Четвер, 22 листопада 2018 08:54

В Умані відзначили річницю Дня Гідності і Свободи України

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

21 листопада в Уманському краєзнавчому музеї відбувся захід з нагоди Дня Гідності і Свободи України. Захід проходив в експозиції новоствореної виставки «Україна – тернистий шлях до свободи», приуроченої п’ятій річниці Революції Гідності.

Присутні вшанувати патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору.

На заході були присутні представники влади, громадських організацій, учасники протестних акцій на київському Майдані, учасники уманського Євромайдану, учасники АТО, волонтери та студентська молодь. 

Директор музею Наталія Білоус підкреслила, що Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Старший науковий співробітник музею Людмила Шуйська перегорнула сторінку історії назад, розповівши присутнім про події на Київському Євромайдані. Учасник цих подій – Леонід Середюк – розповів присутнім, про участь в акціях громадського спротиву на Майдані Незалежності.

Про уманські протестні акції присутні почули від Тетяни Чорномаз, яка під час Революції Гідності була координатором Уманського Майдану.

«Це свято – велична дата в сучасній історії нашої держави. Цього дня ми вшановуємо і висловлюємо слова вдячності всім, хто на Майдані став на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, всім, хто сьогодні зі зброєю в руках боронить Україну від агресора», - сказала секретар міської ради Людмила Кирилюк.

Пам’ять героїв вшанували хвилиною мовчання.

На завершення присутні ознайомилися з новою експозицією «Україна – тернистий шлях до свободи», де висвітлюється боротьба за проголошення незалежності України, розповідається про події Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 826 разів