Четвер, 21 червня 2018 15:06

На спомин поетів здійснена мрія

Оцініть матеріал!
(0 голосів)


«Земля просто неба» – це не лише слова та назва збірки, це музика, якою пронизані твори відомих у минулому столітті талановитих поетів Уманщини Володимира Задорожного та Всеволода Піотровського. Незаслужено забуті, вони так і не змогли опублікувати власні збірки, а тому сьогоднішній день є переможним, знаменним і пам’ятним не лише для авторів, адже вкотре нагадав присутнім студентам, викладачам та гостям Уманського національного університету садівництва про «святе покликання митця доводити, що світ створений для краси, добра і світла, а найвищий вимір людської гідності оцінюється через призму совісті» (зі збірки – Валентина Козицька.)

Книга присвячується 100-річчю газети «Уманська зоря», на сторінках якої розпочався творчий шлях поетів. Володимир Задорожний та Всеволод Піотровський довгі роки відвідували літоб’єднання при ній, публікували в ній свої вірші.

Гарна, тепла зустріч світлих людей, об’єднаних розумінням необхідності такої великої доброї справи – нести високе мистецтво, любов до рідного слова та землі в маси, зустрілися в конференц-залі Уманського НУС.

Презентацію було проведено за ініціативи працівників Наукової бібліотеки УНУС, людей не байдужих до творчості митців, з якими в минулому доля неодноразово їх зводила та давала можливість з насолодою поринути у захопливий світ творчого доробку поетів.

Наталія Михайлова, провідний бібліотекар Наукової бібліотеки УНУС, відкривши презентацію, привітала всіх присутніх і запрошених, зокрема: упорядника і редактора збірки, заслужену журналістку України Валентину Козицьку; Ніну Михайлову –  голову літературного об’єднання ЛІТО; Жанну Лозінську – заступника міського голови м. Умань; голову Уманської районної ради Оксану Супрунець; представника видавничо-поліграфічного центру «Візаві» Юлію Маняк; студентів і викладачів університету. Також Наталія Василівна подякувавши всім за співпрацю та діяльність, яка дала змогу побачити світ такій гарній книзі.

Учасники мали чудову нагоду доторкнутися до прекрасного – творчості, яка є актуальною й нині, глибинний зміст якої вражає душу та заворожує серця своєю відвертістю та духовністю. Працівники, студенти, викладачі читали вірші зі збірки, а вони лунали немов пісня, і музика їх осідала в пам’яті, як щось чарівне та прекрасне. Тож відчуття присутності душ авторів цих стрічок не залишало кожного, хто був в залі, споглядаючи моменти здійснення бажань, на жаль, покійних великих поетів нашої землі Володимира Задорожного та Всеволода Піотровського.

Прес-центр Уманського НУС

Прочитано 814 разів