П'ятниця, 28 вересня 2018 15:27

В Уманському НУС відсвяткували Всесвітній день туризму

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Туризм – сфера життя, яка втягує у свою орбіту мільйони людей, багато галузей економіки, сприяє міжнародним обмінам і людським контактам. Це діяльність, яка збагачує як країну, відкриваючи перед світом унікальні природні багатства, самобутність історії, культури, народних звичаїв і традицій, так і людей – формуючи гармонійно розвиненого громадянина своєї країни.

День туризму – це свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника, вибираючись з щоденної буденної суєти в ліс або на поле, на берег річки або озера, на море чи курорт, а також в інші місця, на які так багата наша улюблена країна. Пізнаючи своє місто, свою країну і весь світ ми отримуємо масу нових вражень, знайомимося з новими людьми, культурами, традиціями, мовами, і все це робить наше життя багатшим, цікавішим і змістовнішим.

Вже традиційним стало святкування Всесвітнього дня туризму на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС. Згідно програми заходів святкували цілий тиждень. Все розпочалося у понеділок з святкової фотозони «Подорож у мрію» Де всі охочі могли зробити яскраві і незабутні фотографії. Крім того, студенти-першокурсники порадували креативним флешмобом «Tourismforever».

Активний інтерес у студентів викликала інтелектуально-розважальна гра «Туристична Україна». Яка познайомила студентів з популярними та визначними пам’ятками України – старовинними замками, фортецями і палацами.

Пізнавальними для студентів були туристичні змагання під час яких вони показали свої знання з країнознавства, картознавства та туристичних пам’яток світу. Під час даних заходів студенти проявили кмітливість та активність, що допомогло досягти поставлених завдань.

Для студентів першого курсу спеціальності «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» студентами-магістрантами було проведено туристичний квест «Подорожуємо країнами світу». Під час квесту учасники вирішували теоретичні та практичні завдання, розробляли туристичний маршрут на карті України, та вирішити методом «мозкового штурму» туристичну проблему.

Кульмінацією тижневого свята туризму став захоплюючий галявник «Foresttourism» в Білогрудівському лісі. Студенти брали активну участь у різноманітних туристичних конкурсах, проявили себе у спортивних змаганнях та отримали нагороди за участь у різноманітних заходах, що проходили в рамках тижня туризму. Особливе захоплення викликав квест, який був розроблений студентами третього курсу для першокурсників.

Традиційний похід студентів до лісу це знайомство, передача досвіду від старших курсів молодшим, знайомство з викладачами у неформальній атмосфері. Але особливістю такого походу була посвята студентів-першокурсників спеціальності «Туризм» у туристи. Під час якої студенти-першокурсники урочисто дали клятву не розлучатися до старості з рюкзаком, наметом, ложкою і мискою, та змінити комп'ютерну залежність на гірничо-туристичну.

Крім того, під час походу студенти освоїли практичні навички організації і проведення походу, забезпечення безпеки у поході, розподілу обов’язків між учасниками, а також навчилися правильно і безпечно розпалювати багаття, готувати їжу на вогнищі у казанках, дізналися про особливості харчування у поході, про норми продуктів харчування, їх пакування та особливості транспортування і збереження в умовах походу.

Тиждень туризму в Уманському НУС пролетів на одному подиху, студенти отримали гарні емоцій, приємні враження, відкрили для себе багато нового і цікавого. Тож нехай ваш компас долі завжди вказує на благополуччя та успіх!

За матеріалами прес-центру Уманського НУС

Yes Yes

Прочитано 415 разів