Середа, 02 травня 2018 14:11

В Умані навчали успішному блогінгу

Оцініть матеріал!
(0 голосів)
Громадською організацією «Фундація прав людини» продовжено реалізацію в Україні нової правозахисної програми «I am Media» (“I am Media: Empowerment Advocacy Programme for Internally Displaced Women”).
 
Головне завдання проекту є допомога у підготовці блогерів, які мають високу мотивацію та бажання реагувати на різноманітні соціальні процеси, що мають суспільний резонанс на місцевому або національному рівнях, шляхом висвітлення своєї позиції в форматі блогу в Черкаській, Кіровоградській та Львівській областях.
За ініціативи відділу інформації та зв’язків з громадськістю виконавчого комітету Уманської міської ради 26 – 27 квітня в Умані успішно пройшов дводенний семінар на тему: «Cила блогу в розвитку громади. Як стати успішним блогером».
Спеціально запрошені спікери заходу: Богдан Буткевич - журналіст, ведучий «Еспресо ТV», ЧБ шоу та Олена Литвинова - блогер, волонтер, засновниця «Школи прибуткового блогінгу».
На семінар було запрошено представників громадського сектору, які працюють у сфері медіа, журналісти, представники влади, освітніх, культурних та спортивних закладів, представники «Академії молодіжного лідера» та жінки-ВПО.
Учасники познайомилися з можливостями проекту «Я-Медіа», відкрили для себе силу блогосфери та соціальних медіа, закріпили теоретичні знання практичним завданням,  розглянули шляхи монетизації проектів.
«Якщо у вас є улюблене заняття, в якому ви «профі», або ж вам до вподоби писати на суспільно-політичну тематику, або просто вам щось небайдуже і ви хочете, щоб про це дізналась громада, то чому б вам не стати блогером?», - звернувся до присутніх Богдан Буткевич.
«Можна монетизувати, тобто заробляти гроші на своїх уподобаннях, хобі та знаннях. Інтернет сьогодні надає такі можливості, про які більшість людей навіть не здогадується», – переконувала Олена Литвинова.
Зауважимо, проект реалізується за фінансової підтримки  Robert Bosch Foundation у партнерстві з Міжнародним благодійним фондом «Небайдужі».
Про втілення проекту в нашому регіоні присутніх ознайомила голова МБФ «Небайдужі», координатора проекту в області Маіна Кулик. 
Дводенний семінар був прикладним і конструктивним. Ми запросили експертів з сфери журналістики та успішного блогінгу аби учасники побачили дієві практики та навчилися працювати з конкретними інструментами. Медіактивність для громадських лідерів та лідерок є передумовою досягнення цілей та вирішення проблем. Проект «Я-Медіа» покликаний підвищувати рівень професійного володіння соціальними медіа та онлайн-інструментами", – зазначила начальник відділу інформації та зв’язків з громадськістю Ірина Ходаківська.

YesYes YesYes YesYes Yes Yes

Прочитано 767 разів