П'ятниця, 02 листопада 2018 12:59

Офіційна інформація щодо діяльності Громадської ради

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

У травні 2018 року до Черкаського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до виконавчого комітету Уманської міської ради звернулись окремі представники інститутів громадянського суспільства, членів Громадської ради, в якому просили:

- визнати протиправним та скасувати рішення виконавчого комітету Уманської міської ради від 24.05.2018 року №202 «Про дострокове припинення діяльності Громадської ради при виконавчому комітеті Уманської міської ради»;

- визнати протиправним та нечинним рішення виконавчого комітету Уманської міської ради від 08.06.2018 №214 «Про ініціативну групу з підготовки установчих зборів» та зобов’язати виконавчий комітет Уманської міської ради не вчиняти зазначених дій на майбутнє відносно утворення нового складу Громадської ради.

Відповідно до чинного законодавства України суддя Черкаського окружного адміністративного суду прийняв позов до розгляду та відкрив загальне позовне провадження у справі. Протягом червня – жовтня цього року відбулось кілька засідань у цій справі.

Заслухавши пояснення учасників справи, розглянувши подані документи і матеріали, оцінивши належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, суд встановив, що виконавчий комітет Уманської міської ради при прийнятті рішення від 24.05.2018 р. № 202 діяв у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією та законами України.

Слід зазначити, що з моменту затвердження попереднього складу Громадської ради при виконавчому комітеті Уманської міської ради (рішення виконавчого комітету Уманської міської ради від 22 червня 2017 року № 227) члени тимчасового консультативно-дорадчого органу неодноразово порушували вимоги Положення про Громадську раду та Регламент її роботи, не прийняли План роботи дорадчого органу на 2017 рік, не спромоглися налагодити конструктивний діалог як в середині Громадської ради, так і з іншими представниками громадянського суспільства. Крім цього, протягом двох кварталів не відбувалось правомочних засідань Громадської ради, що підтвердило недієвість того складу Громадської ради та стало підставою для припинення її діяльності. Своїми діями вони дискредитували не тільки консультативно-дорадчий орган міської влади – Громадську раду, а й саму ідею громадянського суспільства.

У підсумку суд дійшов висновку відмовити у задоволенні позову представників Громадської ради повністю.

У серпні 2018 року представники інститутів громадянського суспільства обрали новий склад Громадської ради, виконавчий комітет міської ради його затвердив відповідно до чинного законодавства України.

Міська влада і надалі буде діяти в межах законодавства України, налагоджувати конструктивний діалог з громадськістю, сприяти розвитку громадянського суспільства та діяти в інтересах уманчан.

 

Прочитано 481 разів