Вівторок, 02 жовтня 2018 16:29

Зустріч з сім’ями загиблих учасників АТО

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

02 жовтня, напередодні Дня міста міський голова Олександр Цебрій зустрівся з родинами загиблих учасників АТО та вручив подарунки.

На сьогодні в Умані проживає 664 учасники АТО, 14 сімей загиблих на Сході України та 1 родина померлого учасника АТО.

Міською владою вироблена стратегія соціального захисту цих категорій населення. Крім загальнодержавних пільг за кошти міського бюджету надаються і низка додаткових соціальних пільг. Працює розгалужена мережа закладів соціального захисту.

Проводиться активна робота щодо забезпечення житлом. Протягом минулих років придбано квартири для 3 учасників АТО шляхом пільгового кредитування, для 2 – за державні кошти та 3 – за кошти грошової компенсації. У 2018 році таку ж грошову компенсацію отримала родина Ніженських, наразі вони визначаються з вибором житла. Також визначено суму грошової компенсації Людмилі Іванівні Омельчук, мамі загиблого Ігоря Шлямара, та 2 учасникам АТО. При надходженні кошти будуть перераховані.

Вирішується питання виділення земельних ділянок. Так, 58 учасників АТО вже отримали у власність земельні ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, 237 – отримали дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

Громада шанує пам’ять про уманчан, які героїчно загинули під час захисту Батьківщини: родинам учасників АТО вручено ордени «За мужність» ІІІ ступеня та відзнаки міської ради «Почесний громадянин  м. Умань». Крім того, пам’ять про наших Героїв ми увічнюємо в назвах вулиць, встановлюємо меморіальні дошки, друкуємо книги. Вже створено музей АТО. А 14 жовтня 2018 року відкриваємо пам’ятний знак на Алеї Слави.

«Уманчани добре розуміють, кому завдячують за можливість жити мирним життям та вирішувати свої турботи, навчатись, працювати, відзначати свята. Ми шануємо наших захисників та розділяємо тугу родин, у яких війна на Сході України забрала найрідніших», - сказав міський голова Олександр Цебрій.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 1696 разів