Четвер, 26 квітня 2018 15:46

В Умані відзначили 32-і роковини Чорнобильської трагедії

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Сьогодні минає 32 роки від дня найбільшої техногенної катастрофи за всю історію людства – аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Традиційно цього дня представники уманської громади, керівництво міста, депутати міської ради, члени громадської організації «Союз Чорнобиль України», працівники установ та підприємств міста, студентська та учнівська молодь зібрались біля пам’ятника жертвам Чорнобиля та вшанували пам’ять людей, які віддали найцінніше – своє життя для ліквідації аварії.

«Чорнобильська катастрофа стала своєрідним тестом на реальну готовність країни до подій такого масштабу. Вона дала приклади високого патріотизму і жертовності. Ми, уманчани, низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто ціною свого життя врятували світ. І свято шануємо всіх учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС за проявлений героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах», - сказав міський голова Олександр Цебрій. 

Також Олександр Володимирович вручив ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС матеріальну допомогу, Почесні грамоти Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаської обласної ради, виконавчого комітету Уманської міської ради, та ордени Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» «Герой Чорнобиля».

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам’ять померлих чорнобильців та поклали вінки і квіти до підніжжя пам’ятника «Чорнобиль 1986». Представники духовенства відправили панахиду за померлими внаслідок цієї страшної катастрофи.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 1309 разів