Четвер, 01 січня 2009 02:00

Новини січня 2009 р.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)


Цього ж дня пройшло засідання виконкому Уманської міської ради на якому було розглянуто і ухвалено низку рішень про погодження тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкової території ряду житлово – будинкових кооперативів, надані дозволи на реконструкцію, капітальні ремонти, затверджені акти державної приймальної комісії з прийняття в експлуатацію чотирьох об’єктів, зареєстровано статут об’єднання співвласників багатоквартирного будинку та інші.

10 січня громадською організацією «Ліга підприємців»був організований і проведений мітинг – протест проти окремих статей проекту Закону України «Про місцеві податки і збори», в якому взяло участь понад 100 підприємців малого та середнього бізнесу.


12 січня пройшли командно – штабні навчання, організовані відділом з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення на тему: «Попередження і ліквідація аварій, пов’язаних з побутовим газом». Учасники навчання обговорили дії та заходи упередження і ліквідації наслідків аварій у житловому секторі міста. Начальник відділу НС та ЦЗН Микола Крючков проінформував, що за результатами перевірки житлового фонду, установ та підприємств в грудні 2008р всі заходи безпеки здійснено. У навчанні участь брали керівники підприємств енерго – водо - теплопостачання, відділів житлового господарства, охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, підприємств міста. У підсумковій нараді взяв участь та поставив завдання перший заступник міського голови Володимир Відлий.
15 січня на Дні керівника, на якому взяли участь 170 осіб були розглянуті питання про хід виконання Програми економічного та соціального розвитку міста в грудні 2008 року, про роботу підприємств житлово-комунальної сфери в можливих кризових ситуаціях та формування міського бюджету на 2009 рік. У підсумку міський голова Юрій Бодров зупинився на першочергових завданнях в рамках питань, що розглядались.
16 січня міський голова провів нараду за участю керівників структурних підрозділів міської ради та виконавчого комітету, на якій начальник відділу освіти Валентина Новак проінформувала про організацію та стан харчування в загальноосвітніх школах міста. Було відзначено позитивні тенденції у вирішенні цього питання.
Учасників наради було поінформовано про нові Закони України та зміни до законодавчих актів, які вступили в дію з першого січня цього року.
19 січня міський голова провів прийом громадян з особистих питань, на який прийшло 19 мешканців міста. Уманчани порушували питання виділення житла, землеустрою, надання якісних комунальних послуг, дозволів для здійснення торгівельної діяльності, встановлення вуличного освітлення в окремих мікрорайонах міста. Для оперативного вирішення порушених проблем на прийом були запрошені керівники управлінь, відділів та служб міської ради, тому ряд питань були вирішені відразу, з інших дані доручення відповідним посадовим особам і взяті на контроль.
21 січня відбулось засідання Громадської ради при виконкомі уманської міської ради, яку очолює заступник міського голови Петро Паєвський. На засіданні начальник служби у справах дітей Олександр Декарчук доповів про стан захисту дітей в місті, а також нові зміни внесені в законодавство з цього питання. Було обговорено і затверджено план роботи Громадської ради.
22 січня з нагоди Дня Соборності України міський голова, члени виконкому, керівники управлінь, відділів, служб міської ради, представники Уманського гарнізону, громадських організацій, політичних партій та засобів масової інформації поклали квіти та вінки до пам’ятника Тарасу Шевченку.
Цього ж дня відбулось засідання виконкому Уманської міської ради , яке вів міський голова. Були розглянуті питання про проект програми економічного і соціального розвитку та бюджет міста на 2009 рік; про проведення міського фестивалю мистецтв «Уманська молодіжна весна-2009»; про розгляд питання щодо статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування; про дозвіл на розміщення об’єктів торгівлі та інші.
22 січня відбулось засідання Міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста. Керівник Валентина Чорна прозвітувала про діяльність організації за рік. Також було обговорено хід виконання програм «Протидія поширенню захворювання на туберкульоз», «Репродуктивне здоров’я» та хід реалізації проекту «Досліджуючи гуманітарне право» і проведення благодійної акції «Поспішай творити добро». У засіданні взяли участь активісти організації, керівники відділів внутрішньої політики, охорони здоров’я, освіти управління праці та соціального захисту населення та п’яти громадських організацій.

Персональна виставка художниці Олени Поліщук, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, кандидата педагогічних наук була відкрита в картинній галереї і буде діяти до 22 лютого 2009р..

26 січня в місті за ініціативи групи автовласників було проведено мітинг – протест проти підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху, підвищення тарифів на реєстрацію і перереєстрацію транспортних засобів та підвищення податку з власників транспортних засобів. Учасниками мітингу (250 осіб) була ухвалена резолюція звернутись до Верховної Ради України та Уряду з вимогою скасувати тарифи, встановлені Законом України «Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів»і переглянути розміри штрафів.

26 січня в рамках підготовки до відзначення 400- річчя першої писемної згадки про Умань (1616 р.) відбулась презентація наукових видань в Державному – історико- архітектурному заповіднику «Стара Умань». Учасників презентації привітав заступник міського голови Петро Паєвський, радник Посла Польщі в Україні Ольга Гнатюк. Були представлені книги «Нарис історії Уманського краєзнавчого музею» (автори Кривошея І.І., Барвінок О.В.), «Говірки історичної Уманщини і суміжних земель» (автори Березовська Г.Г., Кривошия І.І., Тищенко Т.М.) та інші видання.

30 січня відбулась 41 сесія Уманської міської ради V скликання. На сесії розглянуті і затверджені Програма економічного і соціального розвитку міста на 2009 рік, Міський бюджет на 2009 рік, Програми розвитку малого підприємництва в м.Умань на 2009-2010 роки та поріднення Умані з зарубіжними країнами, затверджено план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2009 рік, внесені доповнення до рішення міської ради «Про стан єдиного податку» тощо. Вів сесію міський голова Бодров Ю.І.

Прочитано 3656 разів