П'ятниця, 11 травня 2018 09:30

Інспекція з благоустрою м. Умань звітує про роботу за I квартал 2018 р.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Відповідно до рішення Уманської міської ради від 23 грудня 2016 р. №6.28-22/7 затверджено Положення про Інспекцію з благоустрою м. Умань в якому визначаються основні права, завдання та функції.

У своїй діяльності Інспекція з благоустрою м. Умань керується Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про рекламу», «Про відходи» та іншими законами України з питань організації благоустрою території, постановами Верховної Ради України, актами Президента України, розпорядженнями міського голови, рішеннями Уманської міської ради та її виконавчого комітету, наказами директора, цим Положенням і іншими нормативними актами.

Працівники Інспекції з благоустрою м.Умань в межах своєї компетенції за I квартал 2018 року провели роботу:

-         складено 34 адміністративних протоколи, у відповідності до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно яких нараховані штрафні санкції на суму близько 30 тис. грн.;

-         надано 55 приписів на усунення порушень норм Правил благоустрою на території міста Умань, за не виконання умов приписів складено 10 адміністративних протоколів, інші виконані в повному обсязі;

-         розглянуто 33 заяви і звернення громадян, установ та організацій;

-         постійно проводились перевірки щодо впорядкування розміщення зовнішньої реклами в місті. За договорами на користування місцями, які перебувають у комунальній власності до цільового фонду Уманської міської ради надійшло 267 302 тис. грн.;

Протягом звітного періоду Інспекцією регулярно проводились рейди по боротьбі з стихійною торгівлею на вулицях міста із залученням працівників Уманського відділу Національної поліції в Черкаській області.

З метою не допущення утворення стихійних сміттєзвалищ на території міста, постійно здійснюється роз’яснювальна робота із підприємцями, установами, організаціями, фізичними особами та суб’єктами підприємницької діяльності щодо укладання договорів на вивезення твердих побутових відходів. В разі не виконання поставлених умов, відповідних осіб було притягнено до адміністративної відповідальності.

Згідно окремих норм чинного законодавства Інспекцією проведено перевірку 21 тимчасової споруди на відповідність до паспорта прив’язки та на наявність дозвільних документів.

За результатами перевірок складено акти перевірки дотримання законодавства у сфері містобудування та благоустрою на території міста Умань, з яких 9 тимчасових споруд встановлено з порушенням вимог чинного законодавства, вищевказані акти передані у відділ архітектури, містобудування та кадастру Уманської міської ради.

Також за дорученням архітектурно-будівельної комісії та комісії з регулювання земельних відносин спільно з Інспекцією було здійснено 71 виїзд на місце з перевіркою.

Впродовж зимового періоду, працівниками Інспекції проводилась роз’яснювальна бесіда із підприємцями, установами, організаціями, фізичними особами та суб’єктами підприємницької діяльності по прибиранню і обробці протиожеледними засобами прилеглих та закріплених за ними територіями. За невиконання вказаних обов’язків, відповідальних осіб було притягнено до адміністративної відповідальності.

Хочемо зазначити, що основним завданням Інспекції є контроль за станом благоустрою міста, забезпечення чистоти і порядку в місті Умань та притягнення винних осіб до відповідальності за порушення законодавства у сфері благоустрою.

 

Прочитано 2660 разів