Четвер, 22 березня 2018 14:51

Нацерет Іліт - нове місто-побратим Умані

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Умань активно розвивається у площині міжнародної співпраці. Наше місто має добрі стосунки із 14-ма закордонними містами-побратимами і прагне до їх розширення. Цими днями плеяду зарубіжних міст-побратимів Умані поповнило ізраїльське місто Нацерет Іліт.

- Вражений рішучістю і професіоналізмом, з якими мешканці Нацерет Іліта за такий короткий час побудували сучасне процвітаюче місто. Захоплююсь толерантністю і відкритістю вашої громади, визначними досягненнями науковців, інженерів, фахівців усіх сфер міського господарства. Такий досвід є надзвичайно цінним і корисним для Умані, - сказав міський голова м. Умані Олександр Цебрій, вітаючи свого колегу Ронена Плота, а в його особі – всіх містян.

- Такий візит є першим, особливо значущим і символічним як для міста Умань, куди щороку на святкування іудейського Нового року Рош-га-Шана прибувають до 40 тис. паломників із різних країн світу (80 відсотків з Ізраїлю та США), так і для України в цілому, - прокоментував перші години перебування на ізраїльській землі народний депутат Максим Поляков, який теж є членом української делегації.

- Цей договір стане початком дружби і конструктивного співробітництва в області туризму, освіти і в обміні досвідом з управління муніципальним господарством, - упевнений мер міста Нацерет Іліт Ронен Плот.

Історія міжнародного поріднення, що сягає понад півстоліття, все більше трансформується з гуманітарного проекту «народної дипломатії» в різні види взаємовигідної співпраці – економічні, екологічні, освітні, спортивні, туристичні проекти. Тому переконання мерів міст, які днями стали побратимами, у взаємовигідному сприянні розвитку різних сфер життєдіяльності мають під собою реальне підґрунтя. Тож нехай ефективна співпраця буде на благо наших міст і держав – України та Ізраїлю.

Побратимство підписання.JPG Побратимство.JPG

Прочитано 1360 разів