-санітарну допомогу, буде запроваджуватись медична інформаційна система. За її допомогою буде створена повноцінна система медичного документообігу для лікувальних закладів та пацієнтів. Система включає в себе всі необхідні для роботи модулі: реєстратура, фінанси, стаціонар, лабораторія та інші.

Рішенням сесії Уманської міської ради від 21.12.2017 р. № 2-24/7 «Про міський бюджет на 2018 рік» зі змінами 21.02.2018 року  було збільшено кошторисні призначення виконавчому комітету Уманської міської ради на 1,1 млн. грн. для придбання комп’ютерної техніки, ліцензійного програмного забезпечення, оргтехніки для первинної медичної ланки Уманської міської ради та виконавчого комітету Уманської міської ради.

28 лютого 2018 року виконавчим комітетом Уманської міської ради в  системі Prozorro оголошено  процедуру відкритих торгів на придбання  комп’ютерного обладнання, в тому числі для первинної медичної ланки, а саме: системний блок та монітор – 30 шт., принтер/копіювальна техніка – 30 шт., пристрій безперебійного живлення – 2 шт., сервер з ліцензійним програмним забезпеченням – 2 шт., та для відділів виконавчого комітету Уманської міської ради – системний блок та монітор – 7 шт., принтер/копіювальна техніка – 11 шт., ноутбук – 2 шт.

Це дасть можливість облаштувати комп’ютерні робочі місця для лікарів, реєстратури усіх амбулаторій КП «Уманський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»  та встановити два сервери з метою зберігання та обробки медичної інформації. Без цього мешканці міста не зможуть підписати декларації з сімейними лікарями, згідно яких буде йти фінансування з Національної служби здоров’я України.

 

Прочитано 1161 разів