П'ятниця, 05 жовтня 2018 13:51

На святкування дня міста до Умані приїхали делегації з міст побратимів

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

05 жовтня міський голова Олександр Цебрій  провів офіційну зустріч з делегаціями поріднених міст з нагоди Дня міста Умань.

На святкування завітали делегації міст-побратимів: м. Курнік (Польща), м. Радвілішкіс (Литва), м. Хаапсалу (Естонія), м. Мілфорд Хейвон (Великобританія), м.Арагон (Іспанія), м. Хмільник (Україна).

Історія поріднення Умані з іншими містами сягає понад півстоліття і почалась з підписання Угоди про партнерські стосунки з м. Ромійї-сюр-Сен (Франція). І вже на сьогодні підписано 14 угод про поріднення із закордонними містами-побратимами.

Цього року плеяду зарубіжних міст-побратимів доповнили міста Нацерет Іліт (Ізраїль),  Цфат (Ізраїль), Курнік (Польща) та Батумі (Грузія), а також українські міста Кам’янець-Подільський, Хмільник та Тернопіль.

На зустрічі Олександр Володимирович вручив Подяки міського голови м.Умань за значний особистий внесок у справу розширення та зміцнення зв’язків з порідненими містами, спільні програми обміну досвідом в різних галузях місцевого самоврядування, соціальні і культурно-мистецькі проекти та з нагоди Дня м. Умань:

Дороті Уолтер, голові Комітету поріднення міста-побратима Мілфорд Хейвон (Великобританія);

Йоланті Маргаітіене, директору адміністрації самоврядування Радвілішкського району Литовської республіки;

Пітеру Вікману, заступнику мера з будівництва м. Хаапсалу (Естонія);

Лешеку Орлевічу, коменданту пожежної частини м. Курнік (Польща).

Також очільник міста нагородив спільною відзнакою виконкому Уманської міської ради та міського товариства дружби «Умань-поріднення» за значний особистий внесок у справу розширення та зміцнення зв’язків з порідненими містами, спільні програми обміну досвідом в різних галузях місцевого самоврядування, соціальні і культурно-мистецькі проекти:

Єжи Лєхнєровські, бурмістра міста-побратима Курнік (Польща);

Станіслава Гвіздака, бурмістра міста-побратима Ланьцут (Польща);

Збігнєва Томашевські, радника районної ради міста Познань (Польща);

Лайсвунаса Вайчюнаса, директора школи імені Гражини міста-побратима Радвілішкіс (Литва).

«За цей період поріднення нам вдалося зробити багато добрих справ разом: налагоджений щорічний обмін делегаціями, підписані тривалі спільні проекти в області освіти, культури, охорони здоров'я і спорту, та багато чого іншого.

Нам особливо приємно, що в День народження Умані – ви разом з нами. Спасибі, що підтримуєте в хвилини скрути і розділяєте щасливу мить», - сказав міський голова Олександр Цебрій.

По закінченню зустрічі очільник міста та делегати поріднених міст обмінялися подарунками та зробили спільне фото.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 3490 разів