Версія для друку
Вівторок, 08 травня 2018 11:26

В Уманському НУС відбувся кулінарний батл «Красиво.Креативно.Смачно»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)
 

Student Fest «HoReCa – 2018» виявився активним тимбілдінгом –заходом на згуртування студентського та професорсько-викладацького складу кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС, формування сильної команди однодумців, що успішно досягає будь-яких поставлених цілей.

Особливо виразно це проявилося в кулінарному змаганні на звання кращого кулінара Уманського національного університету садівництва – кулінарний батл «Красиво. Креативно.Смачно», де об'єдналися особисті здібності і амбіції кожного члена команди, де учасники та глядачі отримали заряд позитивної енергії не на один день.

У змаганнях прийняли участь чотири команди по три учасника в кожній: 11-гр, 21-гр, 31-гр, 41-гр – групи спеціальності «Готельно-ресторанна справа».

Конкурс передбачав приготування, оформлення та презентацію страв (холодна закуска, салат, десерт, страва для дітей) та напою. На виконання кожного із завдань було відведено 5-10 хв., за які необхідно було продемонструвати не лише кулінарні знання та вміння, а й витримку, кмітливість, стресостійкість, дисциплінованість та командний дух.

Виступи учасників конкурсу оцінювалися журі у складі Валентини Семченко – директора ресторану «Пан Кабан», Олександра Околіти – адміністратора ресторану-кафе «Burritos», декана факультету менеджменту Наталії Вернюк, завідувача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмили Транченко за критеріями:

-         подача (презентація) страви

-         вигляд (естетичне оформлення)

-         швидкість

-         смак

-         креативність

Що готувати і який набір продуктів для цього потрібний учасники вирішували самі, але умовами конкурсу право обрати першими 15 інгрідієнтів для страв і 20 дивайсів для роботи отримала команда, що вийшла на перше місце в теоретичній частині конкурсу, потім таку саму кількість набирали наступні команди згідно зайнятих позицій із залишкового асортименту.

Судити кулінарний поєдинок – одне задоволення. Щеб пак! Адже в обов’язки журі входить дегустація приготовлених страв і їх оцінка. А виглядали вони ой, як апетитно!

З рахунком 1014 балів перемогла команда 41-гр групи, друге місце з 1012-ма балами посіла команда 31-гр групи, третє – 11-гр група набравши 999 балів, і четверте – 21-гр група – 976 балів.

Переможці отримали гарні призи та дипломи від організаторів, інші команди – сертифікати учасників та незабутній досвід роботи в умовах екстремальної кухні, а на завершення – всі присутні мали можливість споглядати цінний майстер-клас з приготування коктейлів від Олександра Околіти.

Велика вдячність всім учасникам даного заходу за проявлений інтерес і підтримку!

 
Прес-центр Уманського НУС

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 1434 разів