П'ятниця, 20 квітня 2018 14:59

20-річчя творчої діяльності відсвяткував народний аматорський колектив Тріо «Гонта»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)
Чистота і злагодженість звучання, висока виконавська культура і художній смак. Все це - тріо «Гонта», вокальний чоловічий ансамбль, створений Анатолієм Купчиком у 1998 році. Незмінними учасниками тріо є колишні студенти, а нині викладачі Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини Петро Волошин, Василь Семенчук та Валентин Купчик, який з грудня 2005 року є керівником колективу.

Творчий чоловічий колектив - переможець телевізійного проекту «Фольк-music», учасник хіт-параду «Наша пісня» І каналу Українського телебачення, Всеукраїнського марафону української пісні в рамках встановлення Україною світового рекорду, занесеного до «Книги рекордів Гіннеса». З 2009 року всім трьом присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України».

Колектив активно пропагує українське народне музичне мистецтво. Основу репертуару становлять народні пісні та твори українських композиторів в обробках П. Демуцького, М. Лисенка, М. Леонтовича. Більшу частину репертуару становлять українські народні пісні в обробці Анатолія Купчика та Василя Семенчука.

19 квітня народний аматорський колектив Тріо «Гонта» відсвяткували свій 20-річний ювілей творчої діяльності.

На свято, окрім друзів та шанувальників, були запрошені й почесні гості: міський голова Олександр Цебрій, ректор педагогічного університету ім. Павла Тичини Олександр Безлюдний, директор приватного сільськогосподарського підприємства «Уманський тепличний комбінат» Микола Гордій, генеральний директор ПАТ «Уманьферммаш» Анатолій Ліпкан та інші.

З вітальним словом до ювілярів звернувся очільник міста Олександр Цебрій та вручив Почесну грамоту Черкаської обласної ради за багаторічну творчу діяльність, вагомий особистий внесок у розбудову національної культури і мистецтва України, організацію змістовного дозвілля міської територіальної громади та з нагоди 20-річчя від дня заснування народному аматорському колективу  Тріо «Гонта».

Також, Олександр Володимирович нагородив Почесними грамотами виконавчого комітету Уманської міської ради за багаторічну творчу діяльність, організацію змістовного дозвілля жителів міста,  активну  участь в загальноміських, обласних та міжнародних  культурно-мистецьких заходах, вагомий  внесок у розбудову національної культури і мистецтва України, пропаганду української пісні та з нагоди 20-річчя від дня заснування народного аматорського колективу – тріо «Гонта» учасників колективу, Заслужених працівників культури України: Петра Волошина, Валентина Купчика та Василя Семенчука.

«Уманчани пишаються Вашими досягненнями. Ви своєю наполегливою працею здобули заслужену славу не тільки в Україні, а й за її межами. За високий професійний рівень Ви неодноразово відзначені нагородами на всеукраїнських і міжнародних фестивалях. Але найбільшою Вашою перемогою є любов та шана глядачів» , - сказав міський голова Олександр Цебрій.

 

Прочитано 1046 разів