Понеділок, 11 червня 2018 17:58

II Міжнародна конференція провідних офтальмологів «Шевальовські Читання’18» відбулася в Умані

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

9 червня в Умані відбулася Міжнародна наукова-практична конференція провідних офтальмологів -"Шевальовські Читання'18".

Сучасними технологіями діагностики та лікування очних хвороб на наукові конференції відзначили 100 річчя кафедри офтальмології НМАПО імені П.Л.Шупика. У роботі конференції взяли участь провідні офтальмологи України та світу.

Відкрив конференцію міський голова Олександр Цебрій. У своїй вітальній промові він зазначив: ''«Шевальовські читання» в нашому місті відбуваються вдруге, і маю надію, що цей захід стане традиційним. Я впевнений – такі конференції сприятимуть не тільки туристичній привабливості міста, а й популяризації Умані як ділового центру''.

В рамках Других Шевальовських читань офтальмологи обговорили різноманітні питання, зокрема: сучасні технології лікування відшарування сітківки, сучасні лазерні і комбіновані методики лікування, складні випадки імплантації штучних кришталиків при ускладненій катаракті з астигматизмом та інші питання. Індійська делегація представила надзвичайно цікаву доповідь про оперативне лікування судин сітківки.

 Нагадаємо, що в рамках Меморандуму про співпрацю, підписаного міським головою Умані Олександром Цебрієм та завідувачем кафедри офтальмології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, доктором медичних наук, професором Сергієм Риковим, провідні фахівці кафедри офтальмології надають безкоштовні консультації тисячам уманчанам та мешканцям прилеглих населених пунктів.

Довідково: Володимир Шевальов (1910 р.н.) - уродженець Умані, видатний офтальмолог, учень академіка Філатова. Ще в 60-х роках минулого століття почав робити перші оперативні втручання з приводу катаракти та оперативного лікування «синдрому сухого ока», на яке сьогодні через технічний прогрес страждають близько 20% всіх людей. 

Прочитано 862 разів