П'ятниця, 08 червня 2018 14:51

Діалог влади і громади

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

В Умані систематично проводяться зустрічі міської влади та громади, під час яких керівництво міста і представники інститутів громадянського суспільства можуть обговорити та по можливості вирішити нагальні питання життєдіяльності міста.

07 червня очільник міста Олександр Цебрій провів зустріч з уманськими громадськими активістами, на якій начальник начальник відділу житлово-комунального господарства Віталій Харченко ознайомив з новими правилами поводження з побутовими відходами.

Як зазначив Олександр Володимирович: «З 01 січня цього року відповідно до Закону України «Про відходи» забороняється захоронення неперероблених відходів. Проте, в Умані не чекали поки набудуть чинності зміни до законодавства. Так, у минулих роках встановлено контейнери для роздільного сортування сміття, окремі урни для батарейок, ведеться роз’яснювальна та інформаційна робота з населенням щодо необхідності роздільного сортування відходів. З 2016 року введено в експлуатацію сортувальну лінію, що не має аналогів в Україні».

Також на зустрічі Віталій Харченко проаналізував хід реконструкції площі Соборності та дамби Осташівського ставу та відповів на питання щодо провалля ґрунту на площі Соборності, яке відкрило назовні фрагменти сполучених між собою підземних ходів.

На сьогодні відділом ЖКГ укладено угоду з Державним підприємством «Науково-дослідний центр «Охоронна археологічна служба України» Інституту археології Національної академії наук України на виконання наукових археологічних вишукувань, за результатами яких буде надано відповідний звіт. Також проведено геофізичне обстеження підземних споруд георадарним методом.

На підставі виконання архітектурно-археологічних вишукувань та обмірів підземних споруд будуть проведені відповідні коригування проекту та внесені зміни в організацію реконструкції площі.

Одним із питань на заході було питання про стан оздоровлення, відпочинку та змістовного дозвілля дітей і підлітків в м. Умань, з якого присутніх проінформували начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер і начальник відділу освіти Оксана Мельник. Зазначено, що в Умані оздоровча кампанія в розпалі, до змістовного дозвілля юних уманчан залучені не тільки вчителі і соціальні працівники, а й студенти Уманського державного педагогічного університету.

Приємною новиною для учасників зустрічі стала інформація, що в результаті злагодженої роботи Асоціації міст України та міської влади  місто  Умань увійшло до 20-ти міст України, які отримали статус кандидата «Громада, дружня до дітей та молоді».

На завершення Олександр Цебрій подякував присутнім за роботу та зазначив, що всі пропозиції, побажання, критичні зауваження представників громадськості будуть враховані.

 

Прочитано 576 разів