Четвер, 29 березня 2018 12:21

Міська благодійна акція «Від серця до серця»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

27 березня в управлінні праці та соціального захисту населення відбулось засідання організаційного комітету з підготовки і проведення міської благодійної акції «Серце до серця» за участі: Наталії Вдовиченко – начальника відділу у справах сім’ї та молоді, Ольги Ремез начальника відділу культури та спорту, Тетяни Мусатової – заступника головного лікаря Уманського міського Центру первинної медико-санітарної допомоги, Світлани Чорної – головного спеціаліста відділу освіти, Нелі Петриченко – головного спеціаліста відділу культури, Світлани Ткаченко – директора Центру соціальних послуг, Вікторії Сорокопуд – начальника відділу координації надання соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення, Ольги Солтусенко – голови ради Уманської міської дитячої організації «Гарт», Тетяни Дубенко – методиста Центу соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок» та представників навчальних закладів міста Умань.

Основною метою акції є розвиток волонтерського руху в Україні за принципами європейських стандартів, привернення уваги та повернення довіри громадськості до благодійності шляхом використання прозорої системи звітності, виховання відповідальності та формування моральних цінностей у молоді України, покращення ситуації із наявністю якісного медичного обладнання у дитячих обласних лікарнях України.

З 02 квітня до 22 квітня міська благодійна акція «Серце до серця» проводитиметься в рамках ХIII– ої Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» для дітей з вадами слуху.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер ознайомила присутніх з проектом розпорядження Уманської міської ради про підготовку та проведення міської благодійної акції «Серце до серця».

Галина Михайлівна зазначила,  що минулого року спільними зусиллями по всій Україні волонтерами було зібрано 3 181 399,87 грн., за рахунок яких придбано медичне обладнання в обласні лікарні України. В місті Умань зібрано 17396,52 грн. В рамках акції «Серце до серця» придбано апарат для динамічної офтальмохромотерапії «Радуга», який коштує 20000,00 грн.

На зібрані під час зазначеної акції кошти відповідно до договору  Фонд придбає медичне обладнання та безкоштовно передасть його у користування в дитячу лікарню міста Умань для діагностики і лікування хворих дітей.

В місті збір коштів проведуть волонтери (учні шкіл, студенти професійно-технічних, вищих навчальних закладів), які матимуть при собі спеціальні скриньки фонду та посвідчення волонтера. Всі благодійники будуть відзначені символічними сердечками.

На завершення відбулось обговорення актуальних питань та запропоновано ряд конструктивних пропозицій по проведенню акції в цьому році.

Yes

Прочитано 809 разів