Вівторок, 31 липня 2018 17:12

Питання цьогорічного прийому брацлавських хасидів обговорили в Умані

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

На початку вересня Умань очікує прибуття понад 30 тисяч брацлавських хасидів. Метою паломників є святкування Рош-га-Шана – Нового року за іудейським календарем, який цьогоріч припадає на 9 вересня.

31 липня відбулась нарада за участі Надзвичайного та Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні Еліава Бєлоцерковські, голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка, міського голови м. Умань Олександра Цебрія, представників Міжнародного благодійного фонду ім. Рабі Нахмана, керівників профільних обласних та міських служб.

На нараді обговорили низку організаційних питань, серед яких: забезпечення громадського порядку, пожежної безпеки, попередження міжетнічних конфліктів, контроль за сплатою податків, медичне обслуговування тощо.

Безпеку паломників і мешканців Умані під час Рош-га-Шана забезпечуватимуть 600 працівників Національної поліції України і 100 працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Для надання медичної допомоги в районі компактного проживання паломників буде розгорнуто тимчасові медичні пункти.

 Посол Ізраїлю Еліав Бєлоцерковські відзначив високий рівень організації паломництва в Умані у 2017 році і попередні роки. Очільник області Юрій Ткаченко підкреслив, що це стало результатом спільної роботи влади усіх рівнів та громадських організацій міста.

«Як міська влада ми зробимо все, щоб в період святкування хасидами Рош-га-Шана нормально функціонували всі служби міста, жителі Умані мали спокій і нормальний ритм життя, а паломники мали можливість належним чином справити свої культові обряди», - зазначив міський голова Олександр Цебрій.

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 1292 разів