Вівторок, 16 жовтня 2018 11:27

В Умані відкрили пам’ятний знак загиблим уманчанам в АТО

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Пам’ять – найкраща шана загиблим героям.

14 жовтня,  в День захисника України, на Алеї Слави відкрито монумент загиблим уманчанам, які віддали своє життя за мир в Україні. За  час АТО  Уманщина втратила 20 військовослужбовців, імена яких викарбувані на монументі.

Участь у відкритті взяли рідні та близькі загиблих, побратими, волонтери, керівництво міста,  представники структурних підрозділів міської ради, голови та заступники Уманської райдержадміністрації та районної ради, студентська молодь та громадськість міста.

З ініціативою про спорудження пам’ятного знака виступили учасники АТО, громадські організації, волонтери та рідні загиблих. Задум та встановлення пам’ятного знака на Алеї Героїв був підтриманий міською владою, яка в повному обсязі виділила кошти на реалізацію даного проекту. Кращим проектом було визнано роботу місцевого архітектора Віктора Лісаченка.

Офіційно презентували меморіал міський голова Олександр Цебрій та учасник АТО, майор Олександр Джога.

 «Сьогодні ми відкрили пам’ятний знак нашим землякам, які віддали своє життя за мир в Україні, за наше світле та щасливе майбутнє. Символічно, що саме цього дня в державі відзначається свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Захисника України та День Українського Козацтва. Хочу висловити слова вдячності всім, хто долучився до реалізації даного проекту, всім борцям за незалежність та територіальну цілісність України. Бажаю Вам, шановні уманчани, здоров’я, добра, злагоди вам та вашим родинам, оптимізму і миру! Низький уклін родинам загиблих. Герої не вмирають, допоки живе пам’ять про них», - сказав міський голова Олександр Цебрій.

Завершилось відкриття меморіалу покладанням квітів  та освяченням знаку загиблим уманчанам.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 2100 разів