Четвер, 29 березня 2018 12:24

В Умані провели семінар – практикум: «Формування у підлітків національно-культурної ідентичності»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

27 березня на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 відбувся семінар – практикум керівників шкільних методичних об’єднань класних керівників з теми: «Успішне керівництво виховною системою дитячого колективу. Узагальнення і досвід».

Згідно наказу управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації від  29.11.2017 № 264 «Про проведення регіонального експерименту з теми «Формування у підлітків національно-культурної ідентичності»  на базі закладів освіти Черкаської області» з грудня 2017 року Уманська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 є базовим навчальним закладом-учасником регіонального експерименту у нашому місті.

Перед учасниками семінару з доповіддю виступила заступник директора з виховної роботи закладу Оксана Білоконь, яка, презентувавши даний проект, окреслила основні чинники, які впливають на процес формування національно-культурної ідентичності зростаючої особистості.

Педагог – організатор Людмила Бала провела презентацію – гру «Я знаю п’ять…», яка визначає рівень обізнаності учнів з питань історії і культурно-духовної спадщини українського народу, його традицій та звичаїв. Свій досвід роботи з питань громадянського, національно – патріотичного виховання учнів  представили класовод 3-Б класу Лариса Тукалевська, класний керівник 8-Б класу Лідія Понеділок, класний керівник 10-А класу Тамара Пилипенко.     

Під час підведення підсумків роботи учасники семінару – практикуму відзначили професіоналізм та креативний підхід педагогічного колективу у  формуванні активної громадянської позиції учнів на основі національних і загальнолюдських духовних цінностей.

Yes Yes

Прочитано 740 разів