П'ятниця, 18 травня 2018 11:41

В Уманському НУС відсвяткували Всесвітній день вишиванки

Оцініть матеріал!
(0 голосів)
Вишиванка для українців завжди мала сакральне значення, адже у кожному візерунку, у кожному хрестику, вишитому на полотні, зашифроване якесь послання, побажання та й навіть родова інформація людини, своєрідний «паспорт особи». Саме тому щорічно, у третій четвер травня, всі, хто відчуває приналежність до української нації, відзначають Всесвітній день вишиванки.

Цього року, 17 травня, Уманський національний університет садівництва вкотре приєднався до світового флешмобу: університетська спільнота одяглася у яскраві, неповторні вишиванки аби вкотре довести єдність з українцями всього світу та водночас відчути на генетичному рівні приналежність до великого українського народу.

Неповторні візерунки не лише стали свідченням автентичності, а й додавали настрою та надихали. Адже кожна розквітла на полотні троянда чи химерний візерунок у сплетінні вишивки має своє значення, сформоване віковою мудрістю народу. Кожен стьожок – це пронизаний досвідом поколінь код, що на генетичному рівні доносить нам необхідну інформацію, спонукаючи до розвитку та даруючи позитивні емоції. Тож у момент, коли людина одягає вишиванку, її посмішка стає щирішою і яскравішою, думки – світлими і летючими, мова – милозвучною та насиченою, рухи – чіткими та впевненими, а життя – неповторним і сповненим змісту.

А відтак не дивно, що головний посил, який відчув університетський загал, прийшовши цього дня до навчального закладу у вишиванках – це прагнення миру, свободи та незалежності. І в цьому українці є одним з найцілеспрямованіших народів світу.

Тож одягаймо, українці, вишиванки, адже у них – вікова мудрість предків і незгасиме прагнення всіх поколінь до мирного, квітучого життя на рідній, благословенній Богом, українській землі!

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прес-центр Уманського НУС

Прочитано 807 разів